Forum » Strojna oprema » net tezava
net tezava
lei ::
zivjo, upam da ta tema spada pod ta forum
zanima me nekej...smo v stanovanju (studentje) in trenutno (ker je poletje) smo priklopleni na internet trije (pol prideta se 2)- se pravi 3 UTP kabli v rutrju. in sicer mamo tele*%ch (namo reklame delal ) paket 'petka' ce se ne motim (vem samo kolk placamo in po tem sklepam da je ta). mamo rutr s stirimi plugi in tist za modem in to je to.
problem je pa sledec...so trije racunalniki: dva domaca PC-ja in en laptop (moj). in tedva PC-ja nimata problema z netom, cerpou jih tut na eno uro priblizno mal diskonekta. moj racunalnik pa kr naprej vn mece -to pomen, da crkuje na 5 sekund, skratka, vseeno ce ni prokloplen, ker mi ne odpira internetnih strani, ce pa ze, pa tako pocasi, da nima smisla. da o skypu in messengerju sploh ne govorim, ker moji kontakti zgubijo zivce ko vedno vidjo moj pop-up da sem se pravkar upisala =) dela mi samo, ce so vsi ostali izklopljeni.
zakaj se to dogaja? a je mozn razlog rutr za samo 5000? =) nej povem, da ce sta prkloplena oba PC-ja, nimata problemov. lani je blo prkloplenih 5 racunalnikov in ce so vsi delal je pac slo bolj pocas, ampak je slo. moj laptop je razmeroma nov in do zdej vedno bil 'prklopljen' samo na wireless, UTP kabl je dober (se mi zdi ).
hvala
wai
zanima me nekej...smo v stanovanju (studentje) in trenutno (ker je poletje) smo priklopleni na internet trije (pol prideta se 2)- se pravi 3 UTP kabli v rutrju. in sicer mamo tele*%ch (namo reklame delal ) paket 'petka' ce se ne motim (vem samo kolk placamo in po tem sklepam da je ta). mamo rutr s stirimi plugi in tist za modem in to je to.
problem je pa sledec...so trije racunalniki: dva domaca PC-ja in en laptop (moj). in tedva PC-ja nimata problema z netom, cerpou jih tut na eno uro priblizno mal diskonekta. moj racunalnik pa kr naprej vn mece -to pomen, da crkuje na 5 sekund, skratka, vseeno ce ni prokloplen, ker mi ne odpira internetnih strani, ce pa ze, pa tako pocasi, da nima smisla. da o skypu in messengerju sploh ne govorim, ker moji kontakti zgubijo zivce ko vedno vidjo moj pop-up da sem se pravkar upisala =) dela mi samo, ce so vsi ostali izklopljeni.
zakaj se to dogaja? a je mozn razlog rutr za samo 5000? =) nej povem, da ce sta prkloplena oba PC-ja, nimata problemov. lani je blo prkloplenih 5 racunalnikov in ce so vsi delal je pac slo bolj pocas, ampak je slo. moj laptop je razmeroma nov in do zdej vedno bil 'prklopljen' samo na wireless, UTP kabl je dober (se mi zdi ).
hvala
wai
OmegaBlue ::
Wireless router za 5000? Kakšen LevelOne mogoče? Lahko poizkusiš še z direktnim priklopm mimo routerja na modem, da vidiš ali serje laptop, router ali pa je celo problem pri ponudniku interneta.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
hm...ne nimamo wireless rutrja =) zdej sm bla eno leto u drugem stanovanju kjer je bil wireless lan. zdej u tem je pa navand (?) rutr za prklopt kable not in u rac =) se pravi sm direktno prklopljena mimo ruterja na modem.
zgleda serje laptop. kako serje? =) in cemu?
Lp
wai
zgleda serje laptop. kako serje? =) in cemu?
