» »

Hišni kino nastavitve zvočnikov

Hišni kino nastavitve zvočnikov

PhoenixX ::

Situacija je sledeča.

Imam sobo 5 krat 6 metrov.
Kupil sem receiver MARANTZ 4600 7.1., kablovje za 20 jurjev, zvočnike spredi 2 DALI concepta2, dali concept center, dali SUB, ter zadi 2 dali concepta1.

Zdej ne vem na kakšno višino dat zvočnike, spredi jih mam na višini 1.60M, ne vem a morjo bit zadi tut na tej višini in v kakšnem položaju?

Kako nastavt u MARANTZU nastavitev za zvočnike? Kok db na vsakega? Na katerega več oz. manj?
In pa kater način mora bit vklopljen za poslušanje muske? stereo, dts, dolby prologic2?


lp

PhoenixX ::

aja pa še to...kakšen kabel mi priporočate za SUB? zdej mam enga tankega že kuopljenega z činčami. A bi blo boljš kej debelejšga uzet? Ta je bil 3 jurje in ga je 5 metrov.

hvala

miwche ::

glede položaja zvočnikov. daj jih v višino glave gledalca (razen suba seveda).
~ there are more alpha males than beta testers ~

PhoenixX ::

...a je dobr če je sub na tleh, al bi ga lahka dal na kkšn podtavek...da neb tok treslo tal namreč...k trese celo bajto do 3 štuka..

lp

miwche ::

seveda lahko.
~ there are more alpha males than beta testers ~

danix1 ::

Za zadnje zvočnike je dobro, da so malo višje od poslušalca, na višini 1,6m do 1,8m. Pa niti kaj posebej jih ne rabiš sukati navzdol saj Concept-i igrajo zelo "široko" v vse smeri. Za sprednje pa bi bilo idealno postaviti jih v višino ušes ko sediš, torej na kakšna 60cm visoka stojala. Vendar, če ne gre pač ne gre. Tudi zgoraj bodo igrali dobro. Kar se pa tiče glasnosti pa je najboljše nastaviti na uho. Najprej glej da boš nastavil pravilno metražo-oddaljenost od zvočnikov, nato pa si spusti testni ton in poskušaj nastaviti glasnost tako, da boš šum iz vsakega zvočnika slišal podobno glasno od tam kjer najbolj pogosto sediš.
Lahko pa si nabaviš preprost decibelmeter in z pomočjo njega in testnega šuma nastaviš glasnosti - to je še najbolj priporočljiv način.
Iz svojih izkušenj pa ti povem, da si sam za vsak film oz. koncert posebej malo korigiram glasnost zadnjih zvočnikov, saj vedno ne gledam iz istega mesta in tudi filmi so zelo različno posneti, sploh če gledaš kak (stereo) divx preko ProLogic II ali CSII, moraš malo ojačat zadnja kanala.
Za poslušanje muzike je ponavadi najboljši dvokanalni Stereo, vendar zna tudi CS II Music zveneti kar atraktivno. Sploh ko v nastavitvah za CS II malo pojačaš TRUBASS in malo znižaš SRS dialog. V glavnem, poslušanje glasbe z navideznimi 5.1 simulatorji a-la DTS Neo:6, DPL II Music ali CS II je stvar osebnega okusa. Probaj pa boš videl, kaj ti najbolj odgovarja. Seveda pa ti preostane še M-CH Stereo. Sam glasbo poslušam strogo dvokanalno.
Za sub pa kupi malo boljši kabel, saj je najslabša stran poceni tankih kablov ravno bas. Tam ranga 6-8kSit za 5 m. In ga seveda vklopi v LFE na subwooferju.

LP

TMN ::

zadnje zvočnike morš met isto k spredne :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali je 5.1 sistem res samo za filme in ne za glasbo?

Oddelek: Zvok in slika
306353 (5795) Arntor
»

AV sprejemnik do 300 EUR

Oddelek: Zvok in slika
416667 (5773) misek
»

Hišni kino [nakup]

Oddelek: Kaj kupiti
133067 (3067) Scarface
»

Postavitev 5.1 zvočnikov v prostoru

Oddelek: Zvok in slika
103358 (3203) e_boy
»

Pomoč pri izbiri sorrund sitema oz. mnenje o izbiri lokalnega hi-fi razturača

Oddelek: Zvok in slika
103397 (2999) PeterII

Več podobnih tem