Forum » Loža » modrostni zob
modrostni zob
Temo vidijo: vsi
koyotee ::
ah ne, nikoli nisem imel problemov s kariesom, upam da jih tut zej nebom, drug tedn se bom zmenu za ruvanje naslednjega:)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
dan po operaciji, bolečina skorajda ni več čutna, pijem kamilce
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
OZZY ::
Jaz sem bil 2x pri Davidu Dovšku pa lahko rečem, da je ful OK. Pa tud čakal nisem velik. Ga lahko sam priporočam.
Go with the flow.
C_maniak ::
js sem naročen čez par mesecev za vse štiri pod narokozo v celjski bolnici, tako da se še to dela.
pod polno narkozo??? Zelo dvomim, da ti bojo vse štiri naenkrat, če fašeš kako infekcijo ti bo glavo odprl
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Gapi ::
Skratka ena dobra lastnost tega da ti pulijo zobe vn je ta da potem skoraj da moraš pojesti veliko sladoleda ali nekaj hladnega da oteklina zgine.
Invictus ::
Če nimaš problemov z modrostnimi zobmi, jih pusti pri miru.
Tudi meni so čudno zrasli, pod kotom na ven, samo me ne motijo in mi je zobar lepo rekel, da se bomo s tem ukvarjali ko bodo problemi.
Jaz bi ti svetoval, da jih ne greš ven pulit, mogoče pa še kako drugo mnenje.
Se mi zdi da nekateri zobarji prav uživajo v puljenju, kot naši zdravniki v rezanju. Mogoče bi bilo bolje če bi šli za mesarje ...
LP I.
Tudi meni so čudno zrasli, pod kotom na ven, samo me ne motijo in mi je zobar lepo rekel, da se bomo s tem ukvarjali ko bodo problemi.
Jaz bi ti svetoval, da jih ne greš ven pulit, mogoče pa še kako drugo mnenje.
Se mi zdi da nekateri zobarji prav uživajo v puljenju, kot naši zdravniki v rezanju. Mogoče bi bilo bolje če bi šli za mesarje ...
LP I.
Sasquat ::
Jaz sem šel nekam v Celje nad Glazijo, kjer je policijska postaja.
Res je, da sem mogel plačat sam mi je pa modrostni zob spravu ven 1,2,3.
Prvo je neko lukno not zvrtu pol pa tako mašinco z iglco not vrgu ko se razpre pa zob cist razklene.
Tak da mi je zob poču, šivov pa še rabil nisem, pa tudi ne tablet ker me po posegu ni popolnoma nič bolelo.
Trajalo pa je recimo 2 tedna da je dlesen zarasla nastalo odprtino.
Prvo je neko lukno not zvrtu pol pa tako mašinco z iglco not vrgu ko se razpre pa zob cist razklene.
Tak da mi je zob poču, šivov pa še rabil nisem, pa tudi ne tablet ker me po posegu ni popolnoma nič bolelo.
kriko1 ::
Invictus: ko boš star in bodo problemi, boš 2x več trpel kot sedaj.
Pride takoj do kakih komplikacij kot so npr. ciste ali kaj podobnega, zato me je napotila k odstranitvi.
Žal pa imam konjske korenine.
Pride takoj do kakih komplikacij kot so npr. ciste ali kaj podobnega, zato me je napotila k odstranitvi.
Žal pa imam konjske korenine.
Ziga Dolhar ::
Jaz sem šel nekam v Celje nad Glazijo, kjer je policijska postaja.
Čisti firbec - kolk keša?
https://dolhar.si/
atosrubikon ::
Včeraj so mi izpulili 2 modrostna zoba na levi strani. Anestezija- lokalna je super prijela. oba zoba sta šla ven v 3 minutah. Ko je anestetik popustil (po 3 urah in pol) je začelo boleti. Priporočam mrzle obkladke! Danes me nič ne boli, malenkost je otečeno - skoraj neopazno. Neprijeten občutek je pa vsekakor kri v ustih! Jesti še ne morem, zaradi oteženega odpiranja ust.
Cena pa je 100 eur na zob.
Po pravici povedano sem mislila, da je vse skupaj dosti bolj grozno! V bistvu ni nič tako hudega. Se da preživet :)!
Lp K.
Cena pa je 100 eur na zob.
