» »

Spycatcher 2?

Spycatcher 2?

The Register - Kot poročajo pri The Registru, je Richard Tomlinson, bivši agent britanske tajne službe MI6 (odpuščen je bil leta 1995), po zgledu Petra Wrighta in njegove knjige Spycatcher (njeno recenzijo ste lahko brali pred kratkim), napisal knjigo o svojih letih, ki jih je preživel v britanski tajni službi. Knjiga, ki iz očitnih razlogov še ni izšla v celoti, nosi naslov The Golden Chain. Tomlinson je pred tem leta 1998 že objavil podobno knjigo z naslovom The Big Breach, britanska tajna služba pa ga obtužuje tudi objave seznama aktivnih agentov MI6 v tujini. Slednje Tomlinson sicer zanika.

Zaradi suma slednjega je bil tarča preiskave v Franciji, policija pa mu je tudi zaplenila nekaj lastnine. V želji dobiti jo nazaj, oz. britansko tajno službo prepričati, da se z njim sooči na sodišču, pa se je Tomlinson spomnil precej nenavadnega načina kako oblasti spodbuditi k zanj ugodni rešitvi svojega primera. Na svojem blogu je namreč objavil prvo poglavje knjige The Golden Chain.

Tomlinsonov blog sicer vsebuje tudi povezavo do razkritega seznama agentov MI6, Tomlinson pa trdi celo, da je bila v smrt princese Diane vpletena britanska tajna služba MI6.

Kako se bo stvar razpletla bomo še videli, a kot kaže nam domačega branja še ne bo zmanjkalo tako kmalu.

2 komentarja

Pegaz ::

Jaz bi ga zaprl. Če je tajni agent oz. bivši tajni agent nima nič za okol govort.

poweroff ::

Jaz imam pa občutek, da klepetavost tajnih agentov postaja v Britaniji že kar nacionalni šport. Mediji so tam strašno agresivni pri iskanju zgodbic, pa tudi pritožbi glede Spycatcherja na Evropsko sodišče za človekove pravice sta naredili svoje. Čisto druga pesem kot v Franciji.

Vseeno imam raje državo, kjer tajni agenti nepravilnosti obelodanijo, kot pa državo, kjer se vse pomete pod preprogo.
sudo poweroff


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Profiliranje ne pomaga v boju proti terorizmu

Oddelek: Novice / Zasebnost
314426 (2760) poweroff
»

Direktor MI5 svari, da kitajski hekerji napadajo britanska podjetja

Oddelek: Novice / Varnost
103538 (3341) MITSiS
»

Domače branje: "Wright, Peter. 1987. Spycatcher. New York, London: Penguin Books."

Oddelek: Novice / Domače branje
54498 (4226) poweroff
»

Akustična kriptoanaliza

Oddelek: Novice / Zasebnost
153047 (3047) poweroff

Več podobnih tem