» »

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Temo vidijo: vsi
««
1278 / 1279
»»

Gregor P ::

Utk je izjavil:

Samo … bla, bla, bla (užaljeno jokcanje dalje)

Kot zapisano dokler mi ga polnijo drugi, je za od točke A do B na meji sprejemljivosti; bolje kot naš žalostni javni promet. Slabše kot kolo.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Utk ::

Jah, sej kolk vemo so ti bli tudi ice avti sprejemljivi samo dokler so ti jih drugi kupovali...

Ni treba zdaj soditi drugih na podlagi lastnih slabih izkušenj :-)

Legon ::

Gregor P je izjavil:

Legon je izjavil:

Kaj naj potem šele zate rečemo? Da ljudje, ki imamo EV spremljamo debato o polnjenju doma, četudi nismo plačni za to, človek še uspe razumet. Ampak da revček tvojeg kova pride trolat v pogovor o tem, je pa odraz hudih duševnih motenj.

Eno je sarkazem, drugo je direktno žaljenje. Ti očitno normalne komunikacije nisi sposoben … za to si najbrž med drugim moral zamenjati račun :-)

Bogi trolcek je uzaljen... pa hitro v jok in na drevo. Mogoce nam bo vsaj malo tvojega "sarkazma" prihranjeno.

Če bi ti bilo res vseeno, ne bi zdaj odgovarjal;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

iKst_ ::

Gregor P je izjavil:

Brez planiranja je zagotovo najmanj 1x letno za daljše relacije, krajših je več. Nazadnje ravno prejšnji mesec. Imel sem sicer celo noč za prespat, ampak sem se impulzivno odpravil v Firence in ker sem bil že tam, sem šel še v Lucco in Piso; vse to in nazaj čez vikend, praktično le pojest florentinnca in na kavo. Prej ko sem bil mlajši, je tega bilo dosti več, ampak zdaj pa rabim že spanje vmes. Ugani koliko minut sem porabil za razmišljanje in polnjenje goriva?8-)

Impulzivno se odločiš, da greš čez 5 minut za vikend v Toskano? I call bullshit.

Če bi imeli zadnjih 100 let samo električne avte, potem bi pa prišel nekdo z ice, bi mu postavili kar nekaj vprašanj.
Zakaj ta avto ropota in smrdi. Zakaj mu treba najmanj enkrat na leto menjat neke tekočine in vozit na servise. Zakaj ga moram polnit v specializiranih trgovinah. Zakaj stane 3x več na km. Kje praviš da je sploh prednost ice? Če moram 2 dni zapored nenadoma v Frankfurt in naslednji dan v Milano, bom prišparal pol ure na pot?
Hvala, ampak ne hvala.

Impulzivno se odločiš, da greš čez 5 minut za vikend v Toskano? I call bullshit.

In to na rentacar...

iKst_ je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Brez planiranja je zagotovo najmanj 1x letno za daljše relacije, krajših je več. Nazadnje ravno prejšnji mesec. Imel sem sicer celo noč za prespat, ampak sem se impulzivno odpravil v Firence in ker sem bil že tam, sem šel še v Lucco in Piso; vse to in nazaj čez vikend, praktično le pojest florentinnca in na kavo. Prej ko sem bil mlajši, je tega bilo dosti več, ampak zdaj pa rabim že spanje vmes. Ugani koliko minut sem porabil za razmišljanje in polnjenje goriva?8-)

Sem čisto zgrožen, da mi ne verjameš :P

DamijanD ::

iKst_ je izjavil:

A to sam ali s familijo? Ker jaz osebno bi dejansko imel spakirano v 5 minutah za sebe, ampak vse ženske, ki jih poznam, bi pa za to dejavnost potrebovale dalj časa, kot bi EV potreboval za filanje na 100% :D

Seveda ti ne. Ampak ok, če že vztrajaš.