Po pravici povedano sem mislila, da je vse skupaj dosti bolj grozno! V bistvu ni nič tako hudega. Se da preživet :)!
Lp K.
Blinder ::
Jaz se nikoli nisem bal it h zobozdravniku. Vse dokler mi ni uzel ven modrostni zob. Od takrat dalje se ga bojim 45 minut mi je vlekel tisti zob ven, čutil nisem ničesar, sem pa slišal po kosteh, da se nekaj groznega dogaja v mojih ustih. brrr. Ven sem prišel na pol moker od potenja. En teden potem nisem mogel nič delat, sem večinoma ležal. Sem pa imel komplikacijo, ki je prišlo do neke infekcije, zato sem bolehal več časa. Drugega mi je uzel mesec po prvem, operacija je spet trajala dolgo in bla kruta, sem pa pol bil v krajšem času spet fit.
Neke velke bolečine ni bilo, razen ko sem moral po operaciji odpirat usta čimveč.
Tak da je blo hujše, kot sem pričakoval
Neke velke bolečine ni bilo, razen ko sem moral po operaciji odpirat usta čimveč.
Tak da je blo hujše, kot sem pričakoval
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Invictus ::
Če skrbiš za svoje zobe, potem z njimi ni nič narobe.
Preventivne posege v zdravstvu strogo zavračam, ker so nepotrebni in so samo zaradi zaslužka. Če skrbiš zase, se lahko izogneš večini stvari.
Potem si pojdite še izrezat ven pljuča, da ne boste dobili pljučnega raka. Ali pa ne kadite, bo vseeno ...
LP I.
Preventivne posege v zdravstvu strogo zavračam, ker so nepotrebni in so samo zaradi zaslužka. Če skrbiš zase, se lahko izogneš večini stvari.
Potem si pojdite še izrezat ven pljuča, da ne boste dobili pljučnega raka. Ali pa ne kadite, bo vseeno ...
LP I.
5er--> ::
Ne vem kako bi lahko "poskrbel", da mi modrostni zob ne bi rastel praktično pravokotno na ostale...
Če bi za vse prerakave spremembe čakali, da se razvijejo v raka (saj obstaja tudi majhna možnost, da nikoli ne napredujejo), predenj jih začnejo rezat/zdravit, bi bilo tudi zabavno...
Če bi za vse prerakave spremembe čakali, da se razvijejo v raka (saj obstaja tudi majhna možnost, da nikoli ne napredujejo), predenj jih začnejo rezat/zdravit, bi bilo tudi zabavno...
Meizu ::
No ja, meni so kakšne pol leta enega zdrli ven. Ni neke panike. Poseg je opravil zobni kirurg na maksilofacialni v ljubljani.
Edit: Ful boš zatečen nekaj dni, doma boš kakšen slab teden dni in to je to. Mene ni bolelo nič. Druga zgodba je bla, ko sem si šel odstranit granolom slab mesec nazaj in to na gornji dvojki.
Edit: Ful boš zatečen nekaj dni, doma boš kakšen slab teden dni in to je to. Mene ni bolelo nič. Druga zgodba je bla, ko sem si šel odstranit granolom slab mesec nazaj in to na gornji dvojki.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meizu ()
FastOne ::
Moje izkušnje z modrostnimi zobmi:
Kdaj so mi zrasli nimam pojma. Pred deset leti me je strašno bolel en zob ... dolga zgodba, zdaj vem, da je bil šestica, ki so mijo zašuštrali še v OŠ. Ostale zobe imam zdrave, sicer večinoima plombirane...
Takrat sem končal pri oralnem kirurgu, ki je ugotovil, da desna spodnja osmica nima mesta in mora ven. Naročil me je za pol leta, dobil sem napotke, da si pripravim led, pojem lekadole in pridem na uro. Tam so me pokrili ipd. dobil sem lokalno tri pike z injekcijo .... pol ure čakal v čakalnici ... zob mi je spulil v treh sekundah, dal tampon, šel domov, se obkladal z ledom, drugi dan vse ok. Nič bolelo nikoli.
