» »

Dualcore mašina z vodnim hlajenjem

Dualcore mašina z vodnim hlajenjem

Rumko ::

Ker postaja moj Duron 750 počasi neuporaben (prekleto preveč počasen), sem se odločil, da nabavim mašino, ki mi bo lahko služila (upam da) kar nekaj let. Zaenkrat sem se odločil za naslednje komponente (kakor je razvidno, grafične kartice in monitorja še ne mislim kupovati):

NesteQ ASM 620W napajalnik
Cooler Master STACKER ohišje
Patriot DDR 1GB RAM s hladilnikom
Trdi disk WD 250 GB SATA II 7200rpm 16MB
DFI LanParty UT nF4 Ultra-D osnovna plošča
AMD ATHLON 64 X2 3800+ BOX S939 Manchester procesor

Potem pa pride na vrsto vodno hlajenje ... razmišljal sem o kit kompletih in sicer o:
Cool PC MK PRO2 1/2"
in
KTC 64 Extreme 1

Kaj bi bilo bolj primerno za tako mašino? V prihodnosti nameravam z vodnim hlajenjem hladiti tudi grafično (glede na to da bo en ventilator manj brnel v škatli, bo s tem tudi tišja škatla :P ). Navijati nameravam šele, ko bo počasi že čas za nakup novega računalnika (ko se bo temu iztekala življenjska doba), tako da bi bil bolj poudarek na kakovosti hladilnega sistema kot sami moči.

Skupna cena (z vsem potrebnim, sepravi zgornje komponente + kabli in še vse ostalo (tekočina za vodno hlajenje?)) naj bi bila okoli 360K SIT. Če bi vzel Cool PC MK PRO2 1/2" z ostalimi komponentami gor naštetimi, je trenutna cena računalnika trenutno ~330K.

Pa verjetno bom nabavil še filter proti prahu in spredaj na kišti pred ventilatorje dal ... verjetno bi to dosti pripomoglo k zmanjšanju prahu (dalj časa k mi nau treba pucat, bolj bom vesel).

Vesoljc ::

da das vodno hlajenje gor, pa ne navijes, je nic manj kot kriminal...

napajalca sicer ne poznam, ampak za tako masino imho ne rabis tako zverino. ker kot kaze ne razmisljas o SLI/CF setupu, kupi raje kak enermax500 (prisparas 10k) ter vzemi se extra giga rama...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Rumko ::

Jah ... sej bom navijal, tako da ni kriminal ... samo bom "malo" pozneje navijal :D

Pa je tale LC dober napajalnik? Drugače sem mislil močnejšega nabavit, ker sem nekako razmišljal, da bi naslednje leto dodal še vsaj 3 diske notr pa ne vem a bo dovolj štroma al ne? 550W bi blo dovolj?

V tem primeru bi verjetn vzel kar LC-Power 550W Silent Giant Rev. 2, 140mm in bi bilo 20k cenej, ne sam 10k kakor si rekel?

Hm ... s tem da, če zdaj vzamem cenejši kit komplet in cenejši napajalnik ... lahko kupim potem AMD ATHLON 64 X2 4400+ BOX S939 Toledo, ki pa ima 2MB L2 cache-a (2x1MB, medtem ko ima 3800+ 2x512KB). Bi verjetno se to bolje splačalo a ne?

Porkadrek ::

Jah, glasno boš mel še vseen, da veš.... Vodno hlajnje ne pomeni popolne tišine. zakaj ne premisliš o kakovostnem zračnem hlajenju?

Vesoljc ::

lahko pa razmislis tudi tako: ali zdaj nujno rabim dual core? bi zdrzal z "navadnim" a64 slabo leto? dc a64 so se vedno precej dragi. cez 6-12 mesecev bo pa cena precej bolj normalna. zdej kupi venice core (mogoce celo kak rabljen opteron), ga navij (pod vodo ne?), cez cas pa postopek ponovis z dc procesorjem. ce ze hoces hitro masino, potem razliko das v en posten disk, recimo raptor (70gb), kateremu po parih mesecih dodas se en "navaden" 300gb disk.

> da bi naslednje leto dodal še vsaj 3 diske notr
smem vprasat cemu?

za lc napajalce lahko tudi tukaj na forumu preberes razlicna mnenja. eni ga hvalijo na pretege kot best buy, drugi pa pljuvajo po njemu ker je prepoceni :p
zase vem, da drugega kot enermax ne kupim, za svojo masino seveda. v dnevni sobi pac bedi en 350w, 6k vreden napajlc.

razmisljat o masini, ki mi bo sluzila vec let je IMHO napacno. raje daj zdaj za masino 200k, potem pa vsakih 6 mesecev vlozi se recimo 50 tisocakov (govoril si o 350k ceni, ne?). ce se ti tega pac ne ljubi poceti, potem pac kupi enkrat in pozabi. se pa lahko vprasas koliko je vreden tisti duron...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Rumko ::

fuzbal: Vem, da ne pomeni popolne tišine (ok, z ksnim unim reseratorjem 1 plus je verjetn možnost za kej tazga :P), samo pa še ne pomeni, da ni tišje od zračnega? right?

