» »

Acer in počasna peka

Acer in počasna peka

shorvat ::

Lep pozdrav,

pred kratkim sem kupil Acer Aspire 3024WLMi in imam problem s pečenjem DVDjev, CDjev. Polni DVD se peče več kot uro in pol (8x hitrost). V ta prenosnik je vgrajen Slimtype DVDRW SOSW-833S. Ve kdo v čem je problem?

Moram omeniti še to, da imam v System/Device manager klicaj pri 'Mass storage controller'. Je to mogoče povezano? Nikakor se tega klicaja ne morem znebiti!

lp, sašo

jamiroq ::

dma na dvdrw maš izklopljen. tole bo pomagalo (samo preklop iz pio na dma najverjetneje ne bo pomagal; vsaj pri meni ni).

sem zagnal file, ki sem ga snel iz zgornjega linka, pa ne peče in ne kopira nič hitreje. Daj mi povej prosim, kako omogočim DMA, ker v nastavitvah od DVDja nimam te možnosti.

hvala

jamiroq ::

dma/pio nastavitve maš v ide ata/atapi controllers -> secondary ide channel v device managerju.
pa probaj s tisto metodo kjer se ureja register (Re-enable DMA using the Registry Editor). če tudi to ne bo pomagalo maš na dnu še alternativne metode. kot rečeno, sem imel isti problem na praktično enakem prenosniku (aspire 3025) in sem ga rešil z brisanjem tistih vnosov v registru.

Mi prosim malo bolj natančno opišeš, kaj si zbrisal v registry editor?! DMA imam vključen (if available). Pa tisti file sem zagnal (file iz onega prvega linka, ki si ga poslal)

lp, saso

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj 50% obremenjenost CPU med snemanjem?

Oddelek: Strojna oprema
141611 (1318) AvtoFun
»

počasnejše delovanje pcja

Oddelek: Pomoč in nasveti
342097 (1722) jastreb
»

Novi Plextor Premium noče peči najhitreje...

161330 (1147) DickH
»

Problem CD-ROM

131157 (1080) neki123
»

Seagate 30 GB na PIO Mode namesto DMA !?

151634 (1419) Dami

Več podobnih tem