10 let pozneje pri osebni zobozdravnici omenim čisto mimogrede osmico, ki me malo moti, težko jo čistim, pa spodaj nima "partnerja" (levo spodaj mi osmica namreč sploh ni zrasla). Pa pravi, seveda ni problema tole plombico vam popravim pa tega snamem ... Jaz začudeno vprašam: Brez kirurga, brez slike, kar tako? Pravi, da ni nobenega problema. Piči lokalno, zaplombira, izpuli osmico v 4 sekundah. Grem domov .... dva tedna me moti luknja , ostalo nič niti ne čutim. Pred dvema tednoma grem zopet k njej po enem letu. Pravim: Še eno osmico imam. Ja ok bomo odstranili, ker je brezveze. Ista zgodba kot prej. lokalna anestezija (to edino zaboli) potem ena plomba pač nekje in potem klešče - 3 sekunde zunaj. Še ves dan sem pljuval kri in to je vse. Sedaj imam še samo malo luknjo, včasih se kaj not zatakne.
Zaključek. Sprednje gornje zobe imam malo vkriž, malenkost. Krivi so nedvomno modrostni zobje, ker sem do 25 leta imel ravne. Sedaj upam, da se mi malo poravnajo. Baje se celo bodo. Mi je pa žal, da mi dosedanji zdravniki niso populili teh zadev že prej, ko so zrasli, saj bi jim moralo biti jasno, da v mojih čeljustih nimajo mesta. 10 let sem imel celo samo zgornja dva, ker nista imela kontra para spodaj sta bila predolga in preostra, pa še vzkriž sta mi porinila prednje zobe za kak mm. Če se sam ne izobražuješ in spremljaš se zavedaj, da se tudi drugi ne brigajo za tebe, tudi če so zato plačani. Zaflika ali spuli če boli in adijo.
Verjamem, da komu osmice koristijo ali vsaj ne delajo škode, toda večini škodijo .... torej ven jih dati čimprej, če čutite, da nimajo mesta. Vsaj moji trije so šli ven, kot po maslu, točno tako kot mi je zagotovila zobozdravnica (vsaj pri zadnjih dveh).
Kdaj so mi zrasli nimam pojma. Pred deset leti me je strašno bolel en zob ... dolga zgodba, zdaj vem, da je bil šestica, ki so mijo zašuštrali še v OŠ. Ostale zobe imam zdrave, sicer večinoima plombirane...
Takrat sem končal pri oralnem kirurgu, ki je ugotovil, da desna spodnja osmica nima mesta in mora ven. Naročil me je za pol leta, dobil sem napotke, da si pripravim led, pojem lekadole in pridem na uro. Tam so me pokrili ipd. dobil sem lokalno tri pike z injekcijo .... pol ure čakal v čakalnici ... zob mi je spulil v treh sekundah, dal tampon, šel domov, se obkladal z ledom, drugi dan vse ok. Nič bolelo nikoli.
10 let pozneje pri osebni zobozdravnici omenim čisto mimogrede osmico, ki me malo moti, težko jo čistim, pa spodaj nima "partnerja" (levo spodaj mi osmica namreč sploh ni zrasla). Pa pravi, seveda ni problema tole plombico vam popravim pa tega snamem ... Jaz začudeno vprašam: Brez kirurga, brez slike, kar tako? Pravi, da ni nobenega problema. Piči lokalno, zaplombira, izpuli osmico v 4 sekundah. Grem domov .... dva tedna me moti luknja , ostalo nič niti ne čutim. Pred dvema tednoma grem zopet k njej po enem letu. Pravim: Še eno osmico imam. Ja ok bomo odstranili, ker je brezveze. Ista zgodba kot prej. lokalna anestezija (to edino zaboli) potem ena plomba pač nekje in potem klešče - 3 sekunde zunaj. Še ves dan sem pljuval kri in to je vse. Sedaj imam še samo malo luknjo, včasih se kaj not zatakne.
Zaključek. Sprednje gornje zobe imam malo vkriž, malenkost. Krivi so nedvomno modrostni zobje, ker sem do 25 leta imel ravne. Sedaj upam, da se mi malo poravnajo. Baje se celo bodo. Mi je pa žal, da mi dosedanji zdravniki niso populili teh zadev že prej, ko so zrasli, saj bi jim moralo biti jasno, da v mojih čeljustih nimajo mesta. 10 let sem imel celo samo zgornja dva, ker nista imela kontra para spodaj sta bila predolga in preostra, pa še vzkriž sta mi porinila prednje zobe za kak mm. Če se sam ne izobražuješ in spremljaš se zavedaj, da se tudi drugi ne brigajo za tebe, tudi če so zato plačani. Zaflika ali spuli če boli in adijo.
