Forum » Omrežja in internet » home network problem (za dostop zahteva geslo!?)
home network problem (za dostop zahteva geslo!?)
mihax00 ::
Doma imam povezna 2 compa (glavni in laptop) naredil sem mrežo in oba najdeta drug drugega. Iz prenosnega lahko dostopam do vseh map ki so v skupni rabi brez problemov.
Ko pa hočem isto storiti v obratni smeri (iz glavnega dostopat do prenosnega) pa nastopijo problemi zahteva neko geslo, ki se mi ne sanja kakšno je oz. zakaj sploh je, ker v obratni smeri ga ne zahteva (GLEJ SLIKO!)
HVALA !!
Ko pa hočem isto storiti v obratni smeri (iz glavnega dostopat do prenosnega) pa nastopijo problemi zahteva neko geslo, ki se mi ne sanja kakšno je oz. zakaj sploh je, ker v obratni smeri ga ne zahteva (GLEJ SLIKO!)
HVALA !!
- zavaroval slike: OmegaBlue ()
Gapi ::
Pod user in pass vpiši uporabnika iz mašine na kero dostopaš. Se pravi če imaš na obeh mašinah kreiranega istega istega userja z istim geslom vpiši tega.
OmegaBlue ::
Poglej če imaš vklopljen simple file sharing. Ponavadi tudi pomaga če omogočiš guest account ali imaš uporabnika z enakim imenom in geslom na obeh računalnikih.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
mihax00 ::
ok s pomočjo obeh postov in nekaj moje kurje pameti mi je sedaj ratalo.
ugotovil sem da nisem imeml nobene mape na laptopu v skupni rabi in tudi simple file sharing je bil izklopljen.
tnx ! ;)
ugotovil sem da nisem imeml nobene mape na laptopu v skupni rabi in tudi simple file sharing je bil izklopljen.
tnx ! ;)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | skupna raba(v omrežjuOddelek: Omrežja in internet | 3804 (3153) | Kankan |
» | Win server 2003 in Win XP - file sharing oz. skupna rabaOddelek: Omrežja in internet | 2340 (2211) | Mitja.GTI |
» | Računalnika se ne vidita na mrežiOddelek: Omrežja in internet | 1941 (1680) | vladika |
» | kako imeti na mrezi 3 racunalnike, da od tega 1 nima dostopa do drugih dvehOddelek: Omrežja in internet | 3347 (2769) | Pyr0Beast |
» | problemi z mrežoOddelek: Omrežja in internet | 1746 (1582) | PaJo |