» »

Preprost način,da s softwarom popolnoma uničimo računalnik?

Preprost način,da s softwarom popolnoma uničimo računalnik?

Double_J ::

No takole je to:))
Smo v šoli nekaj delali za računalnikom in frend neki gleda po direktx nastavitvah. In potem pride profesor za računalnikštvo in pravi, da tudi če bi kaj hotli pokvarit da ne moremo. Pol sm pa jst rekel da nej ne basa, da bi napetost na plati zvisal in da se bo use skupi sežgal.
In potem je bil tip pogumen in je rekel, da lahko počnem kar čem in probam sfukat in če rata on krije stroške.
No ja kot prvo je pa bios zaklenjen čene bi mu že tm pred očmi use razštelal haha No kaj kej pametnega obstaja? V dosu je kak program, da bi kej resno lahko sfukal? Naprimer da bi ram totalno sfukal ali kaj podobnega? No čene bi pa mogel bios flashirat z novim, pa v biosu kej zanimivega spremenit:)
Kaj menite, zihr je kak programček da bi tipo samo gledal ker bi računalnik crknil in pol bi iz svojga mogel plačat.

BigHugo ::

Vse se da, če se hoče. Samo ne vem, zakaj bi brezveze delal škodo. Razen, če ti kaj manjka v glavi, kar pa verjetno je pri tebi.:D:D:D

P.S. Administratorjem ali Tajni policiji predlagam, da temo zaklene, ker je tema zlonamerna.

LP BigHugo
LP BigHugo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigHugo ()

ChiefThunder ::

ne, ne, nej en tole pove, k tud mene zanima... za kakšne posebne primere... 8-)
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

rc-car ::

Ti flashaj BIOS od plate z pokvarjenim ali napacnim.. Ampak to bo unicilo 'samo' plato.. >:D
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

miranpozar ::

Ej, jebeš policijo še tukaj! ;(

Naj se kdo izkaže, če zna! Itak se ve, da je za najboljšo zaščito potreben nekdo, da ti pokaže problem. Jaz bi se rad branil pred takimi tipi, pa me zanima kako.

Pomojem bi bil pravi način BIOS (npr. višanje voltaže ali frekvence, v skrajnem primeru povozitev BIOSa z ničlami, itd.). Če je zaklenjen, torej odklep BIOSa, nato napad nanj. BIOS se da flešat tudi drugim napravam (disku, CDROMu, itd.)

Let's fight!

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

jetam ::

Ampak naj bo frajer in to zares naredi s SW... Recimo iz Winsov... Potem bo frajer... Tole z BIOSom je bedna fora, ki jo zna vsak.

Double_J ::

Lejte,
tema ni zlonamerna, temveč nemore tipo v obraz težit, da hočmo nekaj uničit(kar nismo hoteli), in obenem trdit da naj kaj probamo sfukat, da bo on plačal naj mu dokažemo da smo tako sposobni. Očitno je človek vesel ker je bios pod passwordom, ubožec:)
Pol pa rečem, da rabm najbrž disketo pa je reku, da mi prinese in nej probam. In to profesor(al nek uslužbenec šole ki skrbi za kompjutre) bi rad gledal kako mu povozmo kompjutr mislim neverjetno. Uprašal ga bom enkrat, če je še zato igrico in če bo rekel da je se bom pripravil in usaj matično z napačnim biosom flashiral. Pol nej se pa muči, če take nesmisle prbija:'(
Mah jasno iz winsow je pomojem zelo težko ali skoraj nemogoče...samo jz dam lepo not disketo pa alt+f2 stisnem in gre sistem rakom žvižgat, itak lahko pa bootaš prek dosa, mejbi je celo v biosu nastavljen da najprej disketo bere potem šele disk, to je pa sploh smeh:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Justy ::

Samo zna bit pol zanimivo (da ne bos kaj presenecen) ko bo treba stroske krit, ker se lahko kaj kmalu zgodi da on o tem vasem dogovoru pred (recimo ravnateljem) ne bo nic vec vedu..... in glej ga zlomka...... kdo je pa zdej tule kriv..... guess who............

TESKAn ::

Če nima kakega antivirus programa, mu dej gor kaki hudi virus - kak CIH al kej takega. Pol pa dej datum prešaltat, da se bo virus pognal - pa bi mogl bit:).
Al pa še boli ideja - dob si programčič za low level format, pa dej pol sred LL formata resetirat:).
Če ne bo delval, pa še zmeri ostane 'ye old way' - macola pa butaj:).
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Red_Mamba ::

če hočeš v bios prit se dajo tud taki programi dobit ki ti ga nekako resetira da se koda zbriše. Lahka flashas bios iz windows. Sam ne priporočajo ravno zato da ne zajebeš plate. Tisto da ga boš flashal z biosom od drugega proizvajalca lahka kar poazabiš, ker se pred flashanjem preveri CRC koda. Če se ne ujema preskoči flashanja zakaj da ne uničiš plate...
Varjanta je da popraviš program tako da ko preverja CRC vrne pravi rezultat kljub temu da je napačn. Ampak o crackanj kdaj drugič.