Verjamem, da komu osmice koristijo ali vsaj ne delajo škode, toda večini škodijo .... torej ven jih dati čimprej, če čutite, da nimajo mesta. Vsaj moji trije so šli ven, kot po maslu, točno tako kot mi je zagotovila zobozdravnica (vsaj pri zadnjih dveh).
Goldee ::
Bom obudil to temo, ker vidim, da je notri že veliko napisanega o puljenju modrostnih zob od ljudi z izkušnjami :-)
Torej, kak mesec nazaj me je začelo boleti. Malo me je bolela glava, malo čeljust, malo grlo. Ampak vse samo na desni strani :-) Bolečina se je nadaljevala in se stopnjuje. Na momente lahko prav občutim kako mi "nekaj" potiska zobe proti sredini - modrostni zob! Damn! Ampak kaj hočem, treba bo iti čez to.
Ali mi lahko nekdo iz LJ priporoči dobrega zobozdravnika (kirurga), ki je uspešen in human pri puljenju modrostnih zob?
Pa še eno vprašanje - je imel kdo primer, da sta mu leva modrostna zoba (zgoraj in spodaj) zrasla normalno, desna pa ne in bolita?
Thanks za info!
Sotrpin.
Torej, kak mesec nazaj me je začelo boleti. Malo me je bolela glava, malo čeljust, malo grlo. Ampak vse samo na desni strani :-) Bolečina se je nadaljevala in se stopnjuje. Na momente lahko prav občutim kako mi "nekaj" potiska zobe proti sredini - modrostni zob! Damn! Ampak kaj hočem, treba bo iti čez to.
Ali mi lahko nekdo iz LJ priporoči dobrega zobozdravnika (kirurga), ki je uspešen in human pri puljenju modrostnih zob?
Pa še eno vprašanje - je imel kdo primer, da sta mu leva modrostna zoba (zgoraj in spodaj) zrasla normalno, desna pa ne in bolita?
Thanks za info!
Sotrpin.
And Now for Something Completely Different...
-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-
Jaz sem imel lansko leto primer, ko mi je spodnji levi modrostni zob rastel pod kotom 45' na ostale zobe. Seveda je blo treba zob skenslat, vendar so mi naredili izkles, ker puljenje ni prišlo v poštev v mojem primeru. Obiskujem ortodontsko vajalnico pri kliničnem v Ljubljani, tako, da mi je poseg opravil kirurg v tej stavbi. So zelo usposobljeni, kvalitetni, po izklesu me ni nikoli bolelo, imel sem sicer zatečeno, ker je to pač neizbežen efekt, vendar prav nobene bolečine. Zato sem bil zelo zadovoljen z njim, po enem tednu pa sem bil že zdrav kot riba. Pri njem sem opravil tudi pucanje granolomskega vnetja na zgornji dvojki na levi strani - ravno tako - kvalitetno in z zelo malo prisotne bolečine. Lahko samo priporočam. Sicer pa stopi tja do prijavne sobe, ter se dogovori za pregled - kasneje ti bojo dali še datum in to je to. Čakalna doba je bila pri meni 2 meseca. Oba posega sta bila seveda brezplačna.
Edit: Mimogrede, modrostni zob ti vrže ven v cca. 30min dolgi operaciji, pod lokalno anastezijo.
Edit: Mimogrede, modrostni zob ti vrže ven v cca. 30min dolgi operaciji, pod lokalno anastezijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meizu ()
bluefish ::
Fino slišat. Imam prav tako modrostnega, ki se zarašča pod kotom, in mi je bila misel na puljenje hudo neprijetna. No, je že zobar rekel, da ni hudega.
