» »

Bios

Bios

Yoda Master ::

Torej staknil sem star Pentium (350MHz) in imam sledeč problem.
Najprej se mi zadeva ni normalno zagnala. Računalnik se je sicer prižgal, a signal ni prišeldo monitorja. Po resetu biosa se je računalnik normalno zagnal.
Problem nastane, ko hočem spreminjati nastavitve v biosu. Če želim spremembe (recimo samo datum) shraniti se računalnik resetira in ne prižge več(procesor in diski delajo, a ni signala do monitorja).
Pomislil sem na baterijo, zato sem jo zamenjal, a težava ostaja.

Je imel kdo podoben probem?
There is no emotion, there is peace. There is no ignorance, there is knowledge. There is no passion, there is serenity. There is no death, there is the Force.

krneki0001 ::

Si preveril, da slučajno ni jumper za resetiranje biosa stalno v poziciji za resetiranje.

Nastavi fail safe al kako je že tista osnovna nastavitev, da bi zadeva sama vse prepoznala in se zagnala.

Nope jumper ni vedno na resetu.
Fail safe? A ni to itak po defaultu ko resetiraš bios?
There is no emotion, there is peace. There is no ignorance, there is knowledge. There is no passion, there is serenity. There is no death, there is the Force.

Good Guy ::

zamenji baterijo
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Rovtar preberi predzadnji stavek v prvem postu.

Good Guy ::

še enkrat menji...:D :D
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Azrael ::

RAM? Nezdružljiv s ploščo ali pokvarjen.

Imel sem tak problem z RAM moduli, ki so uradno namenjen za sestavljene IBM kište in tam je delal in še vedno dela OK. Ko sem dobil ploščo QDI LegendV in sem jo želel stestirati, sem imel imel na razpolago samo omenjeni RAM, ki sem ga izposodit iz IBM kište... Dogajalo se je točno to, kar opisješ.

Po drugi strani se omenjeni IBM tudi zelo čudno vede z večino ne IBM RAM moduli, vendar z nekaterimi dela brezhibno, njegov RAM pa začuda deluje povsem v redu na ploščah z VIA chipsetom.
Nekoč je bil Slo-tech.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ponovno zažene namesto ugasne

Oddelek: Strojna oprema
406869 (3682) solatko
»

Računalnik se ne zažene

Oddelek: Pomoč in nasveti
495776 (5237) CyberAD
»

Težave z zagonom računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
172101 (1898) solatko
»

Problem pri zagonu z Abit NF7-S

131122 (978) JustVi
»

stara plata al drug problem....za guruje :-)

121475 (1274) Azrael

Več podobnih tem