Forum » Programska oprema » diskpart.exe
diskpart.exe
pulstar ::
Imam sledeč problem. Na c disku(kjer so naloženi xp-ji) mi zmanjkuje prostora in bi ga rad povečal za približno 3gb na račun druge, d particije, kjer je še 20gb prostora....
1. v ukazno vrstico vtipkaj diskpart.exe.
2. Nato uporabi ukaz list volume to display the existing volumes on the computer.
3. Z ukazom Select volume # izberi particijo, ki jo želiš razširiti (# predstavlja številko particije)
4. Natipkaj extend [size=n] [disk=n] [noerr] .
Opisi parametrov:
size=n
S tem navedeš za koliko megabajtov (MB) želiš povečat particijo.
Če ne vpišeš številke, bo ves neparticioniran prostor dodeljen tej particiji.
disk=n
Dinamični pogon na katerem želiš ustvariti prostor. Disku je dodeljen prostor enak n.
Če ne navedeš diska, bo prostor dodelje trenutnemu pogonu.
noerr
FoSamo za skriptiranje.
Če pride do napake, bo diskpart nadaljeval z delom, v kolikor si dodal ta parameter. Drugače bo izpisalo številko
napake indiskpart bo prenehal delovati.
5. Vpiši exit za izhod.
Četrti korak mi nikakor ne uspe....ker sem na tem področju še zelen bi prosil, če mi prijazna duša natančno izpolni parametre za moj primer(povečanje c diska za 3 gb)
hvala lepa
1. v ukazno vrstico vtipkaj diskpart.exe.
2. Nato uporabi ukaz list volume to display the existing volumes on the computer.
3. Z ukazom Select volume # izberi particijo, ki jo želiš razširiti (# predstavlja številko particije)
4. Natipkaj extend [size=n] [disk=n] [noerr] .
Opisi parametrov:
size=n
S tem navedeš za koliko megabajtov (MB) želiš povečat particijo.
Če ne vpišeš številke, bo ves neparticioniran prostor dodeljen tej particiji.
disk=n
Dinamični pogon na katerem želiš ustvariti prostor. Disku je dodeljen prostor enak n.
Če ne navedeš diska, bo prostor dodelje trenutnemu pogonu.
noerr
FoSamo za skriptiranje.
Če pride do napake, bo diskpart nadaljeval z delom, v kolikor si dodal ta parameter. Drugače bo izpisalo številko
napake indiskpart bo prenehal delovati.
5. Vpiši exit za izhod.
Četrti korak mi nikakor ne uspe....ker sem na tem področju še zelen bi prosil, če mi prijazna duša natančno izpolni parametre za moj primer(povečanje c diska za 3 gb)
hvala lepa
darkolord ::
Only the extension of data volumes is supported. System or boot volumes may be blocked from being extended
Tear_DR0P ::
od kje si dobil ta navodila?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Samuel Clemens aka Mark Twain
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | "Access is denied" če hočem iniciirat disk (zunanji)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1998 (1489) | ncop1 |
» | Mac resize particije- se ni resizal fajlsistem?Oddelek: Operacijski sistemi | 722 (684) | Phoebus |
» | Particija ,ki ne obstaja v Nortom Partition magicOddelek: Pomoč in nasveti | 1622 (1528) | StratOS |
» | Dualcore mašina z vodnim hlajenjemOddelek: Kaj kupiti | 2847 (2490) | TESKAn |
» | dva fizična diska v 1 navideznega? se to da?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1742 (1437) | Izi |