Nič za bat :) Čez glavo ti poveznejo takšen prtiček, tako da prav nič ne vidiš, kaj se dogaja, tako da lahko tistih 30min mirne duše tudi zaspiš. Edino kar čutiš, so tresljaji, če ti slučajno s kakšnim svedrom kaj zavrta. Zveni neprijetno, ubistvu pa sploh ni tak bav bav.
ripmork ::
Mesec nazaj sem dal dva modrostna ven (levi spodnji in levi zgornji) v zobokirurgiji Oblak (Tehnološki park), pa moram reči, da je šlo vse hitro in brez zapletov. Izkles pod lokalno anastezijo, nič nisem čutil. Za domov dobiš pa napisana konkretna navodila, kako si olajšat situacijo.
Prva dva dni je zoprno, ampak so Lekadoli pa hlajenje pomagali... potlej je pa hitro vse po starem.
Prvi vsem skupaj je bil še največji minus dolga čakalna doba (skoraj 4 mesece).
PS: raje čimprej ven dat modrostne v vsakem primeru. Dokler mi niso delali problemov sem prav pametno odlašal (čeprav mi je dohtar svetoval, naj dam vseeno čimprej ven), pol, ko se je pa sranje začelo, sem se pa po glavi tepel.
Prva dva dni je zoprno, ampak so Lekadoli pa hlajenje pomagali... potlej je pa hitro vse po starem.
Prvi vsem skupaj je bil še največji minus dolga čakalna doba (skoraj 4 mesece).
PS: raje čimprej ven dat modrostne v vsakem primeru. Dokler mi niso delali problemov sem prav pametno odlašal (čeprav mi je dohtar svetoval, naj dam vseeno čimprej ven), pol, ko se je pa sranje začelo, sem se pa po glavi tepel.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()
No, to, da se je pametno čimprej rešit modrostnih seveda ni potrebno. Meni je probleme delal en sam modrostni, to je spodnji levi, ostali trije so se pa lepo ujeli z ostalimi zobnimi kompanjoni in se postavili v vrsto zbor z ostalimi zobmi :) Tako da nobenih problemov z njimi.
Ok, bom povprašal tudi tam. Drugače pa mi je en kolega svetoval dr. Sotošek Boruta iz Tbilisijske, pravi, da je mojster mojstrov :-)
Potem pravite, da ni nič nenormalnega, če sta mi leva modrostna zoba zrasla normalno, desna pa komplicirata?
Očitno bom postal 30-zobi državljan. No, usaj parno število je :-)
Potem pravite, da ni nič nenormalnega, če sta mi leva modrostna zoba zrasla normalno, desna pa komplicirata?
Očitno bom postal 30-zobi državljan. No, usaj parno število je :-)
Js sm biu pr Sotošku 3x, faca tip, edino sestre so mi 2x pozable kak kos šiva v dlesni in se je pol zagnojil
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Potem je pač najbolje, da poderemo vse zobe in si naštimamo protezo. Problem solved, like, forever.
Najbolje je, da striktno upoštevaš nasvet zobozdravnika:>
Če modrostni zob najmanj enkrat povzroči bolečine, jih bo prej ali slej spet - bolje dat ven.
Dokler je pa zdrav, nikoli ne povzroča težav ter je zobozdravnikovo mnenje, da se ne mudi... lahko počaka.
Če modrostni zob najmanj enkrat povzroči bolečine, jih bo prej ali slej spet - bolje dat ven.
Dokler je pa zdrav, nikoli ne povzroča težav ter je zobozdravnikovo mnenje, da se ne mudi... lahko počaka.
genesiss ::
Jaz mam manjše probleme s spodnjim levim modrostnim zobom. Vsakih par mesecev me začne boleti, bolečina ni prehuda, skoraj nemoteča, je pa prisotna. Zob je skoraj v celoti zunaj, preko četrtine je kot neka kapica dlesni. Očitno se pod to kapico nekaj dogaja, ker če si s kakšno palčko malo podrezam pod dlesen ima palčka smrdeč vonj - verjetno so tam kakšni ostanki hrane? Kariesa nimam nikjer, podobno pa je skoraj zunaj tudi desni spodnji zob, s katerim težav nimam. Ti cikli bolečin se dogajajo zdaj že par let, zob pa zgleda kot da ostaja na istem mestu. Se da to dlesen ki je na zobu odstraniti? Ali je bolje kupiti tiste posebne ščetke, s katerimi bi lahko prišel pod dlesen?
