» »

modrostni zob

modrostni zob

Temo vidijo: vsi
«
1
2 3

Blazzz ::

kako boleca je odstranitev, oz okrevanje po odstranitvi modrostnega zoba(2 mogoce 3 :S) in ali je mogoce da se tole zgodi pod polno narkozo, ker res nimam niti najmanjse zelje bit pri zavesti med tem ko mi orjejo po ustni votlini.
kaksne osebne izkusnje zazeljene :)

hvala,
Blaz

Matek ::

Errr, kolikor je meni znano puljenja pod polno narkozo ne opravljajo več (vsaj v celjski bolnišnici ne), ker potem zasedaš posteljo par dni, s tabo majo delo, itd., kapacitete naših javnih bolnišnic pa itak vemo da so večinoma izkoriščene 120%. Zato se izvajajo predvsem posegi pod lokalno narkozo, po katerih greš direktno domov in tako ne obremenjuješ bolnišnice.

Kar se pa tiče bolečine - med posegom je praviloma ni, če gre vse po planu, kar pa žal ni vedno realnost :| . Injekcija (predvsem pri puljenju spodnjih modrostnih zob, ki so bolj problematični) ne prime vedno tako, kot bi morala. V mojem primeru je pri enem od treh zob zatajila. Doktor se kljub mojem pritoževanju in svojem poprejšnjem zatrjevanju, da bo še dal injekcijo, če ne bo prijela, ni sekiral in je kar nadaljeval poseg, tako da sem na tisti mizi malce krulil (kolikor sem ob skalpelih, kleščah, svedrih in sesalnih napravah v ustih sploh mogel), sicer pa je bilo ob ostalih priložnostih precej neboleče, le občutek, ko ti mesarijo po ustih, je zelo neprijeten.

Ampak ok, da te ne bom preveč strašil - med samim posegom bo z malo sreče vse ok, zapri oči, misli na kaj lepega in vsega bo konec prej, kot bi mislil.

Po posegu se začnejo manjše težave - otekline, manjše krvavitve, neprijeten občutek v ustih, itd... Naslednje 2-3 dni imaš s tem rahle težave, tako da nisi ravno sposoben delati in razmišljati, cel dan si bolj zaspan, bolečina pa ponavadi ni prehuda. Pridno papaj lekadole, pa ne bo skrbi.

Edini problem je gnojenje - jaz ga (tok tok) nisem doživel, če pa nimaš sreče, pa lahko pristaneš v pasjih bolečinah in, kar je še huje, ponovnem obisku gospoda maksilofacialca v kratkem.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matek ()

Amare ::

Močno dvomim to o polni narkozi.Lokalna anestezija,that's it.Saj pa ni take panike,itak imaš omrtvičen tisti del in ne čutiš nič.Je tak neugoden občutek ampak čutiš ne kaj.Sicer meni še niso kakšne od osmic dobili ven ampak zdrli so mi že zob in zdaj čakam še na eno ekstrakcijo.Na srečo zaenkrat še nimam problemov z osmicami,so mi lepo zrasle.
Kaj ti osmice krivo rastejo?Ali so boleče?

krho ::

Očetu, so ga spodaj levo, danes ven spulili, brez lokalne anastezije(sam je hotel tako, ker ne mara občutka, da imaš potem gobec še 1x včeji). Imel je smolo, in je en konec korenine ostal notri. Sem ga potem peljel h zobnemu kirurgu, da je to ven vzel.;(
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Blazzz ::

Zob mi raste pod kotom 45 stopinj proti sedmici, ne gleda ven in dvomim da tudi bo, ampak zaenkrat se ne boli. Zobar mi je rekel da bo kirurg to mal razmesaril pa vzel ven. Nic kaj prevec vzpodbudno. :|

domzi ::

