»

HP-jeva črnila stanejo več kot kri

vir: Gizmodo
Gizmodo - Gizmodov član Shaun je sestavil precej groteskno tabelico cen različnih tekočin. Zadeva ne bi bila nič posebnega, če ne bi bilo iz tabele razvidno, da so črnila za tiskalnike ameriškega globalnega proizvajalca dražja od človeške krvi, kot tudi nafte, vodke, Red Bulla... Če ste zaskrbljeni nad stanjem krutega kapitalističnega sveta, kliknite sem.

Upajmo, da HP ne kupi Shella...

30 komentarjev

Nekaj novosti v aferi nadzorovanja vodilnih v HPju

Schneier.com - O aferi nadzorovanja vodilnih v HP-ju smo pred kratkim že poročali, tokrat pa je na dan prišlo še nekaj drugih dejstev.

Kaže namreč, da so zasebni detektivi, ki so preiskovali uhajanje podatkov iz HP-ja v medije, novinarjem skušali podtakniti trojanskega konja, ki bi omogočal nadzorovanje njihovih elektronskih sporočil, z čimer naj bi odkrili vir odtekanja podatkov.

Bruce Schneier se ob tem čudi, kako je mogoče, da takšno ravnanje ni sprožilo več ogorčenja. Če bi namreč namesto HP-ja kaj takega počeli hekerji, bi jih policija verjetno aretirala v najkrajšem možnem času, v časopisih pa bi brali predsodke o zlobnežih, ki ogrožajo svobodo tiska in nacionalno varnost.

Quod licet Iovi, non licet bovi.

4 komentarji

Obnavljanje podatkov iz mobilnih telefonov

Sci Tech Today - Bruce Schneier je na svojem blogu objavil zanimiv prispevek, povezan z varnostjo osebnih podatkov in poslovnih informacij.

Ameriško podjetje Trust Digital je namreč preko eBaya kupilo 10 rabljenih mobilnih telefonov in skušalo obnoviti podatke na njih. Mobilni telefoni so bili višjega cenovnega razreda in so bili sposobni brati tudi elektronsko pošto.

Uspeli so obnoviti vsebino komunikacije med dvema ljubimcema, načrte podjetja, da si pridobi večmilijonski posel z vlado, elektronsko sporočilo o nakupu 50.000 USD vredne licence za neko programsko opremo, informacije o bančnih računih in gesla za dostop do njih, podatke o receptih za nekega zaposlenega, itd.

Kljub temu, da je bila večina informacij izbrisana, so uspeli obnoviti za približno 27.000 strani podatkov.

In kdaj boste prodali svoj mobilni telefon?

14 komentarjev

HP vohunil za vodilnimi

Wired News - Iz podjetja Hewlett Packard je v začetku tega leta nekajkrat pobegnila kopica informacij bolj zaupne narave, ki so bile znane samo osebju na višjih položajih, kar je povzročilo manjši preplah. Za začetek so s povsem konvencionalnimi metodami malce izprašali vsakega od osumljencev in jih opozorili na to, da je njihova dolžnost čuvati tajne podatke, ker pa rezultatov očitno ni bilo, so ubrali drugo pot. Najeli so zasebne detektive in namenili svojim delavcem malce več pozornosti, kar pa je bilo že na meji zakona, zato jim sedaj grozi tožba. Podroben opis celotne afere lahko najdete na Wired News, novico pa je objavil tudi rumeni Inquirer.

HP-jeve zasebne detektive je s svojo digitalno lupo odkril naš privatni preiskovalec Stepni Volk.

2 komentarja