» »

LAN problem - ne prikaže računalnikov v omrežju

LAN problem - ne prikaže računalnikov v omrežju

miles_d ::

Imam sledeč problem. Želim namreč vzpostaviti lokalno domače omrežje, pri tem pa mi po zagnanem čaroviku za ustvarjanje omrežij (Network Setup Wizard) ne prikaže računalnikov, ki sta med seboj povezana. Pri tem se drugi računalnik lahko poveže v internet preko te mreže, ne pokaže pa mi v mapi Omrežna mesta povezav do računalnikov, da bi lahko brskal po drugih diskih. Kakšen nasvet?

Osprey ::

Ja pa si dal kaj v skupno rabo na drugem računalniku?

Goldee ::

A vidiš prazno mapo, ko klikneš na ikono računalnika al dobiš error "network resource not available"?
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

Diski na obeh računalnikih so share-ani, problem je da mi v mapi Moja omrežna mesta sploh ne pokaže ikon od drugega računalnika, ki je povezan v mrežo.

monocit ::

Jst sem imel podoben problem, pa sem za silo rešo tko da uporabljam start-run-\\ip računalnika gi ga želiš brskat..pa potem sem si mape dal kot network drive.

Mogoče pogledaš tukaj: če ti kaj pomaga: http://www.tomsnetworking.com/2004/01/0...

c00L3r ::

Na enem računalniku nastavi IP naslov na 192.168.0.1, a drugem pa nastavi 192.168.0.2. Na obeh nastavi omrežno masko na 255.255.255.0.

To nastaviš v Control Panel->Network connection->Local area connection. Desni klik "properties", potem pa klikneš na "Internet protokol TCP/IP".

Potem pa ne enem računalniku odpri raziskovalca in not napiši:
\\192.168.0.1\
ali
\\192.168.0.2\

Vpišeš seveda naslov od drugega računalnika.

Tak prideš diretno do računalnika. Če še vedno ne dela, probaj izklopit Windows firewall in ponovni zagon na obeh PC-ih.

Storil sem vse sledeče:
- dal datoteke v skupno rabo
- natavil IP-je na obeh računalnikih
- izključil firewall

pa še vedno nobenega uspeha.

Goldee ::

Ko si nastavljal domače omrežje ali si dal "Turn file and printer sharing ON"?
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

'FireSTORM' ::

kaki router maš?
če maš sagemov modem kar pozabi na mrežo doma

pa ko si postavljal mrežo si vklopil skupno rabo datotek in tiskalnikov? če tega nisi nebo laufalo

v mapi moja omrežna mesta pa klikni na Oglejte si računalnike v delovni skupini pa pojdi tam "gor" če si naredil dvojno omrežje če ne pa moreta bit tam oba računalnika, ko klikneš na enega vidiš vsebino njega
če ne vidiš nobenega računalnika idi dol v kuhno in pusti mapo moja omrežna mesta odprti, spij sokec al pivo al kaj pač piješ, pojdi nazaj in mogoče se mape pokažejo, vsaj pri meni je blo tak da sem nekaj časa moral počakat
Those penguins.... They sure aint normal....

Zgodovina sprememb…

gpc ::

A si ti sigurn da ti ni crknla mrežna kartica???>:D

frulz ::

Nisi napisal, kako si računalnika spravil skupaj. Iz prvega posta se da sklepati, da si ju povezal samo s kablom, ne omenjaš ne routerja, ne switcha. Če si ju povezal samo z UTP kablom, potem mora ta biti križne izvedbe - cross-over - in zadeva prav tako špila. Napiši kaj več o tem

Mrežna kartica zagotovo ni crknila, ker pri obeh kaže ikono za aktivno LAN povezavo. Med seboj pa sta povezana preko switcha.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako nastaviti LAN?

Oddelek: Omrežja in internet
3311601 (7271) Tomi
»

kako imeti na mrezi 3 racunalnike, da od tega 1 nima dostopa do drugih dveh

Oddelek: Omrežja in internet
243334 (2756) Pyr0Beast
»