» »

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Temo vidijo: vsi
««
1415 / 1415
»
»»

Utk ::

Jaz se strinjam tokrat z Gregorjem. Zakaj zaboga bi nekdo kopiral golfa?

pegasus ::

Že slišal za "imitation is the sincerest form of flattery"?

Gregor P ::

Le da v tem primeru imitirajo, če koga, ostale azijske dizajne.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

codeMonkey ::

Forma luci je skoraj identicna, crna crta med njima tudi. Edino VW znak malo razbije stvari. Drugace pa manjka samo se ena linija na pokrovu motorja, ki je itak IMO prevec na Golfu. Tiste Toyote imajo cisto drugacne poteze.

Zanimivo kako vidimo drugace. Sicer sem jaz kot najstnik premodeliral res ogromno avtomobilov v 3D, pa sem zato mogoce cuden.

Zgodovina sprememb…

damirj79 ::

codeMonkey je izjavil:

Ko Leapmotor naredi lepsega in boljsega Golfa od VW: https://x.com/maxelectrified/status/209...

Mogoče mu delaš krivico. B05 je od zadaj in s strani prav nekaj drugega.

Meni je OK, se pa podobnost s te strani vsekakor neha.

Se opravičujem vnaprej za tole, ampak Gemini (Pro) pravi (in nisem mu rekel naj napiše tako kot jaz hočem):

Na podlagi priloženih slik lahko zelo natančno analiziramo oblikovalske jezike teh vozil. Tvoje opažanje je glede na te fotografije precej točno, saj slike razkrivajo jasne vizualne vzporednice in razlike.

Tukaj so glavne ugotovitve, ki jih lahko potegnemo iz priloženih slik:

1. Leapmotor in Toyota Prius (Največja podobnost)
Če primerjamo sliki "images Leapmotor-B03.jpg" (kjer ima avto sicer oznako B05) in "images Toyota Prius.jpg", lahko opazimo izjemno močno podobnost. Oba avtomobila si delita:

- "Hammerhead" (kladivast) nos: Oba imata zelo gladko, nizko in aerodinamično padajočo linijo pokrova motorja.
- Žarometi: Oba uporabljata zelo ozke, ostre in napredne žaromete v obliki črke C (ali kljuke), ki jih povezuje tanka, temna vodoravna linija (reža) čez celoten sprednji del.
- Minimalizem: Zgornji del maske je pri obeh skoraj popolnoma zaprt in čist, kar je značilno za sodobne električne in hibridne azijske modele.

2. Leapmotor in Toyota Corolla
Corolla na sliki "images Toyota Corolla.jpg" ima sicer nekoliko drugačen pristop kot Prius, saj njen sprednji del dominira ogromna trapezoidna črna maska (grille). Vseeno pa si z Leapmotorjem deli tisto ostrino v žarometih in bolj "agresiven", dinamičen videz, ki je pogost pri azijskih proizvajalcih.

3. Leapmotor in VW Golf (Zakaj nekateri vidijo podobnost in zakaj imaš ti prav)
Slika "Leapmotor-B03-vs-Volkswagen-Golf.jpg" odlično sooči oba dizajna.

- Zakaj drugi vidijo podobnost? Edina opazna stična točka med Leapmotorjem in Golfom je vodoravna svetlobna linija, ki povezuje sprednja žarometa. To je trenutno izjemno popularen oblikovalski trend v celotni avtomobilski industriji, zato lahko na prvi (hitri) pogled delujeta sorodno.
- Zakaj je dizajn v resnici povsem drugačen (kot si ugotovil sam): VW Golf ohranja zelo tradicionalen, "evropski" in nekoliko bolj konzervativen dizajn. Njegov pokrov motorja je bolj raven in manj aerodinamično zaobljen kot pri Leapmotorju. Prav tako je spodnji del odbijača pri Golfu zasnovan prečno (široka rešetka z vodoravnimi linijami), medtem ko ima Leapmotor na spodnjem delu izrazite, velike stranske odprtine za zrak, ki vozilu dajejo bolj zaobljen, športen in 3D izklesan videz.

Zaključek:
Na podlagi priloženih fotografij se lahko popolnoma strinjam s tabo. Leapmotor vizualno (predvsem sprednji del, oblika luči in aerodinamika nosu) zelo močno spominja na Toyoto Prius. Dizajn VW Golfa pa ostaja zvest svojim strožjim, bolj vodoravnim in "škatlastim" koreninam, kar ga kljub podobni vodoravni letvici med lučmi močno ločuje od azijskega, bolj organskega in zašiljenega dizajna, ki ga uporabljata Leapmotor in Toyota.

P.S.: moj promt je bil "Zanima me primerjava dizajnov med avtomobil Leapmotor B03, VW Golf in Toyoto Prius ter Corollo. Kateri dizajni so si bolj kateri manj podobni. Meni se bolj zdi Leapmotorjev dizajn podoben ostalim azijskim dizajnom, medtem ko VW ima povsem drugačen dizajn. Drugi mislijo da sta si Leapmotor in VW zelo podobna. Kaj lahko ti ugotoviš na podlagi priloženih slik?" in sem priložil vse zgornje slike.

