Forum » Programska oprema » Bios zazna, XP pa ne?!
Bios zazna, XP pa ne?!
iNDigo_Child ::
Stvar je sledeča: Imam računalnik, ki ima na Master Channel 0 priklopljen (SATA1) 160 GB trdi disk. Bios ta trdi disk lepo in prav zazna, ko pa hočem na comp instalirati widows xp, mi ta pove, da ne zazna trdega diska in zato ne more nadaljevati z namestitvijo. Poskusil sem že s preostalimi Master Channeli (1, 2 & 3), vendar ni bilo uspeha. Kaj mi je narediti? Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem.
Svet pripada tistemu, ki ga najbolj ljubi!
- spremenil: iNDigo_Child ()
K0B| ::
Pri nekaterih platah je potrebno namestit driverje za SATA.
-> ko se winXP inštalacija boota iz cd-ja, pritisni tipko za raid/sata driverje (napiše v spodnji vrstici zaslona, čez 3 sek izgine). Naprej te vodi instalacija. Driver najdi na proizvajalčevi strani osnovne plošče in jo skopiraj na disketo. Če se prav spomnim inštalacija zahteva strikno samo disketo.
lp
-> ko se winXP inštalacija boota iz cd-ja, pritisni tipko za raid/sata driverje (napiše v spodnji vrstici zaslona, čez 3 sek izgine). Naprej te vodi instalacija. Driver najdi na proizvajalčevi strani osnovne plošče in jo skopiraj na disketo. Če se prav spomnim inštalacija zahteva strikno samo disketo.
lp
rdecaluc ::
ubistvu so ze (na vecini) cd-jov za maticno plosco te gonilniki. Probi pri prijatelju poiskat na cd-ju nekaksn programcek create disc ali neki tazga ... ko to ustvaris samo pritisnes F6 na zacetku instalacije -->kakor je KOB| rekel
Est modus in rebus. ,typos
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z instalacijo XPOddelek: Operacijski sistemi | 1086 (770) | Icematxyz |
» | Ne najde trdega diska pri inštalaciji windowsevOddelek: Pomoč in nasveti | 2220 (2048) | janch |
» | SATA II in inštalicija WINXPOddelek: Operacijski sistemi | 1565 (1426) | OChack |
» | Matična z S-ATA 1Oddelek: Strojna oprema | 1329 (1003) | jekson |
» | sata disk (Hitachi 7k250), namestitevOddelek: Strojna oprema | 3274 (2298) | Blind |