Forum » Navijanje » ABIT KT7A-RAID in AMD XP problemi
ABIT KT7A-RAID in AMD XP problemi
grizli123 ::
Well, živim se vse zgodi.... Nekje sem bral, da imajo nekatere plošče ABIT KT7A V1.1 težave s procesorji XP in da plošče V1.3 nimajo tega problema... No, ker me je radovednost premagala sem si nabavil 1600XP in ga vstavil v mojo plato, ki je V1.1... Bios se je zagnal. Pogledal sem bios in vse nastavitve, ki jih je prepoznal. Vse OK! Ko sem ponovno zagnal računalnik, se ni hotel več zbuditi. Ugotovitev: Skuril sem procesor - glede na to, da je smrdelo po zažganem.... Vstavil sem star procesor TH850 - sistem se normalno zažene.... Ali obstaja kaka rešitev glede uporabe procesorjev AMD XP na moji plati. Imam namreč najnovejši bios 64....Ali se naj plate raje čimprej znebim???? Hm, ne bi še rad enega procesorja skuril....
Some people... they call me GRIZLI... :)
Cako ::
odgovor je zlo preprost na v1.1 NE morš met SPLJOH XPja. v1.2 je izšla pač ker je blo ene par gnilih bugov med drugim so dodal nekaj zlo dobrih for za OC... ok v1.3 pa so nardil sam zato ker so pršli XPji vn in so mogl še mal predrkat da pač zadeva ne skur proca ;)
AMPAK !
ni še vse izgubljeno !
Jest mam v1.3 pa nimam XPja čeprav bi si ga lahko pred 14 dnevi ko sm kupu nov proc - TB1200 umislil (mel sem keš sam res škoda dt še enkrat tok...). Lepo mam navitga na 1500 (10x150), kjer dela 100% stab., aja kupil sem si še volcano7 (Gorb sm vrgu direkt skoz okn u kanto). Sistem je zih tok oz. še hitrejši kot z unmu xpjom.
To sm ti omenil ker daš lahk gor največ TB1400, ki se bytheway manj da navijat kot 1200 ;) . Lahko pa seveda zamenaš plato (zaenkrat še čisti nesmisel). Aja pa še to TB1200 je že serijsko odklenjen (L1 so skup). Tko da sam čaka... ;)
Lp
AMPAK !
ni še vse izgubljeno !
Jest mam v1.3 pa nimam XPja čeprav bi si ga lahko pred 14 dnevi ko sm kupu nov proc - TB1200 umislil (mel sem keš sam res škoda dt še enkrat tok...). Lepo mam navitga na 1500 (10x150), kjer dela 100% stab., aja kupil sem si še volcano7 (Gorb sm vrgu direkt skoz okn u kanto). Sistem je zih tok oz. še hitrejši kot z unmu xpjom.
To sm ti omenil ker daš lahk gor največ TB1400, ki se bytheway manj da navijat kot 1200 ;) . Lahko pa seveda zamenaš plato (zaenkrat še čisti nesmisel). Aja pa še to TB1200 je že serijsko odklenjen (L1 so skup). Tko da sam čaka... ;)
Lp
rc-car ::
grizli123 too bad..
TB1.2 @1.5 ni in nikoli ne bo hitrejsi kot athlonXP!! Ni vse v Mhzih (oz. Ghzih..)..
TB1.2 @1.5 ni in nikoli ne bo hitrejsi kot athlonXP!! Ni vse v Mhzih (oz. Ghzih..)..
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed
Cako ::
rc-car to sploh ni bil point teme... drugač sm pa mel tud xpja že v moji kišti tko da... pa brez zamere Lp
BendeR ::
Če me spomin ne vara je bil en pred časom na tem forumu glasen da mu XP1600+ dela na kt7a v1.1.Drugač pa mu itak ni noben verjel tak da... tudi sam sem lastnik kt7a v1.1 in se toložim z tem da grejo not novi duroni :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ABIT KT7A + Duron 1800 = unknown CPUOddelek: Strojna oprema | 1385 (1251) | Dr_M |
» | Neuradno kateri max CPU podpira ABIT KT7A?Oddelek: Strojna oprema | 1538 (1271) | jest10 |
» | AXP 1600+ in moj novi vodni blokOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1787 (1268) | kuglvinkl |
» | OC TB 1ghz -- Abit kt7a -- en vent -- kolko ?Oddelek: Navijanje | 1056 (893) | Leo |
» | Bad News for ABIT KT133/E/A Owners!!! (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4152 (3273) | ChiefThunder |