» »

Kateri kalkulator..

Kateri kalkulator..

mihec87 ::

No ker je moj stari sharp kalkulator odmrl..Bi potreboval novega sedaj pa je problem ker nekak nocem cist navadnega kalkulatorja seveda pa spet ne nekega graficnega.torej rabil bi kalkulator do nekje max 8k sit mogoce 10k sit ce je res boljsi..pa more bit nujno dvovrsticni ekran..

Rabim ga seveda za v solo..delam se namrec +2 leti za tehnika..

Fatboyslim ::

Nekaj od texas instrumens

Npr. meni je v SŠ odlično služil model "TI-30X IIB"

Zgodovina sprememb…

MarkV ::

Jaz imam sharpa EL-531RH že 6 let in več ne vprašam. Niti ne rabim. Za to kar nudi je zelo zelo poceni. Dvovrstični ekran z advanced D.A.L. in vsemi funkcijami, ki jih potrebuješ. Moti me samo ker nima pretvorb med številskimi sestavi:\

sidd ::

hmm, pa ostani na sharp, jaz mam tegale. čist dovolj recimo, pa še poceni je...

mihec87 ::

Sam zanima me v cem je fora tega advanced d.a.l. jst sm mel isti kalkulator tut dolgo pol mi je pa povezava med lcd-jem pa vezjem odstopla pa je su papa..

HM tegale texas instruments gledam tut ne zgleda slabo(TI-30X IIB,TI-30X IIS) pol pa se sharpe
Sharp EL-520 W WH
Sharp EL506W-WH

Zdj v bistvu pr texas instruments me najbol muci to da se nebom znajdu ceprav zgleda vredu ker sm enkrat ko sm su pisat kontrolno si od cimra sposodu casio kalkulator pa pridem v ucilnco jst tist kalkulator odprem pol sn pa tak porabu vec casa da sm kj pogruntu ko pa kontrolno pisu..

No sj bom se tak vidu bo bol kaj bom pac najdu v mestu..sam vseen je dobr da mal vem ka naj prblizn gledam oz kere modele..

ZLOky ::

Nekaj imaš TU in TU.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

jRk0 ::

sam glej, da se ne bos zajebu, ker majo sharpi meni najboljsi sistem vpisovanja, pa mislim da majo TI tudi taksnega?

recimo casio ma cist mimo, mores prvo stevilo napiast, pol pa koren recimo =). na sharpu pa pises tako kot na lsit papira, narises koren, pol pa stevilko lepo
You fuck up once, you loose two teeth.

mihec87 ::

Ja sj zato..

- Sharp EL506W-WH
- Sharp EL-520 W WH

- TI-30X IIB
- TI-30X IIS

Torej nekak tile 4-je pridejo postev je se ker za dodat mogoce?

Ceprav nekak ce po pravic povem niti ne vem tocno razlike med njimi nekak tm pri sharpih pise kok funkcij ma..

Ti kalkulatorji majo vsi gor ulomke,korene itd..v istvu osnovne stvari ker pri nekaterih sem vidu da pise pr drugi pa da ne..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

sidd ::

točno tak, recimo stisneš koren, pa številko, al pa kerokoli operacijo pa oklepaj, pa pol vse kaj je v oklepaju je pod korenom oz. tisto funkcijo kaj si jo stisno....v bistvu če maš dober spomin si lahko cel račun not napišeš, samo še nisn uspel ugotovit kak si račun hranit... podatke pa itak gre na easy...no, najbol je vžno kak vpisuješ številke oz. na kaj si navajen ;)

kixs ::

Ce se najdes kje kaksen:

HP 32S


HP 42S


Odlicna kalkulatorja :D

Primerjava

PS:
Sam sem imel 32S v prvem letniku strojne srednje sole... potem od drugega naprej pa 42S... imam ga pa se danes :) Z dodatnim programckom rise tudi grafe ;) Ceprav se zdi 7K malo spomina, pa vsaka operacija pozere 1.5 byta. Cel programcek za grafe stane cca 900 bytov :) Torej ostane veliko za razne formule... ker pa izgleda tako "nedolzen" sem ga lahko imel pri vseh predmetih (fizika, matematika...) in tudi na maturi 8-) In se imam veliko njemu za zahvalit.