McHregec ::

Se spomnin še pred enim letom na Infosu 2000 je bil računanik z neko kartico, ki je kao preprečevala, do bi kdo kej pokvaru. No pa sem pišel jaz in še en moj priatelj. In res stvar deluje. Briševa, fomatirava vse probava. Khm kaj pa Bios? No poglejmo. Shit zaklenjen je. Ampak imajo povsod napisano "demo99" khm kaj pa če je to geslo. Ja res je in uspelo nama je uničit računalnik in tista kartica tukaj ni nič pomagala. Potem nama je tisti, ki je prodajal to kartico čestital nato pa je odprl računanik in odstranil baterijo. Hja in kaj je nauk te zgodbe. To da boste sigurno kje v Windosih našli geslo za bios. Nekateri ljudje si pač ne morejo zapomniti toliko gesel zato so nekatera enaka. Verjetno je tisto s katerim se prijavis v mrezo. Ne vem probaj karkoli.
Destroyer Of The Worlds.

dexter ::

mogoce mate pa not kartice ki kao obnovijo sistem,mislim da je eno leto nazaj na infosu blo,pa smo se mal igral pa je stvar res delovala
tko da formatirat disk,pa zjebat sis ne bi slo

so programcki ki pridejo iz winsov do bios-a in lahko spreminjas vrednosti (via scena -memory latency-ce se kdo spomne?) sam ne vem ce lahko spremembe zapeces tko da isto ne koristi

po moje bios pass dobit (so programcki) pa fleshat UPM nekaj

*mislim da se prevec zapenjas,za BZ stvari*

Matek ::

evo, tule maš cmos cracker, po domače program za odklepanje biosa, ful mali, dela v dosu, pa tudi v winsih in ti napšiše geslo, če ga pa ne najde, je pa možnost, da resetira bios, samo en switch moraš dat zraven, super dela.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

JanezH ::

Evo tako bi ze lahko uničil cel racunalnik:
Enkrat ob nevednosti tvojega učitelja napolni računalnik npr. s smodnikom ali čem podobnim. Naslednjič, ko se bosta dobila ob tvoji prezentaciji uničenja računalnika pa prinesi s seboj disketo, katere notranjost je tudi premazana s kako vnetljivo snovjo ali čem podobnim. Nato reči učitelju, da imaš na disketi program, ki povzroči, da računalnik eksplodira. :) In glej ga zlomka, ko boš vtaknil disketo in se bo začelo izvajati branje, je dosti možnosti, da bi bralno pisalna glava povzročila vnetljivost in tvoj učitelj ti bo moral priznati tvojo superiornost ob uničevanju računalnikov. Pa še nsvet: imej čim daljši kabel od miške (še bolje - brezžično miško) in probaj si narediti kak zaklon iz klopi :D:\:D8-):D

rc-car ::

Password v BIOSu vam predstavlja najvecji problem? Mislm.. :\>:D hehe...

Lepo odpri kisto vzami uno lepo okroglo baterijico ven, mal pocakaj in jo vstavi nazaj na svoje mesto in imel bos resetiran BIOS brez passworda.. Se lazje je, ce ves kater jumper je za resetiranje BIOSa, ampak tega najbrz ne ves, a?
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

Double_J ::

Valda da vem hah|O
Odpiranje pak ne velja...kište ne smem odpirat to je pogoj. Čene jo lahko tudi vržem skoz okno pa je bol efektivno kt bios resetirat:))

rc-car ::

Povej kaksne komponente imas..
Ce je kaka novejsa graficna se da tudi zanjo dobiti nov BIOS in ga malo 'popraviti' >:D

Drugace pa je najbolje da flashas vsak BIOS, ki ga lahko in da najdes kak prog., ki bi na disku naredu bad sektorje >:D


Matr, kok je lepo profesorje pri racunalnistvu lepo u glavo jebat :D
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

McWolf ::

Pejd na slotech download-> soft FSB, pa pol napačn clock generator zber pa poviši , pa goodbye, čist iz winsov, če boš meu srečo bo use na pci, agp pa še proc skurlo :):D>:D Kr Birdya upraš :=)
Go tell it on the mountains!

rc-car ::

Kaj je pa birdy skuru tko, ce smem prasat? >:D
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

McWolf ::

Zadnč je pravu, da je na eni kt7 se mi zdi narobe clock generator zbral pol je pa zvočni pa zvočnikom zadogajal >:D>:D
Go tell it on the mountains!

Spajky ::

McHregec+dexter, jest tisto famozno kartico mam in jo tut prodajam...