Zdaj, ko smo ugotovili, da spadaš med tistih 5 ljudi v Sloveniji, ki se 5x na leto impulzivno, v 5 minutah odločijo za 500km+ izlete pa lahko razložiš zakaj naj bi bil to z EVjem problem.

Če bi res to delal, bi si kupil avto, ne pa da uporablja rentacar.

iKst_ je izjavil:

Seveda ti ne. Ampak ok, če že vztrajaš.

Zdaj, ko smo ugotovili, da spadaš med tistih 5 ljudi v Sloveniji, ki se 5x na leto impulzivno, v 5 minutah odločijo za 500km+ izlete pa lahko razložiš zakaj naj bi bil to z EVjem problem.
To boš ti razložil, jaz sem ti samo odgovoril na tvoje vprašanje, da se kdaj pa kdaj ljudje odpeljemo tudi impulzivno kam dlje. In pa namig; ena izmed slik ti pove, zakaj je padla odločitev v zadnji minuti 8-)

Jaz sem pa samo razložil, da impulzivni izleti niso problem, teli vaši scenariji o impulzivnih odhodih 5 minut po tem, ko prideš iz celodnevne vožnje pa navaden bullshit.

... lahko postavljaš še tako nemogoče scenarije, ampak impulzivni odhodi se dogajajo; in pri ICE je res čisto vseeno, če si se za to nenadoma odločil, tudi če si na rezervi (greš pač na hitro tankat in o tem več ne razmišljaš).

No, ti si moraš najprej it avto sposodit. In to se ti ne zdi problem, za 20 min ustavit na polnilnici pa je problem.

Legon ::

Bilko deliblko se je v svojem trolanju zaplezal do nezavesti, zdaj pa pač blodi dalje. Na zapadu ništa novo. Važno da v njegovem pravljičnem svetu rentacar dostavi avto v 5 minutah, EV pa tankaš dve uri vsakih 100 km.

... lahko postavljaš še tako nemogoče scenarije, ampak impulzivni odhodi se dogajajo; in pri ICE je res čisto vseeno, če si se za to nenadoma odločil, tudi če si na rezervi (greš pač na hitro tankat in o tem več ne razmišljaš).

Ne, ni vseeno. Ob 22:00 se lokalna pumpa zapre. Ker nisi sposoben planirati 10 minut naprej, si brez bencina in moraš počakati do jutra.

Kantice seveda nimaš v garaži, ker si totalen flegmatik in se ti ne da razmišljati o takih banalnih zadevah, nisi suženj avtomobila.

Moja Petrolova lokalna puma je 3 minute stran in dela 24/7. Tankam prek aplikacije; res hitro :)

Ne biti Utk in Legon zdaj tako neprivoščljiva, če zaradi vajine starosti nista več sposobna impulzivnih izletov in se vama le še na elektriko dvigne:P

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

No, ti si moraš najprej it avto sposodit. In to se ti ne zdi problem, za 20 min ustavit na polnilnici pa je problem.

Nisem sploh zasledil, da tip nima svojega avta :) Komedija :)

Ja, jaz se lahko v nedeljo ob polnoči tudi na elektriko odpravim nekam. On ne more.

Če bi se res tako impulzivno odločal, bi imel svoj avto. Tako da bullshita na polno. Za EV pravi da si moraš življenje na glavo obrnit, ne vidi pa tega pri sposojanju avta.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Vi ste res tako malo "posebni", zdaj ste se zapičili kar v izposojo vozila vidim LOL, že sami veste zakaj, vsaka rešilna bilka bi vam prav prišla, da se izkopljete iz vaše električne mizerije.:))

V glavnem grem jaz zdaj impulzivno na neko plažo v Dalmaciji, kjer ni praktično nobenega in se vračam pozno zvečer domov (brez kakršnegakoli razmišljanja o tankanje seveda). Ne razpišite se preveč impulzivno medtem fantje in carpe diem ;)

Zgodovina sprememb…

V glavnem grem jaz zdaj impulzivno na neko plažo v Dalmaciji, kjer ni praktično nobenega in se vračam pozno zvečer domov (brez kakršnegakoli razmišljanja o tankanje seveda). Ne razpišite se preveč impulzivno medtem fantje in carpe diem ;)

Še vedno nisi razložil kako je to kakorkoli drugače kot z EV.