Zgodovina sprememb…

:))

Se s čim ne strinjaš, ali se le smeješ samemu sebi, ker te je UI postavila na realna tla >:D:))

A lahko za foro obrnes prompt in napises da se tebi zdi podoben VW, medtem ko imajo ostali posvem drugacen dizajn...

mtošev ::

Ne mu razbijat mehurčka no! AI je prava stvar zanj :))

Meni se bolj zdi Leapmotorjev dizajn podoben ostalim azijskim dizajnom, medtem ko VW ima povsem drugačen dizajn. Drugi mislijo da sta si Leapmotor in VW zelo podobna. Kaj lahko ti ugotoviš na podlagi priloženih slik?

Jaz dejansko druge izobražujem o uporabi UI,

Please don't...

Ker prva lekcija za "pravilen" odgovor je, da mu NE FAKING SUGERIRAŠ ODGOVORA, ti mojster učitelj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Ne bodimo sedaj sarkastični po nepotrebnem. Sem najprej podal svoje mnenje. In nisem edini v temi, ki meni tako.8-)

Ampak se posipam s pepelom, če menite, da sem zavedel UI, da je preveč subjektivno odgovoril v mojo korist.

Še vedno pa sem mnenja, da Leapmotor zgleda bolj azijski kot pa VW. Pač te gladke površine, zaobljenost in futuristični vtis.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Ker prva lekcija za "pravilen" odgovor je, da mu NE FAKING SUGERIRAŠ ODGOVORA, ti mojster učitelj.

Druga lekcija je, uporabljaj LLM za stvari kjer so koristni in ne za neke abstraktne zadeve, kot so oblike in dizajn, kjer presaltajo na nek model, ki ni dorasel nalogi.

Zgodovina sprememb…

Po mojih izkušnjah je Gemini sicer kar dober kar se slik in prepoznavanja slik ipd. tiče. Ampak vseeno, sem se že posul s pepelom za subjektiven prompt.

Sc0ut ::

Uvozniki jokajo ker so subvencije ukinjene. Do njih nimam popplnoma nobene simpatije. Naj znizajo cene, ne pa da se terajo v neke sub 45k višave. Se posebej zato, ker vemo koliksna je cena na Kitajskem. Pa te dodatne eu finte ne prinesejo pribitka 20k eur.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Jaz sem za to, da se se zastopnike ukine (v taki obliki), kar so tudi pri VW ze poskusali spraviti skozi, pa jim ni uspelo.

Zgodovina sprememb…

Praviš da je Musk imel prav in tudi tu bil 15 let pred drugimi?

Res so največja cokla EV trgovci. VW salon, 15 avtov v salonu, niti en električni. Toyota, 5, 6 avtov, zero električnih. Celo MG salon komaj da ima kakega, bolj ne kot ja.
Neverjetno da se sploh kakšen EV proda. Renojev trgovec ti bi raje prodal mazdo na dizel kot električnega renoja.

Je bil. Ne vem koliko tu po izbiri in koliko zaradi okoliscin, ampak model je danes boljsi. Sumim, da mu je bilo jasno in ni slucajnost. Drugi so ujeti v servisno distrubucijske mreze, kjer se tezko kaj premakne.

Sem pa enkrat bral, da naj bi bilo to najprej celo zakonsko zahtevano, da se avtomobile prodaja preko zastopnikov. Mislim da je bilo to za ZDA, in da se je Musk nekaj bockal okoli tega.

Zgodovina sprememb…

deepsick ::

Seveda se je, zato ima informativne galerije in ne prodajne salone.

BTW: se je tisti nesrecni uporabnik z e-golfom na koncu oglasil tu s srecnim razpletom? Upam da ne caka se vedno :/

DamijanD ::

Cifre za Nemčijo 08/2026:

Za nas jih pa še ni...

Alexius Heristalski ::

codeMonkey je izjavil:

Meni je spredaj isti Golf 8. Pa ocitno nisem edini, ko se primerja s VW.

Se strinjam. Me spominja na luči tistega golfa, ki so kot zobe Nelsona iz Simpsonovih.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

VozilSemTiho ::

codeMonkey je izjavil:

BTW: se je tisti nesrecni uporabnik z e-golfom na koncu oglasil tu s srecnim razpletom? Upam da ne caka se vedno :/

Bere kar redno, oglaša se pa bolj malo, sploh pa ne z računom narejenim v ta namen.

Končni rezultat, avto je bil 5 mesecev na servisu, so pa potem na koncu vsaj 100% kulanco upoštevali, tako da ni bilo potrebno plačati popravila.

Od takrat je avto naredil že novih 10.000 km.

VozilSemTiho je izjavil:

codeMonkey je izjavil:

Bere kar redno, oglaša se pa bolj malo, sploh pa ne z računom narejenim v ta namen.

Končni rezultat, avto je bil 5 mesecev na servisu, so pa potem na koncu vsaj 100% kulanco upoštevali, tako da ni bilo potrebno plačati popravila.

Od takrat je avto naredil že novih 10.000 km.

Super! vsaj reseno je. 5 mesecev sicer ni malo

Alexius Heristalski je izjavil:

codeMonkey je izjavil:

Meni je spredaj isti Golf 8. Pa ocitno nisem edini, ko se primerja s VW.

Se strinjam. Me spominja na luči tistega golfa, ki so kot zobe Nelsona iz Simpsonovih.

:D

Tudi dimenzije so kar tam-tam: https://www.carsized.com/de/autos/vergl...

Zgodovina sprememb…

««
1415 / 1415
»
»»