» »

Doma narejena wireless antena

Doma narejena wireless antena

christooss ::

Zanima me če doma narediš več stransko ( omnidirectional :) anteno a potem deluje tako na routerju kot tudi na kartici.

Kako bi najlažje brez izgub spravil signal na streho. Iz npr 3 štuka v 5 štuk ki je streha.

Potem pa še kakšen koaksialen kabel je najboljš nabavt?

Razmiđljal sem o takile anteni
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Spajky ::

ad-1 : deluje tudi na kartici, vendar zakaj; za klient anteno rabiš usmerjeno antenco ...

ad-2 : če se nabavlja kabel treba H500 ali minimalno H155, odvisno od dolžine; še največ signala boš izgubil na pigtailu in konektorjih ...

Lahko pa razmišljaš o postavitvi ruterja na podstrešje (in pol do njega Lan kabel), da bo kabel za anteno čumbolj kratek (če je gor elektrika, čene pa bo treba adapter za napajanje tega ruterčka preko Lan kabla=PoE) tako boš tudi najmanj signala zgubil!

ad-3 : ona antena bo v redu, če boš imel samo za na AP/ruterček in kliente vse naokoli; če jih imaš samo v glavnem v eni smeri, je bolje bolj usmerjena antena tudi na ruterčku ... Za ostala vprašanja bolj detaljnja, če te še kaj zanima, bojo ti fantje na wlan-sat.com na forumu dodatno povedali ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

christooss ::

A lahko še vpraša kaj je pomeni gain in decibeli zraven. Pa na netu je ful grafov a la
pa me zanima kaj to pomenijo. Če slučajno kdo ve
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: OmegaBlue ()

Spajky ::

"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

int47 ::

gain = ojačanje
attenuation = slablenje, oz. negativno ojačanje.
Ojačanja izražena v dB se seštevajo.

Najboljšo rešitev brez-izgubnega prenosa signala na podstrešje ti je napisal že Spajky.
Lažje je napeljati UTP, ali FTP kabel, kot 1cm debeli relativno trdi H500, ki ima minimalni dovoljeni radij krivine 75mm.

Tista slikica je sevalni diagram. Pove ti, v katero smer in kako močno seva/ sprejema tvoja antena iz določene smeri.
Za anteno, ki ni usmerjena, bi bil sevalni diagram krog z anteno v sredini.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako izboljšati domet routerja

Oddelek: Omrežja in internet
4011949 (9803) Pyr0Beast
»

WI-FI: zakonske omejitve

Oddelek: Omrežja in internet
103646 (3093) BlueRunner
»