» »

Nekaj novosti v aferi nadzorovanja vodilnih v HPju

Nekaj novosti v aferi nadzorovanja vodilnih v HPju

Schneier.com - O aferi nadzorovanja vodilnih v HP-ju smo pred kratkim že poročali, tokrat pa je na dan prišlo še nekaj drugih dejstev.

Kaže namreč, da so zasebni detektivi, ki so preiskovali uhajanje podatkov iz HP-ja v medije, novinarjem skušali podtakniti trojanskega konja, ki bi omogočal nadzorovanje njihovih elektronskih sporočil, z čimer naj bi odkrili vir odtekanja podatkov.

Bruce Schneier se ob tem čudi, kako je mogoče, da takšno ravnanje ni sprožilo več ogorčenja. Če bi namreč namesto HP-ja kaj takega počeli hekerji, bi jih policija verjetno aretirala v najkrajšem možnem času, v časopisih pa bi brali predsodke o zlobnežih, ki ogrožajo svobodo tiska in nacionalno varnost.

Quod licet Iovi, non licet bovi.

4 komentarji

christooss ::

Prevod prosim :8)
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Trdi ::

Strinjam se z vprašanjem, morda pa imam tudi odgovor. Tole o novinarjih je novo, tako da ljudje niso mogli tega vedeti in biti zaradi tega ogorčeni. Kar se pa tiče vohunjenja za vodilnimi v HP-ju - ljudje se težko poistovetijo z ljudmi ki služijo take mastne dnarce. Saj poznamo tisti rek, da veliko denarja ni mogoče zaslužiti na legalen način.

Poleg tega imajo "vodilni v HP-ju" nekakšno "kolektivno krivdo", ker so izdajali zaupne informacije. Še posebej, ker so se z njimi sestali in jim kot majhnemu otroku pojansili, da tega ne smejo početi, saj lahko košta podjetje velike dnarje. Ampak tisti idiot je pač idiot in ga ni nič brigalo, da bo le dobil svojo plačo. Jaz se v bistvu čudim, zakaj nihče ni obsodil tudi dejanj tega tipa in kako za vraga ga ni sram še gobcati v javnosti, ko je jasno, kaj je počel.
Trdota d.o.o.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Trdi ()

poweroff ::

Kar je dovoljeno Jupitru ni dovoljeno volu. Po domače: kar sme narediti nekdo na visokem položaju ni dovoljeno tudi navadni raji.
sudo poweroff

para! ::

Bruce Schneier for president!

;)
Death before dishonor!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako nas nadzorna tehnologija v praksi brani pred teroristi

Oddelek: Novice / Varnost
313765 (2774) poweroff
»

FairUse4WM ponovno udaril

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
224279 (2813) kriko1
»

Seznam člankov v tajnih NSA revijah

Oddelek: Novice / Zasebnost
82837 (2289) Trdi
»

Nov način vdora v bančne avtomate

Oddelek: Novice / Varnost
334876 (3213) jlpktnst
»

Obnavljanje podatkov iz mobilnih telefonov

Oddelek: Novice / Zasebnost
146567 (5860) Macketina

Več podobnih tem