SLO-Security ::

Če ma kartico pred obnovitvenim sistemom-to lahko vidiš ko se zažene računalnik in hoče administratorsko geslo in ga lahko izpustiš, se da bolj malo narediti. Vem pa, da si ta kartica naredi naidezni disk oz. particijo iz koder potem obnavlja podatke. Če jo boš vidu [dvomim-admin dostop :\] mal pošari tam ali pa jo preimenuj,...potem pa virus gor [tega ni težko dobit :D, tudi sveže laboratorijske se da dobit >:D, ki ti ga noben program ne zazna!] in ga aktiviraj.

Kar se tiče BIOSa je pa tako, da imajo nekatere plate [naprimer pri moji IWILL] onemogočen bios nadgradnjo, če jo prej ne sprostiš iz biosa. Pa tudi biosi so sedaj že lepo zaščitenipred napačnimi nadgradnjami-vsaj nekatere plate.

Jaz bi na tvojem mestu uporabil virus, ki se zapiše v pomnilnik >:D !
KO SE ZAVEŠ [NE]VARNOSTI HTTP://www.SLO-Security.com
NOVO: Na SLO-Security.com sedaj tudi FORUM-2! s strokovnjaki !

Justy ::

Haha, in kdo propagira take stvari..... LOL

SLO-Security ::

:\ če gre za zavestno ravnanjein druga oseba dovoli takšno početje in ga le ta ne bo uporabila za nadljno širjenje, zakaj pa ne, bo vsaj vidu kaj virus naredi, poleg tega pa mu virusa še vedno ne bom dal, saj jih je na internetu [in realnem življenju] vse preveč ;( .
KO SE ZAVEŠ [NE]VARNOSTI HTTP://www.SLO-Security.com
NOVO: Na SLO-Security.com sedaj tudi FORUM-2! s strokovnjaki !

tejo ::

Ne vem, če je že kdo to povedal (misem prebral vsega!)...

Ob zagonu pritisneš Insert tipko (lahko pa jo držiš :D) in BIOS se resetira. Potem pa vse volltaže do konca naviješ. Sam je vprašanje, če ti bo "šlo" vse. Upaš lahko samo, da se bo comp vžgal, in da nihče ne bo tega "manjšega" požara pogasil...

McHregec ::

Lepo Spajky. Sej ce se dober spomnen me je kartica potem ko sem odšel iz biosa ali naj shrani nastavitve ali ne. Odgovoril sem z da in seveda potem računanik ni prepoznal diskov in disketnika :D
Destroyer Of The Worlds.

Binji ::

Jst se tud lahko sam rezim kolk problemov vam dela tisti password. Preprosto si nabavis en Bios password cracker (ce si kej od racunalnicarja bos ze vedu ki ga dobit) in skrekas. Pol pa lahko delas kar ces. Priporocam flashiranje s krenim biosom, kasn lep burnin procesorja, spremenjena vrsta sektorjev hddja, izklop kontrolerjev (blazja in popravljiva skoda), low-level format kot so ze povedli... nacinov je kokr ces>:D
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Lucio ::

Glede na to da je šolski računalnik je možno da je računalnik starejši.
Skoraj vsi stari napajalniki pa imajo zadaj stikalo 110 - 230 V.
Pač enostavno preklopi stikalo na 110 in BUM>:D.

McHregec ::

Ja ta bi bla pa dobra. Dober si se spomnu Lucio.
Destroyer Of The Worlds.

Binji ::

Heh, sam po moje ne bo nc. Vse ku sm jst vidu da so se taki so zalimali. Ce ti pa rata...>:D
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

rc-car ::

Hehe, dobra Lucio >:D

Sam pomojem to ne velja, ker mora softwarsko unicit racunalnik.. :\
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

Tr0n ::

Kaj se je pa zgodlo z dobrim, starim formatom ali del ukazom? :) Saj ne rabis veliko zbrisat, samo msdos.sys, io.sys pa to.

TheHijacker ::

http://www.google.si

TheHijacker ::

Pobje tole pa res deluje... Ampak kaj ko zresetiraš windows pa ti vse deluje normalno naprej...

Še direktni link do BSOD in dokončnega zmrzenja računalnika:

www.redherring.hm/this-page-will-crash-...
http://www.google.si

||_^_|| ::

tole sam winse zmrzne:

nekam, npr. v start=>run vpiši /con/con al pa /nul/nul

kar se pa tiče BIOSov: najprej flashi CDrom, pol Disk, pa še morebitn kontroler, pol iz diskete zažen pa flashi še plato al pa grafično, ker obojega neboš mogu:))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čudn problem pri inštalaciji XP professional windowsow

Oddelek: Operacijski sistemi
443107 (2345) xpozed
»

BIOS Geslo!!!

Oddelek: Programska oprema
322399 (1836) Mr.B
»

Imate 5 min. časa, da sesujete Win Xp

Oddelek: Operacijski sistemi
343719 (1839) SkIDiver
»

Pa to si ne morejo dovolit!

Oddelek: Pomoč in nasveti
192148 (1694) ||_^_||
»

virus, ki fizicno unici masino

Oddelek: Loža
262289 (1889) PaJo

Več podobnih tem