Lp
wai
OmegaBlue ::
Če imaš kabel v tistih 4h luknjah na routerju nisi priklopljena mimo njega :) Drugače kateri router pa imate, kaj piše na njem?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
tiborrr ::
Poskusiti posodobiti BIOS vasega routerja, morda bo pomagalo. Navodila, kako to storiti, so na internetni strani proizvajalca ali pa v manualu routerja.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
Jan987 ::
Čemu dela ko so vsi ostali odklopljeni, pol ni kriv laptop. Sicer pa če imate 4portni router nevem kako se oste vsi povezal na net naekrta. Mislim da je najbolje da kupite kakšen swich pa takih težav ne boste imeli, ker pri poceni routerjih je značilno, da se ob večji obremenitvi radi sesujejo.
na routerju pise
CANYON 4-Port 10/100M Internet Broadband Router With USB Printer Server
model: CN-BR1, ki je tale
in pol je en kup podatkov =) pa sm si ta BIOS (ta drug po vrsti, nevem kaj razlika) zdownloadala. in je .zip. in odzipam in je datoteka .bin in pol vprasa
in zdej raj prasam kaj naprej ker ocitno mam opravka z necemer kar js lahko z enim klikom use zafrknem
hm...nism nasla navodil za to, manuala pa nimam ker sta se odselila tedva ki sta kupla (z manualom vred).
hvala se enkrat
wai
CANYON 4-Port 10/100M Internet Broadband Router With USB Printer Server
model: CN-BR1, ki je tale
in pol je en kup podatkov =) pa sm si ta BIOS (ta drug po vrsti, nevem kaj razlika) zdownloadala. in je .zip. in odzipam in je datoteka .bin in pol vprasa
in zdej raj prasam kaj naprej ker ocitno mam opravka z necemer kar js lahko z enim klikom use zafrknem
hm...nism nasla navodil za to, manuala pa nimam ker sta se odselila tedva ki sta kupla (z manualom vred).
hvala se enkrat
wai
jurre ::
tole mislim da se upgradea iz ruterja, saj pri level 1 sem imel tako, da moras v nastavitve ruterja, pa je bilo nek upgrade firmware, pa si dal search pa poiskal to .bin datoteko pa se je potem naredil upgrade. Se pravi moras dobit IP od ruterja (nekaj v smislu 192.168.x.x (x.x so ponavadi 1.2, 2.1, 1.1) in poiskat moznost za upgrade.
Drugace pa canyon se ne cudim da kj zafrkava, pac malo denarja...sem se enkrat ubadal z enim ko je net delal pocasnejse kot na dialupu preko canyon ruterja (ko sem priklopil komp direktno na modem pa normalno, 1mb adsl), obesal se je pa ze v nastavitvah - the page cannot be displayed, ko sem ga hotel se enkrat nastavit, oz. ko sem kliknil npr. wan ali pa lan v ruterju, leva stran, kjer je bil meni se je pa ok prikazala
Drugace pa canyon se ne cudim da kj zafrkava, pac malo denarja...sem se enkrat ubadal z enim ko je net delal pocasnejse kot na dialupu preko canyon ruterja (ko sem priklopil komp direktno na modem pa normalno, 1mb adsl), obesal se je pa ze v nastavitvah - the page cannot be displayed, ko sem ga hotel se enkrat nastavit, oz. ko sem kliknil npr. wan ali pa lan v ruterju, leva stran, kjer je bil meni se je pa ok prikazala
o shit...morm priznat da bolj mal razumem =)
se upgrejda iz rutrja? level 1? kje pa so nastavitve routerja? in kako dobim IP od ruterja?
joj sori mislm da bi znala kaksen step by step postopek ampak ze u prvi vrsti nimam pojma kaj d fak si mi povedou =)
ampak hvala useen
tole mislim da se upgradea iz ruterja, saj pri level 1 sem imel tako, da...
se upgrejda iz rutrja? level 1? kje pa so nastavitve routerja? in kako dobim IP od ruterja?
joj sori mislm da bi znala kaksen step by step postopek ampak ze u prvi vrsti nimam pojma kaj d fak si mi povedou =)
ampak hvala useen
Jan987 ::
Vse to dobiš v manualnu od routerja, ki se ga gotovo da tud dobit na proizvajalčevi strani.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vzpostavitev brezžičnega internetaOddelek: Omrežja in internet | 3379 (3113) | barbara2 |
» | 2 računalnika, povezava preko routerjaOddelek: Omrežja in internet | 2103 (2029) | llamma |
» | ruter in povezava na netOddelek: Pomoč in nasveti | 1000 (949) | dare123 |
» | Tezave s hitrostjo internetne povezaveOddelek: Omrežja in internet | 1481 (1355) | windowsxp |
» | switch + router = kaosOddelek: Omrežja in internet | 1864 (1720) | JurcaG |