Oba uporabljata RPN, ki zelo pohitri in poenostavi racunanje. Navadis se ga pa takoj.

LP

alesp56 ::

Kaj pa tale casio? KLIK!
Sprašujem ubistvu zato ker je tudi moj šel po gobe in nabavljam novega...
in to je to...

mihec87 ::

Hm opazam da pr kalkulatorjih pisejo da majo 5 spominskih mest kaj to pomeni?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

Fatboyslim ::

Vzemi texasa, ne bo ti žal

Vpisovanje enačb je zelo preprosto, ima boljši ekran, shranjuje se zadnjih 100 računov, tako da se lahko vračaš na prejšne rezultate

roli ::

Jaz imam tudi texasovega TI-30X IIB.
Dela brez problemov.Pa tudi račune cele shrani kar je dobro,po kontrolki pa samo zbrišeš memorijo pa je čist:D .Pa sistem vpisovanja je super.Jaz imam sicer črnega,ki izgleda malo drugače kot pri comtronu.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

kajpravis ::

Kupi takega da ti bo kul, ne pozabi pa spraviti navodil, saj ti pri nekaterih predmetih lahko zelo olajšajo delo. Ko se boš učil npr. statistiko jih boš verjetno prijel v roke in naštudiral. Navadil se boš pa vsakega kalkulatorja, kateri koli pač bo. Jaz imam kalkulator truly in sem do sedaj še vse naredil nanj. Je pa sharp delal nekaterim veliko problemov, saj ima nekaj ravno nasprotno.

Jackal ::

Ne vem, če še obstaja, ampak TI-68 je (bil) prav zanimiv. Na zunaj je zgledal kot običajen kalkulator, znal pa je računat s kompleksnimi števili, shranjevat enačbe, 300 spominskih mest, znal je reševati sisteme enačb, iskati ničle polinomov, numerično reševati integrale itd...



Sem imel pa pred Texas-om še Sharp-a, ki mu je odstopila folija z displaya, pa se lahko Sharp skrije pred TI. Kako je s tem pri trenutnih modelih pa žal ne vem.

steev ::



Tale mi odlično sluzi pri Mta, Fiz, ELe ...
:|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: steev ()

para! ::

HPji imajo tako sexi filing tipk, da se res težko navadiš na kaj drugega, ko imaš enkrat HP :D

lp
Death before dishonor!

tiborrr ::

Sam imam TI-92 (ne-plus). Ko sem kupoval kalkulator, sem se oziral za TI-83, a sem dobil fantasticen dil za 25 jurjev (to pred kakimi petimi leti, v gimnaziji) za 92ko.

V bistvu ima vsaj polovico prevec funkcij, kolikor jih potrebujem. Zadnjic sem videl na bolhi oglas za Ti83 (na PCju pa uporabljam emulator TI-83 - ce ga kdo hoce, naj pise na ZS), katerega so prodajali za 11 kosov. Priporocam!

Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tiborrr ()

teato ::

Jaz priporočam Casio FX-991ES, je enostaven za uporabo, ima dvojno napajanje (FX-570 je enak ima pa samo napajanje z baterijo) in je zelo natančen.
Če ti je predrag pa si poglej Sharp EL-520W, ne omogoča računanja matrik ampak ima boljšo podporo za kompleksna števila kot 991ES (ta računa tudi matrike ampak le do 3×3).


Ostale bi jaz zaenkrat pustil pri miru, če boš potreboval kaj več, si kupiš kakšnega HP 48GII ali kaj podobnega. Prej pa se poznimaj, če ga boš sploh lahko uporabljal, ker v SLO smo še vedno v kameni dobi.

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup kalkulatorja

Oddelek: Kaj kupiti
476935 (5890) Samael
»

Kalkulator

Oddelek: Kaj kupiti
284815 (2460) cobrastar
»

uv hladna katoda

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
241898 (1650) kitara8
»

Znanstveni kalkulatorji

Oddelek: Kaj kupiti
288040 (6337) matichy
»

slovar

Oddelek: Pomoč in nasveti
73096 (3004) Zvedavec

Več podobnih tem