Seveda smo se zapičli v tvoje gnojenje kakšno prilagajanje je EV, sam si pa za vsak tak izletek hodiš izposojat avto. Kar je par rangov velikosti večja nadloga.

codeMonkey ::

Ampak nekaj me pa definitivno bolj skrbi po dveh mesecih lastnistva elektricnega avtomobila, in sicer kazni. Pa ne zdaj neke hude prekoracitve, ampak tistih 10, kdaj mogoce celo 20, si res hitro lahko cez.

endelin ::

Mene pri EV moti:
- domet pri avtocestni hitrosti, recimo 160kmh dvigne porabo da je domet neužiten. Ko je prazna AC rad vozim tistih 160/170kmh;)
- že velikokrat sem se peljal v enem dnevu po okrog 1000km. Ko hočeš samo čimprej domov priti se moraš še ustaviti za pol ure na počivališču da potem napolniš za naprej. Prilagajanje avtu torej.
- odsotnost brnenja motorja. Meni je tista tišina v EV, ko se potem sliši vse druge zvoke tudi malo off (sploh če si v EV s slabo izolacijo). Ne rabi bit niti šestak.

Edin EV, ki bi ga trenutno imel sta Model 3 in bmw i4. Samo pri i4 je problem ker bo bmw kmalu lansiral novo platformo in bo tole zastarelo v "trenu oka". Septembra predstavijo suv ix3 potem sledi limo i3 ;)

Ps: jaz sem tudi odšel impulzivno na zelo dolgo pot. Npr v budimpešto enkrat po šihtu

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

pegasus ::

endelin je izjavil:

- domet pri avtocestni hitrosti, recimo 160kmh dvigne porabo da je domet neužiten.
Pritoži se bogu, da je naredil tako zajebano fiziko.

Mah to naklada. Kako dalec se lahko vozis to hitrostjo? Danes ob vseh radarjih in gradbiscih mogoce 2 km.

endelin ::

codeMonkey je izjavil:

Mah to naklada. Kako dalec se lahko vozis to hitrostjo? Danes ob vseh radarjih in gradbiscih mogoce 2 km.

Od dramelj do trojanskega predora :D od obale do lj... :p

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Ps: jaz sem tudi odšel impulzivno na zelo dolgo pot. Npr v budimpešto enkrat po šihtu

Še vedno čakam, da mi kdo razloži v čem je problem :) Vsedeš se v avto in pelješ, vmes se ustaviš za dobrih 20 minut, kar se boš v vsakem primeru.

Od dramelj do trojanskega predora :D od obale do lj... :p

Od Dramelj do Trojan je dobrih 40km. Vmes je par odsekov omejenih na 100kmh, pa okrog Celja je pogosto gneča, težko pičiš 170 mimo izvoza.

Ostane ti mogoče 30 kilometrov, kjer lahko pelješ hitreje. Se ne bo bistveno poznalo na dosegu.

telexdell ::

endelin je izjavil:

Mene pri EV moti:
- domet pri avtocestni hitrosti, recimo 160kmh dvigne porabo da je domet neužiten. Ko je prazna AC rad vozim tistih 160/170kmh;)
- že velikokrat sem se peljal v enem dnevu po okrog 1000km. Ko hočeš samo čimprej domov priti se moraš še ustaviti za pol ure na počivališču da potem napolniš za naprej. Prilagajanje avtu torej.
- odsotnost brnenja motorja. Meni je tista tišina v EV, ko se potem sliši vse druge zvoke tudi malo off (sploh če si v EV s slabo izolacijo). Ne rabi bit niti šestak.

