» »

modrostni zob

modrostni zob

Temo vidijo: vsi
1 2
3
»

WarpedGone ::

Nekje med 10 in 80 letom, lahko pa tudi prej ali kasneje.
Modrostni zobje so on their way out in so zato v kategoriji "ko se jim sprdne".
Zbogom in hvala za vse ribe

norcuron ::

Zasnova modrostnega zoba se pojavi nekje med 17. in 25. letom (give or take a few), ampak je v čeljusti in te potem "preseneti", ko se mu sprdne :)
Great are mysteries of the mind ... or not?

Nagi Bator ::

norcuron je izjavil:

Zasnova modrostnega zoba se pojavi nekje med 17. in 25. letom (give or take a few), ampak je v čeljusti in te potem "preseneti", ko se mu sprdne :)

Ja pa kaj se. Imel sem vse stiri se pred 14. letom. Sedmice pa ze pri desetih.

martincek1 ::

Pri 17. sem imel vse štiri zunaj. Ko jem mi v čeljusti škrta, ampak sem se po toliko letis povsem navadil, modrostni zobje me zaenkrat ne motijo čisto nič.

Vesoljc ::

takle je bil moj
 tooth

tooth

rastel je 45 stopinj DOL in zapiral pot sedmici, ki pa se zna bojda pobrati, ce ne gre tudi ta ven... najvecji problem je ker se pod njim naredila cista. 5 mesecev po operaciji se vedno nosim obturator (tak cepek, ki zapira luknjo in ustvarja pritisk na kosti in tkivu, da vzpodbuja rast in zapiranje luknje od znotraj ven). na zacetku zelo motece, ampak clovek se navadi... ce bi me poslali na rentgen kaksnih 10 let prej, takih tezav zelo verjetno ne bi imel...

sam poseg je minil precej ok, enkrat ko te naspikajo (lokalna) itak nic ne cutis. je pa par dni po operaciji bilo kr tezkih (odprta rana, menjava trakcev, clovek kr pozabi kako se usta sploh odpre). zdej hodim enkrat mesecno na kontrolo, kjer mi obturator pocasi brusijo (zmanjsujejo). do jeseni na bi se saga zakljucila.

moj nasvet?
cim prej ven...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

sidd ::

Torej, danes je 2 dni od operacije, kri ni več prisotna v slini, tako da zgleda se stvar hvala bogu umirja. Otekline tudi ni, bolečino pa se da umiriti že samo z lekadolom.

Mogoče bi bilo pametno uvesti tudi kak obvezen ortopan zraven zobozdravniškega pregleda v šoli, da bi se lahko ljudje komplikacijam, kot je recimo tale od vesoljca, izognili. Ali pa nebi niti to bilo potrebno, vendar samo večja obveščenost ljudi. Namreč, če me ne bi ortodontka poslala na ortopan, ne bi nikoli izvedel, da znajo biti modrostni zobje problematični, dokler ne bi bilo prepozno. Je pa za razne zzzs ceneje takle preventivni ukrep, kot pa kasnejše urgentno posredovanje pri pacientu.
no idea for signature
signed
I

bluefish ::

Če ne drugega, bi lahko zobozdravniki to vsaj priporočali. Tistih 30€ ni nek velik strošek.

gendale ::

nekateri priporočajo

Meizu ::

Meni so poseg opravili zastonj.

Pyr0Beast ::

Kakšen problem bi lahko nastal ?

