Forum » Strojna oprema » apple in njegove težave
apple in njegove težave
Adrijan0 ::
Nabavil sem si macbooka, kateri se mi je začel počasi odpirati. Po 2 tednih mi je zadeva postala tako ne estetska, da sem ga moral poslati na servis. Hja, ko sem zvedel, kaj se je tam dogajalo, sem se prau ustrašil. Na eplu mi niso hotli priznati garancije in plačati sem moral 12k visok strošek, to pa zato, ker naj bi jaz prenosnika odprel. Enak defekt je tudi na stani appledefetsc.com, a kaj ko na applu ne priznajo napake. To temo pišem zato, da boste vedeli kako in kaj pri applu in da ni dovolj za prenosnik 300k, če hočeš, da je tak kot naj bi bil moraš še 5X na servis iti, tam ti pa mastno zaračunajo, brez da bi kaj napravil.
Še eno uprašanje: Ali se upam kam obrniti? Ker mi je zadeva totalno prišla do vrha?
LP.
Še eno uprašanje: Ali se upam kam obrniti? Ker mi je zadeva totalno prišla do vrha?
LP.
MarkV ::
Urad za varstvo potrošnikov.
Mogoče se ti uspe kaj zmeniti? Srečno
Brezplačno svetovanje potrošnikom na brezplačni telefonski številki 080 88 99 poteka od ponedeljka do petka med 9.00 in 13.00 uro. Po 13.00 uri lahko potrošniki na telefonskem odzivniku pustijo sporočilo s svojo telefonsko številko.
Vprašanje lahko potrošniki pošljejo tudi po elektronski pošti: svetovanje.uvp(at)gov.si
Mogoče se ti uspe kaj zmeniti? Srečno
klemen22 ::
Hja neverjetno kaj delajo na EPLu. Seveda bi morala garancija zagotavljati da se ob primerni uporabi vse odpravi v okviru garancije.
Vsekakor urad za varstvo potrošnikov.
Vsekakor urad za varstvo potrošnikov.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)
Dr_M ::
hja, kaj pa kupujete takoimenovane "fancy" racunalnike (ene leve kitajske firme z imenom), od tako nesposobnih uvoznikov (pa ce sm prov razumel, tut sam apple tega ne prizna?)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Ja sej.. Jz tega ne razumem, briga me al prizna al ne, če je napaka je pač napaka.. Jz jih ne razumem..
Witboy ::
Hm... to da pr ns ne priznajo garancije ni nic cudnega (sploh ne za EPL) Sam kukr vem jo Apple pa vseen prizna. Sej mas mednarodno garancijo pa se lepo odpravi do Gradza v Applestore pa naj ti zamenjajo.
Garancije ne priznajo zato, ker tiste napake apple ne prizna.. tega jaz nikoli ne bom razumel. Če se to zgodi, potem oni trdijo da si ga (v mojem primeru) odpiru. Nevem kaj si mislijo pri applu..
IceIceBaby ::
Na iBooku mi je crknu disk po cca 1 letu. Na drugih sem prej disk menjal z večjim, tako da ne vem.
opeter ::
Ne vem, ker, ko sem svojega Mac-a kupil na Bolhi je imel že novi disk v sebi. Originalno 30 GB-ni IBM. Kupil sem ga z 100 GB-nim.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Men disk dela ze kar nekaj let BP. :)
Glede servisa ne vem... vem da so pri nas za en kurc. Sam ce pa tut apple ne priznava tega kot napako... pol pa res ne vem.
Glede servisa ne vem... vem da so pri nas za en kurc. Sam ce pa tut apple ne priznava tega kot napako... pol pa res ne vem.
Jaz sem slišal za ene par takih primerou, da je ene parim lih potekla garancija in da jim je plata crknla.. Nova pa itak stane tolko da se jo ne splača menjat. Upam, da mi bo zdej po opravljenem servisu vsaj delu.. ker ne mislim z njim žiuceu zgublat, da ga bom še 2X gor vlaču in da me bodo še 2X dobr nategnili in ogolili.
jukoz ::
Novejši modeli (2004-?) majo toshibine diske not in me zanima, kolk ste že mel težav s tem.
Mi je prejšni mesec crknu in sem se mogu kar potrudit, da sem ga dobu iz ohišja. Blo je pa to po cca 1,5 leta, torej pol leta po preteku garancije.
Ajt!
Mi je prejšni mesec crknu in sem se mogu kar potrudit, da sem ga dobu iz ohišja. Blo je pa to po cca 1,5 leta, torej pol leta po preteku garancije.
Ajt!
Obup, nemogoči so... Danes sem šel po prenosnik in? Ko sem ga odprel in pogledal sem videl, da je situacija enaka kot je bila prej. Zadeva mi je tako prišla do vrha, da bom moral reagirati takoj ko bom dobil papirje. E.P.L. je mastno zaračunal 12 tisoč sit in ni nič naredi, prenosnik je prišeč enak nazaj.. takega pristopa nisem še videl v mojem življenju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Adrijan0 ()
Sm ze enkrat reku da EPL servis je slabs kot ce bi sam popravljal. Odnes ga v Gradc direkt v appleservis. Tm pr men nkol niso neki kompliciral pa vedno so vse lepo naredil.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Garancijsko popravilo - 45dni (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12888 (9965) | smacker |
⊘ | Izkušnja z EPL - obtožili so me, da imam neoriginal ekran (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 42178 (30200) | TheBlueOne |
» | GarancijaOddelek: Loža | 3714 (2640) | Šimpanz |
» | Garancijska nalepka (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 9195 (6421) | Invictus |
» | Problem z MacBookOddelek: Strojna oprema | 1615 (1016) | jamiroq |