Edin EV, ki bi ga trenutno imel sta Model 3 in bmw i4. Samo pri i4 je problem ker bo bmw kmalu lansiral novo platformo in bo tole zastarelo v "trenu oka". Septembra predstavijo suv ix3 potem sledi limo i3 ;)

Ali imaš avto, s katerim lahko po AC voziš 160 km/h, se pelješ 1000 km v enem kosu (verjetno ima avto 100 l tank, da ima dovolj goriva pa 10 or voziti v kosu...- a če ti praviš pol gotovor drži) in ti brni?
Torej imaš vse kar si želiš. Zakaj torej gledaš za avtom, kateri ti nič od tega ne omogoča? Res si mi ti nek čudak.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

telexdell ::

Gregor P je izjavil:

Vi ste res tako malo "posebni", zdaj ste se zapičili kar v izposojo vozila vidim LOL, že sami veste zakaj, vsaka rešilna bilka bi vam prav prišla, da se izkopljete iz vaše električne mizerije.:))

Človek j epravi supermen- impulzivno se spomni, da bo šel na morje in najde sanjsko plažo, kjer ni nobenega (a niti morskih deklic?) in je na njej do pozno zvečer, ko se začne vračati domov. Vmes ne rabi nič spati, nič jesti, nič piti nič...
Če še razumem, da je supermen in kar pravi povsem drži pa nikakor ne morem doumenti- kaj zaboga je do pozno zvečer delal sam na plaži? Mi se s plaže običajno odpravimo, ko se sonce spusti nizko in je še beli dan. Pa smo na plaži, kjer imaš vodne športe, igrala, čolne, bifeje, privlačni spol v pomankljivih oblačilih...
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

BigWhale ::

iloveboobz je izjavil:

od moderatorja bi pričakoval količnih visji od sobne temparature :>
hint: lahko da včeraj nisi stopu v luzo, danes pa si. Če beres poste od včerja, torej nisi nikol stopu v luzo :>

Saj ves, da te zaljenje ne bo pripeljalo dalec, a ne?

Tvoj hint moras pa v bistvu aplicirat na svoje izjave o tem, da nisi nic cakal. Ker napisal si popolnoma obratno stvar, kot sem jo jaz napisal, zdaj pa meni ocitas neke kolicnike?

Daj, probaj mal razmislit kaj si napisal. In pol prooobaj razumet, zakaj sem ti jaz odgovoril, da pa sem cakal na prazno polnilnico. Svoj hint preberi se enkrat, mogoce se ti posveti.

Gregor P je izjavil:

Jaz pa jem kokice, ko vse tole berem, tukaj na Dalmaciji na plaži, kamor sem prišel iz Ljubljane z enim tankom in mam še vedno dovolj goriva za vožnje naokoli (le za nazaj bom moral spet malo natankat). Ne, saj vas je zanimivo brati, kakšne vse rešitve iščete, ker konec koncev je to le tehnični forum.:)

Jaz sem se pripeljal do Zadra brez polnjenja, tam parkiral in vstekal avto. In po enem tednu pocitnic sem se pripeljal domov brez polnjenja.

Ne razumem tvojega nabijanja v tri dni.

Gregor P je izjavil:

Jaz pa jem kokice, ko vse tole berem, tukaj na Dalmaciji na plaži, kamor sem prišel iz Ljubljane z enim tankom in mam še vedno dovolj goriva za vožnje naokoli (le za nazaj bom moral spet malo natankat). Ne, saj vas je zanimivo brati, kakšne vse rešitve iščete, ker konec koncev je to le tehnični forum.:)

Včeraj je bil na plaži v Dalmaciji...

Gregor P je izjavil:

Danes je šel spet impulzivno na plažo v Dalmacijo.

Ta človek definitivno zna racionalno uporabljat svoj čas in denar. Vsaj 10 ur vožnje v dveh dneh. Namesto da bi prespal dol. Če koga moramo upoštevat kaj je racionalno, priročno, kako prišparat čas in denar, potem je to defitivno ta tip.

