» »

WLan n-tič

WLan n-tič

bbf ::

Zdravo!

wčeraj sem nekaj experimentiral z povezavo 2h kompov preko ulice.
sistem je tak: na enistrani je Siol, naprej navaden router, naprej 2 kompa (delata bp) + en wireless router (neki 600, sm pozabu kaj)
Mrežo sem postavil v isti IP okvir (192.168.2.xxx), router se lepo nastavlja, a sem nekje nekaj falil.
Ne vem kje, ampak če hočem s trerjim računalnikom preko virelesa (v sebi ima Asus kartico) dostopat do česarkoli, ne gre. Driverji od mrežne kartice povejo, da se brezžična povezava vzpostavi, a podatki ne šibajo. Ledika na kartici sm pa tja utripne, pingat se pa da samo samega sebe. OS je win98 (groza - do ju wont to restar nau?).
nekaj me moti default gateway. kaj morm vpisat v acess point pa kaj v komp, gateway od prvega routerja al od brezžičnega, al kwa?
al naj arjš nardim adhoc povezavo, bo prej zlaufal?
rabim namreč samo nadomestit en kos kabla, nič dodatnih uporabnikov.

LP!

AndrejS ::

1. Če imaš 2 routerja, moreta imeti prve 3 številke v IP iste! , četrto pa različno. Primer 192.168.0.x !
2 .Oba routerja ne smeta imeti vklopljenega DHCP. Če IPje določaš ročno, potem na obeh izklopiš DHCP.
3. Default Gateway, je IP naslov tistiga routerja , prek katerega greš na Internet. ( se pravi en router boš uporabil kot switch, ne boš ga vezal na internet (WAN) )(ni pa nujno)
4. Ne kwakaj tolko - saj nisi žaba

pujsek_ ::

Ja le steška bi prišel gor, če stvari nisi tako narisal kot ti je možakar svetoval zgoraj, mislim pa da si ti imel probleme z DNS-ji...
Asus karta zna včasih malo ponagajat tako če boš vse lepo in prav vpisal jo še malo zdrkaj po nastavitvah, ker včasih se ne ljubi pol pa kr naenkrat dela! :\
Welcome shop.wlan-sat portal...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Manifest zbrisan pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
386213 (5326) xApeiron55
»

Router ne spusti čez prometa

Oddelek: Omrežja in internet
292010 (1601) s6c-gEL