» »

Kalkulator

Kalkulator

rapvirus ::

Kupujem kalkulator v rangu do 10000sit in me zanimajo vaša mnenja. Namen: študij na el.faksu.

YaN-cH ::

Osebno ti priporočam, da si kupiš kalkulator s katerim boš lahko računal matrike.

iskra ::

Po možnosti matrike večje od 3x3. Sam imam Casio FX-991MS ampak prebavlja samo 3x3 in nič več. V tem cenovnem rangu pa je to odličen mlinček :) Stane okrog 8k.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

bauci ::

Poglej Casio Fx-570ES matrike, integrali,.... posebnost tega mlinčka pa je, da se formule izpisujejo tako kot jih ti pišeš na papir npr. ulomki, integrali, koreni.... Je dvovrstičen - v zgornji vrstici se napiše račun, formula v spodnji pa rezultat. Cena je 7840 SIT. Dobiš ga v Ljubljani. Prodaja ga firma Tobo's - dobiš jih na netu, kjer je tudi opis.

Oba kalkulatorja k ste mi jih predlagal zgledata kar ql. bauci a mogoče ves koliko je največja možna velikost matrike, ki jo zmore tale Fx-570ES. A kakšne druge firme niso tolk konkurenčne al je sam naklučje da sta oba casiote predlagala?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rapvirus ()

iskra ::

3x3 je max matrika na mojem in tudi na 570, če se ne motim - sta zelo podobna.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

bauci ::

Matrika 3x3. Če v google vtipkaš Casio Fx-570ES dobiš na prvem mestu povezavo na pdf User guide, kjer si lahko vse pogledaš.
Casio sem predlagal, ker je edina firma, ki ima realen prikaz formule na ekranu - kot na papirju.
Lp, Bauci

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bauci ()

marjans ::

Če kupuješ kalkulator za el. faks, potem bi ti priporočal da daš kak tolar več in kupiš kalkulator, ki ti bo omogočal tisto, kar je potrebno. Za elektro faks je to:
- računanje z matrikami (vsaj 5x5, želeno še več)
- računanje s kompleksnimi števili

Za nekatere je koristen tudi grafični zaslon (risanje funkcij).

HP-jevi kalkulatorji (npr. HP49) ima vse to, tudi računalnje z matrikami s kompleksnimi števili.

mmmato ::

No, meni je glih med izpiti odpovedal kalkulator. Kupujem novega, ogledana imam ta dva casiota:

18 ojrotov
33 ojrotov

Ne vem če je drugi vreden 2x cene (seznam funkcij je daljši sam za 1/3 :>)

Ima kdo katerega od njiju?

mmmato ::

Sem kupil dražjega. Zgleda OK, bo pa treba še mal te funkcije naštudirat

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mmmato ()

tud po moje sta v tem razredu bestbuy Casio FX-991MS ali Fx-570ES, če pa hočeš podporo za večje matrike pa grafični prikaz funkcij itd pridejo v upoštev pa TI pa HP.

pirlo ::

Študiram računalništvo in mi do numerične matematike kalkulator ni nič pomagal, ker ga tako ne smeš koristiti. Pri numerični mat. pa rabiš čim boljšega (Casio ti bo verjetno preslab, rabiš kakšnega TI-89), takrat pa si ga sposodiš za tisti izpit, pa konec.

Je pa res da boš vse izpite lahko brez kakih omejitev opravljal z kaki čist navadnim kalulatorjem za 5 eur. Jst v treh letih še nism rabu kaj bolj zahtevnega kokr je kak hiperbolični sinus oz kosinus in sm za te potrebe uporabljal en enovrstični nobrand kalkulator. Je pa res da če znaš uporabljat kakšnega Hp-ja ali TI kakšen izpit precej lažji

nevi ::

tudi jaz kupujem nov kalkulator in sem studentka racunalnistva in matematike...
pa se ne morem odlociti katerega bi kupila...
imate kaksen nov predlog?

se priporocam...

Phoebus ::

Tako FE kot FRi lahko narediš s kalkulatorjem za jurja- tako da ne mislite da je pogoj za prit čez faks imeti G 49+

Roadkill ::

Jaz sem prejšni teden kupil SHARP 506W-WH, pa ima vse, kar si lahko zamisliš.
Je pa pomojem bolj smiselno kupit model brez sončnih celic, ker se ponavadi kalkulator pokvari preden se izprazni baterija.