Pejdi se slikat, če nimaš slučajno kakšnega granolomskega vnetja. Če ga namreč imaš, se s tem ni za hecat.
gendale ::
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
Sem bil pri zobozdravniku in je odrezal tisto dlesen nad zobom. 5 minut dela :>
A to ti je dejansko pomagalo? Zdej ti bo lahko zob normalno zrastel?
genesiss ::
Dejansko zob ima dovolj prostora, le dlesen se ni htela umakniti. Nekaj takega kot tu: http://www.flickr.com/photos/21711359@N... Zdaj je pač odrezal to dlesen in bomo vidli kako se bo zaraslo.
Dejansko zob ima dovolj prostora, le dlesen se ni htela umakniti. Nekaj takega kot tu: http://www.flickr.com/photos/21711359@N... Zdaj je pač odrezal to dlesen in bomo vidli kako se bo zaraslo.
Aha vidim ja...
Sam je pa smešno - ko modrostni zob raste mu ni problem rinit ostalih zobov stran, potem ga pa ena "uboga" dlesen zabremza :-)
če zadeve ne odrežeš jo prej ali slej sam odmakne
bi ti slikal svoje, ampak sem siguren da se ne bi nič videlo
bi ti slikal svoje, ampak sem siguren da se ne bi nič videlo
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
Tr0n ::
Danes so mi ga koncno izpulili, in sicer kar osebni zobozdravnik. Sem najprej mislil, da je za to potrebna narocilnica pri ustni kirurgiji, pa zgleda ni vedno tako. 10 sekund kasneje je bil zob zunaj, lokalna inekcija, brez sivov. Zaenkrat nic bolecin ali oteklin.
Fun times.
Fun times.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()
Nor-mal ::
who gives a ****
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
sidd ::
Etole, včeraj ostal tudi jaz brez modrostnega zoba. Vrag je rasel pod kotom 45°, točno tako kot je vidno na tejle sliki:
Seveda je bilo potrbno zob razžagati, razbiti ter po koščkih ven spraviti. Bolelo ni nič, razen takrat ko se je kirurg s celim telesom obesil na mojo čeljust ter zaklel nekaj v smislu kako je trd, hehe
Vse skupaj trajalo nekje 30 minut. Injekcija je prijela v bistvu v roku 20 sekund (prav čutil sem kako je zadel živec v čeljusti z njo, edino to je malce bolelo). Potem pa lepo prekril obraz in vse ostalo, ter se lotil dela. Sam poseg ni bil boleč (razen pik injekcije).Rahle bolečine so se pojavile edino po posegu včeraj (torej prvi dan). Vendar nič kaj ne bi naklofen pozdravil.
Sedaj pa me zanima nekaj, če bo kdo vedel. Kako dolgo je normalno, da se rana "posuši", torej da ni več prisotne krvi v slini? Da ne bom za brezveze hodil nazaj na ustno kirurgijo. Ker naklofen sem dobil na recept (pač, kar težaven poseg in je kirurg predvidel kar velike bolečine). Vendar le ta vpliva na strjevanje krvi, če se ne motim. Če bo kak dan dlje trajalo, da se rana posuši zaradi naklofena, ne mislim hodit nazaj težit.
Drugače pa ja, me čakajo še trije takile modrostni pod kotom 45°, brr...
Seveda je bilo potrbno zob razžagati, razbiti ter po koščkih ven spraviti. Bolelo ni nič, razen takrat ko se je kirurg s celim telesom obesil na mojo čeljust ter zaklel nekaj v smislu kako je trd, hehe
Vse skupaj trajalo nekje 30 minut. Injekcija je prijela v bistvu v roku 20 sekund (prav čutil sem kako je zadel živec v čeljusti z njo, edino to je malce bolelo). Potem pa lepo prekril obraz in vse ostalo, ter se lotil dela. Sam poseg ni bil boleč (razen pik injekcije).Rahle bolečine so se pojavile edino po posegu včeraj (torej prvi dan). Vendar nič kaj ne bi naklofen pozdravil.
Sedaj pa me zanima nekaj, če bo kdo vedel. Kako dolgo je normalno, da se rana "posuši", torej da ni več prisotne krvi v slini? Da ne bom za brezveze hodil nazaj na ustno kirurgijo. Ker naklofen sem dobil na recept (pač, kar težaven poseg in je kirurg predvidel kar velike bolečine). Vendar le ta vpliva na strjevanje krvi, če se ne motim. Če bo kak dan dlje trajalo, da se rana posuši zaradi naklofena, ne mislim hodit nazaj težit.