Modrostna zoba so mi pulili teden in mesec nazaj. Najprej so mi desno spodaj pred enim mesecem..Inekcija je bila super tako da cutil nisem cistno nic..malo tezko je sel zob ven a ni bilo hudo. Bolecine par uric kasneje niso bile hude, malo sem se ulegel in zaspal tako da je bilo znosno. Dugi dan me ni bolelo cisto nic vec. Le obcutek krvi v ustih je nadlezen. Levo spodaj pa so mi pulili teden nazaj. Inekcija spet odlicna da par uric nisem cutil leve strani spodnje celjusti popolnoma nic. Zob je bil zunaj po 2min brez kakorsnih koli tezav. Zopet sem se popoldne malo ulegel in zaspal...malo se zamotis na racunalniku in pozabis na bolecino ki pa ni bila ravno huda. Drugi dan spet nisem cutil bolecine vec. Tako da imam s tem kar dobre izkusnje...z razliko od oceta, ki pa so mu 2x pozabili dati inekcijo...samo poskropili so mu, da so umrtvicili sluznico..pri puljenju je tako vse cutil in prezivljal neznosne bolecine, ceprav je njegov prag bolecine zelo visok. Tako da ce zdravnik ve kaj dela, stvar ni boleca in ne cutis pri posegu nic. Razen inekcija malo zaskli. Upaj samo da ne bojo varcevali ravno na tebi z inekcijo. Tako da,kar pogumno daj vem modroste saj je to sedaj nekako v modi, da ne bolijo v kasnjesih letih.

SkIDiver ::

Na mojo srečo imam dost veliko gobezdalo in posledično je dovolj prostora pa tudi zobje so pršli vn lepo naravnost. Mam pa en nasvet, ki ga ni nihče omenil. Ko bo lokalni anestetik še v delovanju pazi kaj počneš z jezikom in čeljustjo! Jaz bi si skoraj jezik odgriznil! Mel sem pod anestetikom levo stran čeljusti in zraven tudi cel jezik in ker sem malo preveč eksperimentiral sem pošteno zagriznu v jezik. Na srečo bolečine nisem čutil ampak zagrizu sem pa kr pošteno:)

Ziga Dolhar ::

Odstranjeni so mi bili vsi štirje. Spodnji so šli kar težko (a brez bolečin), le v prvo sem izgubil precej krvi, saj se mi rana celih 20 ur ni 'posušila'. Ko se je, mi je naslednji dan na pregledu dohtarca potegnila en PRECEJ dolg krvni strdek, ki se je od spodnjih sekalcev vlekel vse do same rane -- in je hkrati predstavljal 'zamašek' rane. ... ... ...

Z zgornjimi ni bilo težav. Je kirurg malo 'potrkal', pa so kr sami skočil ven :).
https://dolhar.si/

m_a_t ::

seveda se pa stvar n-krat zakomplicira, ce so ti zobje se vedno v celoti v kosti (impaktirani). to je sele veselje>:D

bzp ::

Pri meni, med posegom ni bilo panike (no ja, mal problemov je mel zadevo ven spravt, ampak kaj vec od neprijetnega obcutka, ko vidis cloveka kako se matra in se zavedas da ti mesari po celjusti, ni bilo, injekcija prijela odlicno). Potem cez par ur pa zadeva popusti in je najbolje malo odlezat (prespat zadevo). Naslednji dan me je bolelo, nekaj srednjega (manj kot te recimo boli modrostni ko se rine v sosednji zob), precej na zivce mi je sla pa kri v ustih (enako ze prejsnji dan) ... tretji dan je bilo vse kul ...
Pricakuj nekaj bolecine isti dan ko injekcija popusti, naslednji dan pa lahko ja, lahko pa tudi ne.

BlazP ::

Doktor mi je dal lokalno anestezijo. Ker mi zob ni gledal ven, je moral ob strani odpreti dlesen. Kaj je delal potem nimam pojma, vendar je naprava bila glasna, doktor pa je uporabljal precej veliko silo (cutis itak popolnoma nic!). Cel poseg je trajal 30 minut skupaj s sivanjem. Po operaciji sem na rano dobil en tampon ki vpija kri in sciti rano, ki sem se ga lahko po 20 min znebil. Nic ni bilo vec krvi, pogovarjal sem se lahko prakticno normalno, se isti dan sem jedel (zvecit se nisem mogel). Naslednji dan sem dobil vrocino, ki je dan za tem izginila. Cetrti dan po operaciji bi lahko prakticno normalno sel v sluzbo. Vsako jutro, ko sem se zbudil in preden sem sel spat, sem spil caj s t.i. Kombiniranim praskom (proti bolecinam - super stvar!). V primerjavi s tem, kar so mi drugi razlagali, je vse skupaj bilo neverjetno enostavno.