Phobeus: To je povsem res, ampak če že kupuješ kalkulator, potem lahko malo pociljaš, da vsaj dobiš enega ki razume BIN/HEX/OCT.
Ü

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Roadkill ()

@ Phoebus
nism rekla, da zato kupujem nov kalkulator, ker mislm, da je to pogoj za opravljanje izpitov, kajne?

@ Roadkill
a lahko definiras ta "vse" ? :)
sama sem namrec gledala Sharp EL-9900... ampak bi raje negraficnega, pa da ima vec pretvorb in pac integrale pa matrike, vecje kot samo 3x3...
po drugi strani se mi pa se vedno dopade naraven izpis... :|

Zgodovina sprememb…

• spremenila: nevi ()

Roadkill: mi poves vsaj, kje si kupil ta kalkulator, ker nikjer ne najdem ponudbe...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: nevi ()

Blazno specializirana štarcuna: Interšpar Vič. :)
Nimajo veliko ponudbe, majo pa ta kakulator, ki sem ga omenil.
Ü

Phoebus ::

To pravim samo iz "izkušenj" ko se pokovci ki pridejo v prvi letnik najprej založijo z najboljšo in najdražjo opremo, potem pa izpiti še vedno ne grejo. Glavno da je oprema huda >:D

sebi v zagovor lahko povem, da sm ze drugi letnik :P

kok je pa doticni Sharkec kej kostal?

Na pamet: Brey soncnih clic 3k s soncnimi celicami 5k.
Ü

Pouh ::

Opravičilo za obujanje teme...
Ubistvu, sprašujem za nekaj podobnega kot avtor teme: FE, ~40EUR...
Kateri bi bil pameten za ta denar?

errhec ::

dd

D_u_H_e_C ::

Zdravo
imam slednji kalkulator...
casio fx 570es

ker smo na faxu vzeli integrale odvode, diferencialne enačbe itd...me zanima, če ma kdo navodila v slovenščini kak se to računa?
oz če kdo to ve, če bi bil tak dober da bi mi malo razloži...svoja navodila sem nekje zgubo...
Predvsem bi potreboval, kako se s kalkulatorjem integrira, se da sploh samo integrirat, al se da s tem kalkulatorjem samo zračunat vrednost integrala če vstaviš not meje?
hvala za odgovore
LP

cukl ::

ne zna analitično reševat integralov.

cobrastar ::

Pozdravljeni,
Kupujem kalkulator, ki naj bi bil zmožen pretvarjati ter računati v dvoijškem, desetiškem, šestnajstiškem sistemu. Ter računanje po modulu (če to obstaja nvm)in mogoče še možnost za programiranje kakšno funkcijo oz. kaj podobnega. Kalkulator bi potreboval za na faks, torej mora imeti še vse druge funkcije katere se redno uporabljajo pri vsakdanjem računanju (integrali, odvodi...), kalkulator naj nima grafičnega zaslona, ker jih na nekaterih izpitih še zmeraj ne dovolijo.
Katerega mi torej svetujete, trenutno imam nekega casio vendar ni važno da je tudi ta casio. Zanj sem pripravljen dati okli 50€ do 100€.

Zgodovina sprememb…

JamesQ ::

Živjo.

Sam že dobih 10 let uporabljam Casio FX-991MS in sem navdušen. Cimer ima njegovo nadgrajeno različico, ki lahko prikazuje zapis ulomka in integralov, Casio FX-991 ES PLUS. Funkcijsko sta si sila podobna, novejši ima grafični prikaz ulomkov in določenih integralov. Oba tudi podpirata pretvorbe DEC/BIN/HEX/OCT.

Njegova konkurenca je Sharpov model SHARP EL-W506XSLC, ki po funkcionalnosti enak casiovem modelu, samo da zgleda estetsko lepše. Za podrobnejši pregled funkcij ju pojdi pogledat v kak BigBang in pa preglej tudi uporabniški priročnik.

Cene teh gizmov se gibljejo 25-40€. Linka na Mimovrste sta samo orientacijska, verjetno ju boš našel ceneje kje drugje.

LDŽ

cobrastar ::

Hvala za odgovor, verjetno se bom odločil za sharpa ki si mi ga predlagal.
Lp.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kalkulator za študij

Oddelek: Šola
316402 (3268) seminal
»

Kalkulator za faks

Oddelek: Šola
234699 (3754) Odgovor
»

Kateri kalkulator kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
145377 (2235) JamesQ
»

Znanstveni kalkulatorji

288179 (6476) matichy
»

Kalkulator( imaginarna števila, matrike)

112859 (2678) MeGreat

Več podobnih tem