» »

Težave s wd250GB 16MB sata diskom

Težave s wd250GB 16MB sata diskom

Jerich ::

No, po dolgem premišljanju sem torej končno kupil računalnik. Ko sem ga pripeljal domov sem začel nameščati windowse in takoj na začetku opazim, da mi pri inštalaciji setup zazna le 130GB kapacitete na disku. Kaj bi lahko bil razlog za to?

mtosev ::

Če je XP in brez SPja je to normaln.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

pavka ::

To že ni normalno, ne govori. Morda bi ga moral prej formatirati?
Več glav več ve!!!

V osnovi bi moral setup pokazati kapaciteto kakšna dejansko je. Zato formatiranje verjetno ne pomaga.

No, če rečemo, da so XP-ji brez sp-ja, kako potem to napako odpraviti. A bo slučajno po instalaciji sp2 npr. windows zazanal preostalo kapaciteto?

kopriwa ::

Beri. Takih tem je že miljaužnt. Na kratko, ko naložiš SP2 bo ostalih xxGB zaznalo.

amigo_no1 ::

Zadostuje že SP1 za (win xp).Za win 2000 pa ne vem .

Hvala za pomoč. Pa ne mislit da nisem sikal po forumu. par ur sem se s težavo ubadal. Samo teh miljuntaž nisem našel.

seljo ::

to ni nic takega. Ko bos instaliral xpje lahko tudi povleces iz neta program partition magic pa samo drsnik premaknes na 250gb pa se particije si lahko nardis.
u zivotu sve se vraca sve se placa

Še enkrat hvala vsem za pomoč. Bom upošteval nasvete:D

No, pa da ne bi odpiral nove teme če bi lahko kar tukaj prosil še za pomoč glede instalacije chipovja na plati P5B. Ob instalaciji mi na priloženem CD-ju namreč javlja napako, da ne mre najti določene datoteke. Enako se je zgodilo ko sem instaliral software, ki sem ga dobil na asusovi internetni strani. Problem je seveda ta da mi zaradi tega ne delujejejo določene stvari integrirane na plati.:\

A ima kdo kakšno idejo?

A je to tudi mogoče povezano z mojo prastaro verzijo xp-jev?

Ob instalaciji mi na priloženem CD-ju namreč javlja napako, da ne mre najti določene datoteke

CD je že bolj spraskan .
Katere datoteke pa ne najde?

driverje boš našel tukaj:
http://support.asus.com/download/downlo...

zgoraj levo vpiši model svoje matične (P5B) in klikni na SEARCH INFO
obstaja 7 različnih modelov tvoje matične plošče.

Hvala za nasvet. Sem instaliral xp-je z sp2, vse laufa super, tudi čipovje in drug stvari sem zdaj instalirau, imam pa seveda še en problem. INTEGRIRANA MREŽNA KARTICA NE DELA!!!!!;((
Instalirau sem drivrje, v biosu je enablana, vse je kot mora biti, le lučka, ko vklopim kabel mi ne sveti, torej mrežna ni vklopljena. Ali?
Probal sem že vse tako da zdaj pa res ne vem več. A mi lahko še kdo s to težavo pomaga, ker mi res ni jasno zakaj to ne bi delalo.

OChack ::

če si dav pa gonilnike in ne dela, je možno da je fuč......
Int€l inside, IDIOT Outside

Ne prav vzpodbudno:(

Cena nove ali rabljene je okoli 1000-2000 sit.
Poglej malo po bolhi.

Saj vem, samo zakaj bi dal PCI slot za mrežno vstran, če naj bi bila gor. Itak je račuinalnik zaradi tv kartice in grafične, ki zasede dva slota poln.:(

Še zvočno sem moral dat ven da zdaj lahko prek druge mrežne grem na net.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

COD2 javi DirectX error na Visti Business

Oddelek: Igre
9823 (776) Mitja358
»

HP 6730s Graphic Driver (ATI radeon hd3430)

Oddelek: Pomoč in nasveti
173483 (3256) jan01
»

Magictune 3.6 zablokira računalnik

Oddelek: Programska oprema
151522 (1320) e-marko
»

pri instalaciji win xp noce naloziti sistemskih datotek

Oddelek: Operacijski sistemi
5971 (916) ToniT
»

Crknil Radeon??