Drugače pa ja, me čakajo še trije takile modrostni pod kotom 45°, brr...
no idea for signature
signed
I
signed
I
Si dobil kaka pisana navodila?
Sem bil pri Oblaku, pa po posegu dobil list z napotki, kaj in kako ravnati.
Kri v slini bo še kak dan ali dva, vedno manj... protibolečinske tablete ponavadi rabiš samo prvi dan, potem pa že gre (meni je priporočal Nalgesin, ki je zadostoval). Sam sem po napotku zobokirurga 3 dni po posegu začel žvrkljati Curasept (ustna voda), potlej pa šive ven in je zadeva fertik.
PS: dal sem ven 2x po dva modrostna (dva sta bila tudi pod smotanim kotom, kot je na sliki)...
če imaš po dva na eni strani, si lahko prihraniš celo kolobocijo tako, da jih daš naenkrat ven
Sem bil pri Oblaku, pa po posegu dobil list z napotki, kaj in kako ravnati.
Kri v slini bo še kak dan ali dva, vedno manj... protibolečinske tablete ponavadi rabiš samo prvi dan, potem pa že gre (meni je priporočal Nalgesin, ki je zadostoval). Sam sem po napotku zobokirurga 3 dni po posegu začel žvrkljati Curasept (ustna voda), potlej pa šive ven in je zadeva fertik.
PS: dal sem ven 2x po dva modrostna (dva sta bila tudi pod smotanim kotom, kot je na sliki)...
če imaš po dva na eni strani, si lahko prihraniš celo kolobocijo tako, da jih daš naenkrat ven
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()
Ziga Dolhar ::
Sam sem po prvi operaciji (odstranitvi spodnjega modrostnega) krvavel še lep čas. Operacijo sem imel zjutraj, zvečer sem še vedno veselo pljuval kri (to pomeni, da sem je imel vsakih 20 minut polna usta, jupi), tako da sem idejo o spanju na belih rjuhah opustil ;). Ponoči se je krvavljenje ustavilo, vendar sem na pregledu naslednji dan imel to srečo, da je medicinska sestra "opazila" krvni strdek nekje pri spodnjih sekalcih, ga prijela in potegnila ven.
Bil je tako dolg, da je segal do rane in je hkrati predstavljal "čep", ki je zamašil rano. Ups. Jovo na novo :P.
Bil je tako dolg, da je segal do rane in je hkrati predstavljal "čep", ki je zamašil rano. Ups. Jovo na novo :P.
https://dolhar.si/
Malajlo ::
O jebenti... Kako si pa škrtanje in drobljenje prenesel? Me kar zmrazi tole...
Ampak če se spomnim, kako je dolgonoga asistentka v kiklci stisnila mojo betico med svoje joške, se mi pa samo nasmeji
Ampak če se spomnim, kako je dolgonoga asistentka v kiklci stisnila mojo betico med svoje joške, se mi pa samo nasmeji
kriko1 ::
Škrtanje zna bit problematično, lahko ti naredi slabo če ne prenašaš tega.
Zveni kot kot da bi kotlete lomil ko imaš koline, sam da se dogaja na tebi in se zvok prenaša še po kosteh :D
Zveni kot kot da bi kotlete lomil ko imaš koline, sam da se dogaja na tebi in se zvok prenaša še po kosteh :D
krispe ::
Približno pri kateri starosti pa začne rasti modrostni zob?
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"
meni so začeli rast nekje okrog 20
sedaj sem 24 in sta spodnja 2 skoraj čisto zunaj, zgornjih pa ni videt
sedaj sem 24 in sta spodnja 2 skoraj čisto zunaj, zgornjih pa ni videt
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Laser - Zobozdravnik (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10088 (3692) | Jure14 |
» | Puljenje modrostnega zoba (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 95696 (38955) | Steinkauz |
» | Težave z zobom. Je še rešitev?Oddelek: Loža | 3161 (2100) | Alamar |
» | Puljenje zoba (štajerski konec)Oddelek: Loža | 5264 (4804) | Volta |
» | Bolečina - puljenje zobaOddelek: Loža | 18597 (17321) | strictom |