In vse to z izposojenim avtom...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Je pa prihranil 20 minut pri polnjenju :) Tudi to je nekaj :)

Pac hotel je povedat da je na morju no. Pa predvideva da ti EV ne nudi tega luksuza.

Gregor P je izjavil:

Meni se to pač ne da, da postanem suženj kabla. Dam doma polnit avto, se spomnim, da bi šel še kam, ampak potem rajši ne grem, ker se avto polni ipd. - ni to za mene; res se mi ne da izgubljati časa s tem.

Daj ne dramatiziraj in ne delaj se butastega. Ce si dejansko butast in res verjames to kar pises, ti pa oprostimo.

EVje vozim ze skoraj sest let. Najprej Leafa, zdaj dve leti pa se Teslo. Z Leafom je bilo treba nekaj prilagajanja, ker avto v resnici ni za dolge proge, se vedno sem se pa komot pripeljaj do sluzbe, polnil v sluzbi, in se odpeljal nazaj domov. Ali pa sem se za 20 minut ustavil na hitri polnilnici, ce ni blo druge opcije. Avto dejansko ni bil narejen za taksno uporabo. Zdaj je Leaf drugi avto in tud enkrat samkrat se se ni zgodil, da bi moral kdo kaj planirati zaradi Leafa. Pa ga vozimo prakticno trije.

S Teslo pa se 'planira' samo takrat, ko se gre na vec kot 400km dolgo pot na jug. In v sestih letih se se nikomur ni niti ekrat zgodilo, da bi prisel domov s prazno baterijo in bi se potem spomnil, da mora se nekam it. Recimo v Benetke.

Je pa zanimivo, da ze dolgo ni nihce tankal na bencinskem servisu in nismo vec suznji nafte.

Tko da ... nehaj najedat z butastimi scenariji.

codeMonkey je izjavil:

Pac hotel je povedat da je na morju no. Pa predvideva da ti EV ne nudi tega luksuza.

Hotel je povedat da se fura vsak dan na plažo v Dalmacijo, in to v najbolj prometnem vikendu poletja, ko so po 12 km dolge kolone. Ker on že ne bo izgubljal časa s vtikanjem kabla. Ker je njegov čas zelo dragocen.

Webmojster ::

endelin je izjavil:

Mene pri EV moti:

Ja ja, okay .. očitno zate EV ni primeren. Get over it

Alexius Heristalski ::

Ne, to je resna težava za endelina, kajti čez deset let ne bo več smel kupiti novega trosilca saj! Sicer ne vem, kje bo takrat vozil 160 na uro, po naših avtocestah zagotovo ne. Če ne bomo povečali kapacitet na železnici (in trenutno bolj slabo kaže, da jih bomo), bo najverjetneje z 80 na uro slalomiral med tovornjaki.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

mehatronik12 ::

Vaših 10 minut polnjenja :D :D.
V Gošpiču in Zadru, moreš zaviti dol z AC plačati cestnino se peljati 3km do Ionity.

Torej ti za polnjenje ostane 30 sekund, več časa pa vzame da se Ionity zalaufa....

==> Kdor trdi da v Gošpiču v poletni sezoni še ni čakal v vrsti preprosto laže!

Google recenzije:

Klaus Thonhofer
Rezension aus Google
1/5
? Bearbeitet: vor 2 Wochen
Jedes Mal ewiges warten, viel zu wenig Lader!!!...

In der Reisezeit hoffnungslos überlastet. 2 von 6 Säulen waren darüberhinaus defekt. Chaos, da eine Reihenfolge der wartenden Autos kaum möglich ist. Allerdings...Mehr
Tamesis Fairy
Rezension aus Google
1/5
? vor einem Monat
Haben heute über 2 Stunden an der Ladestation verloren. 1. gab es schon eine Warteschlange als wir ankamen, weil einfach zu wenig Schnellader in der Umgebung...Mehr

Eden pa celo pohvali, da je sredi noči bilo nekaj prosto ==> narobe svet!