vesoljc: durona ne mislim prodat ... bo služil drugim namenom. mašino pa ja, mislim kupiti zdaj dobro pa za več let ... pa tako in tako, 50k vsake pol leta vložit v mašino ... da se to splača mora biti že osnova dovolj dobra a ne? :P dual core pa hocem zaradi smp-ja (veliko kompajlam zadeve in se mi bo to zelo dobro poznalo na odzivnosti mašine) ... zakaj 3 diske? ksn raid 5 bi blo fajn met ... mi ne bi blo glih problem zafilat placa ... ksna virtualna masinca (ali vec njih) se se doda za testiranje sw-ja (in ja vem da ta proc nau me pacifica tehnologije in bi mogu pachat OS-e vseen, če bi jih hotu v xen-u laufat) ... seveda tudi ksn ... domaci film ne bi izostal :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Rumko ()

Vesoljc ::

raid5? no ja za ene 50k ze mogoce dobis kej :P
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Loki ::

create volume raid

Creates a RAID-5 volume on the specified dynamic disks. After you create the volume, the focus automatically shifts to the new volume.

Syntax
create volume raid [size=n] [disk=n[,[n,…]] [noerr]

Parameters
size=n
The amount of disk space, in megabytes (MB), that the volume will occupy on each disk. If no size is given, the largest possible RAID-5 volume will be created. The disk with the smallest available contiguous free space determines the size for the RAID-5 volume and the same amount of space is allocated from each disk. The actual amount of usable disk space in the RAID-5 volume is less than the combined amount of disk space because some of the disk space is required for parity.
disk=n
The dynamic disks on which to create the volume. An amount of space equal to size=n is allocated on each disk.
noerr
For scripting only. When an error is encountered, specifies that DiskPart continue to process commands as if the error did not occur. Without the noerr parameter, an error causes DiskPart to exit with an error code.
I left my wallet in El Segundo

Rumko ::

Vesoljc: no za 50k ... tezko ... ze trije diski so vec ko 50k :P plus treba bi blo se raid kartico nabavt ksno dobro ... pocakas en let pa za 100k kups raid5 polje, to je pa ze mal boljs >:D

Loki: em ... a si v t pravi temo napisu svoj odgovor? in kaj za hudica je diskpart? tko in tko sw raid5 polja nocem! morm pol sistem met ze zinstaliran in skonfiguriran, da postanejo diski sploh uporabni, hw raid polje je velik boljs za moje pojme

Ch4N93 ::

kakor je razvidno, grafične kartice in monitorja še ne mislim kupovati

kaj pa boš z mašino brez grafične. DFI Ultra-D pa nima integrirane grafike.
Ni nam lahko...

itak37 ::

IMO, se sedaj ne splaca X2 cpu-ja za 75k SIT. V kratkem pride AM2 podnozje, v 3 do 6 mesecih pa se Conroe od Intela. 939 platforma bo cez 6 mesecev zastarela, cene se bodo krepko znizale.
Vodno hlajenje je za ekstremno navijanje, ce hoces imet tih racunalnik, kupi raje en dober vent in bodi pozoren pri nakupu komponent. IMO, boljse kakovostno zracno kot poceni vodno hlajenje. Poleg tega je z vodnim hlajenjem tudi precej dela, (ciscenje vode,...).

Rumko ::

Ch4N93: Grafično bom eno staro meu, drgac jo bom pa itq cez neki cajta nabavu skupi z novim monitorjem

itak37: glede na to da jst kupujem komp vsakih nekaj let ... je tko in tko prejsn zastarel, ko kupim novega ... resda bo ze cez 6 mesecev zastarela platforma ... sam komp bo pa se zmer kr dost hitr >:D in to cakanje na nove in nove platforme pa znizanje starih ... to nekak lahko se celo zivljenje pocnem pa bo zmer tko da bi cez n mescov neki iber novga pa hudga prslo vn ... da bom cakal ne vem kok mescov zdej se? ne hvala, se mi zdi prevelka potrata casa (plus, hocm kej boljsga od durona uporabljat cimprej, tem boljs).
za zracno hlajenje ... mam slabe izkusnje z ventilatorji (velik crkujejo pr men) ... priznam pa da je stoposto lazje vzdrzevat ... vsake pol leta do leto ventilator zamenjat pa je :P sam pr zracnem imho je velik tezji tiho hlajenje met ... zracno hlajenje bi blo v smislu Cooler Master Hyper 6+?

TESKAn ::

Napajalnik je ena stvar, ki ti bo držala precej let. Naj ti ne bo žal min 20k dat za kvaliteten napajalnik.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hlajenje LGA755 Core 2 Duo - kateri hladilnik kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
579681 (7816) Jst
»

katir regulator ventilatorjev se najbolj splača

Oddelek: Kaj kupiti
181786 (1360) MadTeaM
»

Katere vrste hlajenja poznamo

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
51679 (1582) Čmrlj
»

Katere 120 in 92 mm ventilatorje?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
91562 (1354) bajker
»

Hladilnik za axp2500+

Oddelek: Kaj kupiti
51314 (1281) AndrewSmith

Več podobnih tem