» »

restarti pc-ja!! zakaj?? zaenkrat nimam pojma....

restarti pc-ja!! zakaj?? zaenkrat nimam pojma....

D i a b l o ::

mam en zlo oz. kr zoprn problem....pc se mi včas samostojno resetira in zaenkrat sem prišel do ugotovitva, da virusi niso problem, ki nej bi ponavad bli, ampak tokrat ne...pa prvih nekaj samostojnih restartih sem naredu format celotnega diska, a se je zadeva spet ponovila...a je možno, da se grafična pregreva in da se zarad tega pc resetira???:(

bi prosu za pomoč.....

ZdravkoČolič ::

vzrokov je lahko zelo velik: procesor, napajalnik, trdi disk...:|
stesteri trdi disk s tem-klik...:|
preglej temperaturo s speed fan:|

jest stavm, da je procesor al pa napajalnik kriv..:|

bluefish ::

v poštev pridejo tudi okvarjeni RAM moduli. Uporabi Memtest. Najprej pa naredi, kar je sasho napisal.

hvala zaenkrat obema za odgovor...bom probal kar sta napisala

sem sestiral trdi disk in preveril temperature s speed-fan, pa vse kaže normalno, ni nobenega pregrevanja.....mislita, da je lahko prešvoh napajalnik (300W) za 160GB diska pa 2GB rama+procesor AMD Athlon 3000+??

Ja zakva tega prej nis povedov-----naštimi si močnejši napajalnik pa neboš mel več teh težav 100%:|

evo kšnga tazga-klik:D :D

če pa iščeš kvaliteto pa tazga-klik:|

Zgodovina sprememb…

si bom pa res nabavu kakega močnejšega kot pa 300W ;)

thx

cendof ::

Morda zanič elektroliti? Napihnjeni....

blueFish sm naredil Memtest pa mi javi 7 napak....

pivo ::

pol so ziher rami, ne sme najdet nobene napake!
žiulenje ni potica...pa tut testu za štrudl ne

in kak nj bi odpravil te napake??

zamenjal RAM :D

reku si da maš 2gb RAM predvidevam, da maš 2x po 1GB al pa 4x po 512MB seprav--- odstrani rame oz mej v glavni reži sam enga (meni jih) in tko ugotov ker je okvarjen verjetn ni več kot en. mogoče se ne ujemajo---se ne spoznam na rame preveč:|

Pa napajalnik vsen kup

ja, je res da mam 2x po 1GB, ampak sj lih to je problem, ker sta rama popolnoma enaka...bom pa res probal met 1x sam en ram notri drugič ap sam dugega, potem pa da vidimo, kje je napaka:\

Zgodovina sprememb…

Hoppus ::

OK, js mam pa podoben problem. Baje, da se mu reče Blue screen. Da razložim, kako se je zgodilo oz. se dogaja.

Računalnik imam približno 2 tedna. Že takoj, ko sem ga dobil, nisem mogel naložit Windowsov. Po 3-urnem matranju je frend (ki mi je pomagal) za foro izključil en ram in je potem delalo vse normalno. Torej so bili problemi z rami, ker imam Geil 2x512 800MHz, plata pa mi je zaznala samo 667Mhz. Nesem komp na popravilo - use zrihtajo. Baje da je blo treba samo BIOS update-at.
Pred kratkim pa se mi resetira. Nimam pojma zakaj. Čez eno uro spet. Vprašam kolega, kaj bi blo narobe, pa mi reče da naj grem pod Start > Control panel > System > Advanced > Startup and recovery > Settings > tam pa nej pol dam sran klukco pod "automatically restart". No, to sm naredu, tako da zdej lahko vidim, kaj je narobe. Zadevo sm tiud poslikal, da bi mi lažje pomagal. Aja, antivirusni program sm uporabil in ni najdu nič sumljivega (uporabljam Bitdefender 10 plus).

Še specifikacije mojega računalnika:
AMD Athlon 64 3800+ X2 Dualcore
Asus M2N-E
Geil 2x512 800Mhz
Gigabyte GeForce 7600 gt
Napajalc je 550W LC Power 6550G
Disk je Western Digital 320 GB (16MB)

Še slika.

Prosim, pomagajte!

LP

kot je razvidno iz BSOD je napaka v gonilnikih za grafično kartico ali pa nabor na plošči (nv4_disp.dll). Odstrani vse te gonilnike in jih namesti znova.

Mhm, hvala. Torej vem, v čemu je problem. Pa mi zna kdo morda povedat, kako natančno to izvest? Vem, da se za to uporablja program "Driver Cleaner Pro". Slednjega sem si že priskrbel, uporabljat ga pa ne znam oz. si ga ne upam. Ker imam možnosti "nvidia", "nvidia stereo" in "nvidia WDM", ne vem pa katero izbrat.
Aja, kaj pa če ni problem v tem, pač pa v ramih? Ker (kot sem omenil) sem z njimi že imel težave. Kaj, če je narobe to, da imam 2x512mb? Probam dat enega vn? Bo potem kej bolš?

Btw: a je zelo narobe, če mi med "Safely remove hardware" skos kaže WD320gb (disk). To ne bi smelo bit tko, ne?

Joj, kok težav že na samem začetku...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Hoppus ()

Hoppus v prejšen postu si napisal kak error ti javi in si zraven še dodal sliko, no js sm mel tud isti problem, pa sem naredil BIOS update in nato začel uporabljan System Mechanic PRO....7 se mi zdi da je zadnja verzija ali 8 (nism zihr), probaj ta program..bo bolše

p.s. vse napake se zihr odpravijo ;)

No, najlepša hvala. Je danes prišel kolega k meni, pa zrihtal zadevo. Naložila sva nove gonilnike od Nvidie in do zdej (trk trk) se še ni resetiral. Pa sem ga (računalnik) ful "matral". Predvajal sem 2 filma v 2 playerjih, v tretjem sem predvajal glasbo, internet mi je laufal (Opera), zraven pa sem še igral Call of Duty 2 preko multiplayerja. In ni zaštekal. Torej, mislim da je problem z Blue screenom rešen.

Diablo: BIOS so mi že update-al na popravilu (če si pozorno prebral moj post). Tako da to ni potrebno. Verjetno :)

Me pa skrbi tisti problem, ki sem ga že omenil... Zakaj za vraga je disk na seznamu za "Safely Remove Hardware"?? Sej ni prenosni disk ali pa kaj tazeka. Pač navaden. Je možno, da je narobe vštekan? Ali pa narobe nastavljen v BIOSu? Ali pa nima gonilnikov (samo jih zraven nisem dobil =/).

Ha, dvomim da se napake hitro odpravijo :D

to je tudi meni nekaj časa kazalo, sedaj pa ne več. Ne vem, kdaj je to prenehalo.

Hoppus za tale tvoj disk ko maš problem...js bi prej rekel, da je kej narobe nastavljeno v BIOSu kot pa da je anrobe vštekan, ko ob te zadni vrjanti ga vrjetno sploh ne bi prepoznalo....aja...sorry pa k nisem prebral prejšnega tvojega posta pozorno...ne zamert...

Hm, očitno bo kolega moral priti še enkrat na obisk :) Ker za BIOS sem pa res totalen n00b. Vem da na začetku (ko prižgeš računalnik) pritiskaš tipko "Delete", ko pa si noter, se pa ne znajdem =)).

@Diablo: je že uredu, nobenih zamer ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WD my book zmrzne na e-sata

Oddelek: Pomoč in nasveti
202313 (1931) MrStein
»

Blue Screen of Death in čudna napaka

Oddelek: Pomoč in nasveti
181520 (1184) Djz3l3