» »

7 let zaporne kazni za pirata

1
2
»

Jaka83 ::

In Corel Draw, AutoCAD nista dovolj široko uporabljana? Nja no sej mogoče nista, sam še vseen bi lahko vsaj Wine podporo dobro nardil, da ne bi vse skupaj laufalo kot na 486 mašini (ni važno na kakšnem hardware-u laufa, vedno prepočasi).

Orchestra ::

jst prov ne zastopm folka, ki dela freeware...velik nardijo, dobr nardijo, prosti cas zabijejo in nic od tega nimajo.superca.

antonija ::

Od tega samo direktne finacne koristi nimajo.

Za lazjo vizualizacijo: Naredis en software, ki se izkaze da je super in bomba in ga uporablja vecina sveta. Ti si ga ponudil kot freeware, lahko tudi opensource, se vedno si lastnik in avtor kode.

Kaj imas od tega?

1. Ce/ko bos iskal sluzbo v programerski stroki bos tam ze zvezda. Poznan po inovativnem razmisljanju in sposobnosti prenesti ideje v prakso. Ce sluzbe ne isces v SLO, kjer najboljlse dobijo sinkoti in kolege politikov, potem ti na novem delovnem mestu ne bo hudega.
2. Ce ti gre res slabo s kesom, sluzbe pa noces, lahko naredis bolj napredno placnisko verzijo. Samo to potem nekak ni vec fora, ce si hotu racunat za SW ga zaracunas takoj.
3. Navsezadnje tvoj SW morajo ljudje iz nekje downloadat. Ce ga uporablja cel svet to pomeni da bo web stran z downloadom imela prekleto velik obisk. Ce na to stran nalimas ustreze reklame si bolj kot ne bogat.

4. ZAGRIZENIM KAPITALISTOM JE BRANJE TE TOCKE ODSVETOVANO. CE SI VSEENO ZELITE BRATI SE NAPREJ, SE NAJPREJ POSVETUJTE Z VASIM ZDRAVNIKOM IN/ALI FARMACEVTOM. Na svetu so ljudje ki jim vec pomeni da je njihovo delo sprejeto med ljudmi, kot pa da z njim obogatijo. Tako imajo po vecini ze docolj denarja, so pa tud izjeme ki komaj prezivijo iz dneva v dan za tisto veselje.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

jype ::

Eni ljudje za tipkovnico srečni umrejo od lakote, ene pa na koralnem grebenu piči stingray (in umrejo srečni).

Eni so pa odgovorni in šparajo in hodjo v službo zato da lahko odplačajo avto, ki ga rabijo zato da lahko hodijo v službo in da sosedje ne bi slučajno prišli do zaključka, da so revni. Če jih to osrečuje, pa naj.

AutoCAD nima neke resne konkurence predvsem zato, ker pokriva tako širok spekter CAD področij. Pa drag je ko hudič, pod miljon in četrt se ga ne dobi, ampak svojega denarja je zagotovo vreden. Dokler ni konkurence, se razume.

Ni pa nobenega vprašanja - avtor izdelka oz. lastnik pravic nad njim lahko določi, kaj se s programom dela. Če ne pusti, pač ne smete, karkoli že to je. Ne glede na to, da "njega nič ne stane, če vi skopirate".

Tudi, če je firma, ki je delala staro igro že zdavnaj šla rakom žvižgat, ne smete kopirat tiste igre. Nihče pa vam ne brani naredit proste alternative. FreeCIV, OpenTTD, tudi ScummVM, so vse projekti ljudi, ki brez teh starih reči niso hoteli živet.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Osebni račun kot poslovni račun sp - banka ga zapira

Oddelek: Loža
103739 (2975) BlaY0
»

Google bo množično odkupoval patente

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
1812963 (9859) SeMiNeSanja
»

goljufije z prikazom prevoženih kilometrov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
12639039 (34437) imagodei
»

rabim font (PISAVO)

Oddelek: Programska oprema
141478 (1242) adinfinito
»

Plačilna disciplina podjetij...

Oddelek: Loža
302692 (1739) Invictus

Več podobnih tem