Azrael ::

V takem primeru je lokalna anestezija, popolna pomeni mnogo preveč tveganja za operiranega in kup nepotrebnih stroškov.

Še moji spomini na zobno operacijo poleti leta 1983. Dr. Petrič je obladal situacijo, pika injekcije ni bilo čutiti, šele potem je sledil titi zoprn občutek.

Kaj se je dogajalo med samim posegom vem bolj malo. Razlog: zmanjkalo me je nekaj sekund po tistem, ko je kirurg rekel, da bo sedaj začel, naslednje kar se spominjam so bile besede: "Tako, mi smo zaključili, poba je prišel k sebil, dobro smo usklajeni".

Bolelo ni, ampak je svoje naredil strah in ukaz zjutraj nič jesti, na vrsti pa sem bil ob 12h, čeprav sem bil naročen ob 7h. Zacelilo se je hitro. Čez teden dni je sledilo pobiranje šivov, ki pa tudi ni bilo nič bolečega.

Edit: typo
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Azrael ()

norcuron ::

2 sem dal že ven, še 2 čakata. Ni blo neke posebne panike, zgornjega je ruknu ven kar na vzvod, pri spodnjem je moral pa kompakto ornk pobrusit, da je prišu do zoba, pol pa še ni vedel ali je imel že od začetka tko kratek sveder al se mu je not zalomu in sem moral z razrezanim gobezdalom še na ortopan, da so poslikal in je vidu, da ni notri tistega koščka svedra. Nekih analgetikov doma nisem rabil, sem bil itak na opiatih zaradi onkoloških zadev.

Drugače pa edino tista ksilokainska injekcija je mal smotana. V Lj na maksilofacialni vem, da sem dobil list pa gor napisano glede hrane (nič vročega, čimbolj mrzlo/hladno/ledeno), sem pojedu v tistem tednu več banjic sladoleda, ko prej v celem letu :D, higiene pa spiranja. Nekatere začnejo čez kak dan šivi motit, pa jih z jezikom stalno dregajo.
Great are mysteries of the mind ... or not?

d0rK ::

Damn, kok jz upam, da nikol ne bom meu problemov z modrostnimi zobmi.

Ker mi ze sama misel, da mi nekdo zareze v dlesen pozene dlake pokonc.

klemen22 ::

Btw. na kok % populacije pride do dega da je treba pulit te zobe?
Ker imam občutek da vas je tukaj kar dost takih ki ste morali iti na ta poseg
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Odstranjuje se jih vse več zgolj preventivno, da nebi slucajno kasneje boleli... Čakalna doba je par mesecev tako, da je zanimanje za to veliko. Če so normalno izrasceni pri puljenju ni komplikacij (lastne izkusnje), če pa še ni izraščen in raste recimo pod kotom v sedmico potem pa se stvar zakomplicira in ti rezejo dlesen in dobis tudi sive in tudi zadeva malo bolj boli..

No ne upam si predstavljati da bi mi rezali dlesen in da injekcija z lokalno narkozo ne bi prijela. Madona to je pomoje huje kot da ti nekdo reže koleno pri polni zavesti

Ja zobje so jeba.Verjetno najbolj občutljiv del telesa.;(

stock ::

Ne it! izkusnje uredu, jih bol malo, treba pretrpet...
-Pomoje zato bolijo zobje ker so blizi mozganom krajsa pot siglaza ziuceu tako da ohrani ves signal ;)

jest10 ::

Ja zobje so jeba.Verjetno najbolj občutljiv del telesa
Upaj da ne fašeš žolčnih kamnov ali kakega hudega vnetja slinavke. Bolečine zob se skrijejo pred tem.