Vem da lahko nastane problem pri izdiranju takega zoba, saj se začne cela čeljust premikati in ugriz ni več to, kar je bil.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Problem je, ko ti začno modrostni premikati celotno čeljust, in ugriz ni več to kaj je bil. Problem je, ko zatečeš kot melona, ko ti začno spet malo rast, milimeter po milimeter, kak in kdaj se jim zahoče. Problem je, ko se ti vse skupaj lepo vname. Tako da če se lahko vnaprej predvidi zelo neugodna stanja (raste pod sedmico, raste v sedmico, raste vodoravno, bilokak samo ne lepo ravno navpično), je dosti manj komplikacij, če se zob odstrani pred nastalimi težavami, ter v mladosti, ko se vse skupaj še malenkost bolje celi. Pa še manjši strošek je preventiva v primerjavi s kurativo. Če pa modrostni ne povzročajo težav, pa toliko bolje! :)
no idea for signature
signed
I

mafijc ::

no da še jst prstavm svoj piskrček za vse ki boste rahlo živčni pred posegom (kot sm biu jst že 2x). pa več ko je pozitivnih izkušenj, mn je živčn folk ponavad

imel sem lani konec leta en kar konkreten poseg, so mi pobrali ven osmico levo spodaj, ki je rasla skoraj ležeče -> pravokotno na ostale zobe, pod njo še eno veliko cisto, eno korenino od sedmice (ker je bila cista okoli nje), vseskupaj orng zašil nazaj in sm preživel zadevo brez večjih težav...
pojedu sm vseskup 4 lekadole - enga prec po operaciji, enga k je spustila inekcija, enga pred spanjem pa enga drugi dan in to je blo to... par dni sem bolj kot ne počival, da se je rana malo zacelila, potem pa vse po starem. luknja se mi še zdaj po malem polni z dlesnijo, samo predvidevam da je to normalno mnogo hitreje, ker meni so res pobrali ven boga in pou materiala in je bilo malo več za zapolnit :)

drugi poseg sem imel danes -> zgoraj levo (tako da lahko naslednjič oba na desni strani ven potegne še), postopek je bil podoben kot so ga že mnogi opisali pred mano... sprej da sluznico omrtviči, injekcija 2x malo smotano ko špikne, mal počakamo da orng prime, poreže pr strani, zavrta luknjo v zob, in ga potegne ven (predvidevam da je bilo tako zato ker še ni bil izraščen, če bi bil, bi verjetno šlo še lažje in hitreje). zašije in mi da tist tampončič da kri vpija in voila...
2 down... 2 to go :)
prec po operaciji sm popapal en lekadol pa mogoče bom pred spanjem še enga če bo kej bolel, zaenkrat pa je kr znosno, počas bom kej lažjega pojedu lahko.

Dr. Sotošek iz lj (tbilisijska ul) je biu pa majstr ki je moje viška dele ven pobiral. Zaenkrat lahko rečem samo TOP!

Srečno vsem ki mate viška zobovja pa čimhitrejše okrevanje.

Ktj ::

mafijc je izjavil:

...Dr. Sotošek iz lj (tbilisijska ul) je biu pa majstr ki je moje viška dele ven pobiral. Zaenkrat lahko rečem samo TOP!

Trenutno sem na pol poti. Jutri mi pobere šive od 2. zoba. Tudi sam razen inekcije nisem čil čisto nič. Da se preživeti brez lekadolov, sam imam še najraje sladoled če je kriza. Je pa zagotovo da počitek pomaga, saj pri prvem zobu sem prehmalu postal fizično aktiven in se je poznalo. Za drugi zob sem si pa vzel čas za počitek (spanec od 11h pa do 17h). Nisem čutil nobenih bolečin po posegu razen malce neprijeten občutek je ko imaš prve tri dni krvavo slino, ampak se navadiš.
Edina slaba stran Dr. Sotoška je, da če prideš z napotnico tja imaš čakalno dobo 10 mesecov, kot samoplačnik si pa takoj navrsti (mislim da je okoli 250€ izdiranje zoba).

Malajlo ::

Da se preživeti brez lekadolov, sam imam še najraje sladoled če je kriza.

Jaz ne prenašam laktoze in posledično ni dobro, da bi lizal sladoled. In kaj mi je rekel zobar? Da mrzu pir tud pomaga. Ampak da naj ne pretiravam.

pij tolk da boš sam spal par dni pa bo :)

(mislim da je okoli 250€ izdiranje zoba).