FELIX COOLMAN
Rezension aus Google
4/5
? Bearbeitet: vor einer Woche
Neu
Einige Lader wollten mit bestimmten Autos einfach nicht.
In der Nacht ca. 1 Uhr wenige Autos.

Če greš 5x na isto polnilnico iz zmeraj čakaš, in še to 10 min dol z avtoceste, bi vsakemu vsaj napol normalnemu kapnilo na možgane da bi morda naslednjič polnil kje drugje.

Ampak ne...njemu ne.

5 minut nazaj sem pogledal, pa sta bili v Zadru prazni 2 polnilni mesti, Gospič vse polno. Zdaj je ravno obratno, Gospič 2 prazna, Zadar 0.

Evo, ravno ko sem napisal tole zdaj v Zadru kaže 1 prazno mesto.

MrStein ::

iKst_ je izjavil:

5 minut nazaj sem pogledal, pa sta bili v Zadru prazni 2 polnilni mesti, Gospič vse polno. Zdaj je ravno obratno, Gospič 2 prazna, Zadar 0.

This.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

mehatronik12 ::

iKst_ je izjavil:

Kako ti to lahko kaže, če pa besedah forumašev še nikoli niso naleteli na polni Ionity :D
1.Ko sem se jaz peljal mi je kazalo 1 prazna gošpič, sem se seveda ustavil čakalo je circa 20 avtov,
2. zato se peljem v center Gošpiča kjer je ena 150kw tam pri nakupovalnem centru (kazalo je da je prosta), čakali so 4 avti v vrsti (z BMW iX1 je rekel da on še ima 1 uro ker polni samo z 50kw, * 4 torej okol 4 ure bi moral čakat),
3. zato sem šel dalje na Ionity Zadar kazalo je da je ena prosta ko sme prišel circa 15 avtov čaka. Na teslinih je bilo še huje :D. zato se zapeljem v center Zadra v nakupovalni center kjer sem končno našel prosto petrolovo 150kw, ki je polnila s 90kw in sem čakal res dolgo da je napolnilo....
4. Naslednje polnjnje na počivališču Krka pa itak katastrofa petrolova 150kw, ki polni s 30kw
Pa še to ko sem jih po telefonu dobesedno prosil, da mi jo aktivirajo
Vsi imajo tu iste težave!
Google komentarji
"Funktioniert nicht, RFID-Karten können nicht gelesen werden, die QR-Codes für App-Aktivierung sind angeblich falsch."

5. Ionity Račane, je do sedaj bila vedno prosta in edina tudi polni z polno močjo 230kw, verjetno zato ker je redko kdo gor...

Ampak ne poznam EV-ja ki naredi 580km ob normalni vožnji, da bi se lahko ustavil samo tam....

Zakaj vedno na istih ker so to edine hitre ob AC, zato tudi gredo vsi sem verjetno.

billy ::

hm...na katero lokacijo pa to greš, da je 580km od slovenske meje oddaljena? to je še dlje kot split...

Grimnir3 ::

Ta vikend se mi je prvič naredilo da sem čakal polnilnico in sicer na teslinih SC v Kopru. Sicer se je sprostilo mest v dobrih 5ih minutah ampak ko sem čez pol ure odhajal od tam je bilo v vrsti že 10+ avtomobilov.

Je pa hecno ko imajo tam še kakih 10 polnilnih mest, ki še vedno niso delujoča. So se zakalkulirali s priključno močjo ?

billy ::

KP suc je žalostna zgodba, me zanima kaj je res v ozadju...

Grimnir3 ::

Problem je kadar na hitro skočim v istro, ker tam je pokritost s hitrimi DC polnilnicami zares žalost. Takih nad 100kW je za prste ene roke in nazadnje sem gledal ceno na eni 1,38€/kWh :)) Ob porabi 17kWh na 100km plačaš 23,5€ na 100km :))
««
1278 / 1279
»»