» »

vakumska stiskalnica grozdja?

vakumska stiskalnica grozdja?

dolenska ::

lp
zanima me kako deluje vakumska preša?
kokliko časa je treba stiskat grozdje da je iztisnjeno?
no zanima me čm več informacij, če kdo uporablja to vrsto preše.

Saladin ::

Vakuumske ne poznam.
imam pa soseda, ki preša z pnevnmatično (napihljiv balon na sredini, ki pritiska ob zunaji koš) - 15 minut dela za eno prešo.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

sverde21 ::

15 minut 8-O mi mamo prešo, k jo goniš tam ene pol dneva ampak je na hidravliko za dvigovanje tovornjaka >:D . Ampak na začetku komaj menjaš spodi posodo :\ . Ob taki hitrosti bi najmej sod rabu met pod prešo :P
<?php echo `w`; ?>

hja res je ne dohajas odvažat mošta če tako teče.
poznam tiste preše k imajo na sredini balon vendar me zanima vakumska preša ker je baje zelo dobra stvar. vem pa da je draga

Izak ::

Stisneš, razrahljša, stisneš, razrahljaš... Odivsno kok šparoven si in če boš kuhal šnopc iz tropin. Je par res da z pnvmatsko lahko stisneš tolko, da tropine še duh zgubijo. Spodi maš pač lovilec ki itak drži ene 400-600l, odvisno od velikosti preše. Potem pa prečpaš v cisterno/sod ali karkoli že.

Pa z vakumsko si vrjetno pnevmatsko mislu?

pravzaprav poznam tri sorte preš.
prva sorta katero imamo tudi mi doma ji počas peša življenska doba, je standardna ko pritiskaš od zgoraj navzdol.

druga sorta preše je pri kateri je na sredini posode za grozdje balon kateri se napihne.

tretja sorta preše za katero mislim da je vakumska ali pnevmatska pa je da je nek balon okol posode potlej pa tist balon stisne grozdje proti sredini.

Zadnje dve kateri si opisal so pnevmatske preše. Deluje na principu pnevmatike ter napihovanj in ne vakuma kot sam sklepaš.

no vem da so pnevmatske in da se napihujejo, vendar sem vprasal ali obstaja vakumska preša ali ne? pa katera od naštetih je najjača me zanima

Pnevmatske so tabujši.

Pyr0Beast ::

Mogoče misliš vakuumski tračni filter ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

fRiK0 ::

Mi mamo vodno, kar pomeni da se tisti meh na sredi napolne z vodo do 3 barov pol pa sam tako pustis kake 10 - 15 min...
Hvala

LP Tadej

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Menjava Ležajev

Oddelek: Loža
52423 (2227) #000000
»

zagon računalnika

Oddelek: Operacijski sistemi