» »

registracija domene

registracija domene

Tear_DR0P ::

ali lahko registriraš domeno na tuje ime?
ali lahko preveriš katere domene so registrirane na tvoje ime

očeta je nekdo klical po telefonu in mu rekel da ima na svoje ime registrirano domeno, ki v imenu vsebuje ime gmail in spada v domensko skupino .si
ker je moj oče računalniški analfabet, domene definitivno ni registriral, poleg tega si ni zapomnil točnega naslova domene, ki so mu ga povedali in si jaz s temi podatki preko whois serverja težko pomagam, kako naj preverim, če je dejansko neka domena registrirana na njegovo ime?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Ales ::

Če je tvoj oče pravna oseba oz. odgovorna oseba pri neki pravni osebi, potem bi bilo to možno. Če ni, potem ne. Domene .si namreč še vedno lahko registrirajo le pravne osebe in če on to ni, potem ne more biti na njegovo ime.

Če je pravna oseba, naj se obrne neposredno na ARNES. V takem primeru bodo ukrepali, ker pač ne ve niti kdo naj bi bil registrar, ki je registriral domeno. "Njegovo" domeno bodo v svoji bazi lahko našli po matični številki podjetja.

Je kdaj podpisal kak dokument, s katerim se strinja z registracijo in ARNES-ovimi splošnimi pogoji?

Najbolj črn scenarij je ta, da se je nekdo izdajal za predstavnika podjetja tvojega očeta ter pri nekem registrarju naročil registracijo te domene... Ampak kake velike škode - ko se enkrat to razplete - po moje da ne bo.

dolegar ::

Naj bo vesel, da mu je nekdo kupil domeno. Naj se pozanima na ARNES-u kdo je registrar in potem pri registrarju sporoči svoje DNS serverje >:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup domene!

Oddelek: Omrežja in internet
414732 (3625) c3p0
»

Dvočrkovne .si domene razgrabljene (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
8823503 (19173) Soprano
»

Prevzem domene

Oddelek: Izdelava spletišč
464921 (3428) tec
»

Spremembe tudi pri domenah .si

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
286414 (4718) BlueRunner
»

Prodaja domene