Nekje dve inženirski uri, ki so bile sicer s prihodom vred dejansko štiri, na koncu se pa hoče nekaj dilat, da pa dve uri pa res ni bilo. Stari! V četrt ure (ajde, pol ure) ti je torej izpulil zob po tarifi 500 EUR/h!!! Zlatarji... ;((

Ma ni nobene panike sploh s tem puljenjem osmic... Ne vem kaj zganjate tako paniko :)

Tudi meni je osmica rasla pravokotno na ostale zobe, pa nisem čutil nič. Ubistvu največ, kar sem čutil je bila injekcija, pa še to čutiš nekako tako, kot da bi te nekdo s peresom požgačkal po ustih. Nato pa sploh nič. Itak ti dajo tisto rjuho čez obraz in ne vidiš nič. Doma razen otekline prav nobenih bolečin.

Skratka, noben bav bav ni tole.

OrkAA ::

Sem imel zelo podobno izkusnjo kot Meizu. Modrostni zobje pravokotno obrnjeni, treba je blo odpret dlesen in jih vzet ven. Razen injekcije nisem cutil nicesar.

Me je pa motilo, da vsaj se kak teden nisem bil sposoben jest trdne hrane.

No, ena komplikacija je pa res bila. Po dobrem tednu se mi je ena od ran spet odprla, tako da sm pogoltnil kar konkretno kolicino krvi. Se mi je spahovalo, kot bi jedel krvavice :P

Malajlo je izjavil:

(mislim da je okoli 250€ izdiranje zoba).

Nekje dve inženirski uri, ki so bile sicer s prihodom vred dejansko štiri, na koncu se pa hoče nekaj dilat, da pa dve uri pa res ni bilo. Stari! V četrt ure (ajde, pol ure) ti je torej izpulil zob po tarifi 500 EUR/h!!! Zlatarji... ;((

A niso cene nekje 100€ na zob? Ali je to tako zelo odvisno od regije?
Drugače pa imam po 1 mesci še vedno luknjico na mestu, kjer je nekoč v kosti pod sedmico počivala osmica. Malce nadležno, pa dobro, upam da se čimprej zaraste!
no idea for signature
signed
I

Meni so ga fliknili ven za džabe.

verjetno nisi šel samoplačniško

Ne, nisem.

Ja, meni so ga fliknili ven za vsaj 1500 EUR, kolikor sem vplačal v blagajno med zadnjim srečanjem z dohtarji in prelestno asistentko v prekratki beli kiklci in (dekoltirani? A je sploh mela modrc...) zdravniški halji, ki je držala mojo betico med svojimi joški, medtem ko je dohtar pulil ven tisti zob.
Sicer z denarjem ali karticami nisem mahal okoli, bilo pa je vseeno - Neprecenljivo!

kriko1 ::

Jaz sem šel z napotnico in izdan račun je bil nekaj nad 100€.
Zanimivo je bilo gor šteto šivanje, pa ne vem kaj še vse a šlo se je za zdiranje zoba ki je bil zunaj,
torej samo z tistim "izvijačem" :)

dr.Akula ::

Živjo.
Levo spodaj mi je začel rasti modrostni zob. Zob sicer raste naravnost, ampak problem je, da približno četrtina zoba raste v dlesen in jo izpodriva. Boli sicer ne toliko, ne morem pa žvečiti na tisti strani, ker ko stisnem bolečina kar useka. Zgornja dva modrostna zoba sta mi že oba zrasla približno leto nazaj. Tudi takrat je rahlo bolelo par dni, ampak ni bilo problematično.

Je to stvar, ki se bo uredila sama od sebe ali je treba h zobozdravniku?
ni podatka
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Laser - Zobozdravnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8310080 (3684) Jure14
»

Puljenje modrostnega zoba (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26795667 (38926) Steinkauz
»

Težave z zobom. Je še rešitev?

263160 (2099) Alamar
»

Puljenje zoba (štajerski konec)

205262 (4802) Volta
»

Bolečina - puljenje zoba