l0g1t3ch ::

Ne štekam za kaj za vraga more bit sploh živc v zobu.
Sicer pa sam nism biu pri zobarju že 8 let. No sedaj sm končno šel preverit stanje in niti ni kriza. Nekaj zob ima malo in 2 srednje veliko kariesa. Bo popravljeno v 2h,3h obiskih :D

Sicer pa nevem kak se izogniti temu hudičo od kariesa ;(( Zobe umivam minimalno 2x dnevno ponavadi 3x učasih 4x :D oa ne kadi žvečim razne "čudežne" orbit po jedi :D pa še zmer

Upaj da ne fašeš žolčnih kamnov ali kakega hudega vnetja slinavke. Bolečine zob se skrijejo pred tem.

Pa dobro sej vem ampak še vedno so jeba.

Sicer pa nevem kak se izogniti temu hudičo od kariesa Zobe umivam minimalno 2x dnevno ponavadi 3x učasih 4x oa ne kadi žvečim razne "čudežne" orbit po jedi pa še zmer

Morda je ravno to pretirano umivanje škodljiv -> morda se je karies prilagodil na zobne kreme in ne primejo več0:)

AlexP ::

Pri meni je samo puljenje modrostnega zoba(ce ne stejem casa za injekcijo) trajalo manj kot minuto. Potem me je cel dan malo glava bolela, potem pa je bilo vse v redu. Edino kar me je skrbelo je, da sem cutil ogromno luknjo tam kjer je prej bil modorstni zob - cez pol leta jo je dlesen prekrila in je sedaj ni vec.

stromar ::

Tudi jaz imam nekaj vprašanj.
-A modrostni zobje so osmice?
-Je kaj narobe, če mi ena od spodnjih osmic raste postrani - kakšna 2 ali 3 milimetre je s centra, proti ličnici.
-Zakaj se puli modrostne zobe? :D

Pri meni so osmice nekje proti koncu rasti, boli pa me ne nič

Btw. do kdaj rastejo ti modrostni zobje. Če smo že prešli 25 leto je še kakšen način da imamo zaradi tega probleme?

Nejc Pintar ::

Modrostni zobje ti lahko zrastejo vse do 40. leta
Lahko je biti prvi, če si edini!

NejcPintar: a nisi mogel malo prikrojiti resnice in napisati malo bolj vzpodbuden odgovor:)

krho ::

Jaz bom 26, pa mi bodo spodaj ravno ven pogledale. Sestra jih ima 22, ima spodaj že oba zunaj.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

DominusSLO ::

Meni so 3 od 4ih že v celoti ven pogledali... Zrastli so ravno, nič ne boli(razen med rastjo). Morem pa dat ven obe zgornji 6-ici, kar me zeloooo skrbi ;((
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

baker ::

Glede bolečin vam povem, da je to samo odvisn od zobarja.
Izpulili so mi že ene 8zob, 6ena in 2 druga zobozdravnica. Pri prvi je 5x od 6 zlo bolel, pri drugi pa nism čist nč čutu, razen injekcije. Pa so bli pri drugi težji primeri.

Se podpišem da je bolecina v ogromni meri med puljenjem odvisna od tega kako ti zdravnica, da inekcijo, da umrtvici del celjusti. Pri meni je vedno dala inekcijo tako "dobro", da se par ur po puljenju nisem cutil zob do polovice celjusti, sepravi dvojke. Tudi inekcija sama ne boli ce ti predhodno dobro umrtvici dlesen z necem kar ti namaze po dlesni. Cutil sem le ko je zadela "živc??" od spodne ustnice, ki mi je v trenutku, ko je zadela zelo trznila..tega se malo ustrasis, ampak potem mi je razlozila, da je to uredu da je s tem potrjeno da je zadela pravo mesto in se vse lepo umrtvici. Glede let sem pa star 17 in so mi spodaj ze spulili osmice, zgoraj pa se niso izrasle.

moder1 ::

dva dni nazaj sem dal dva ven na levi strani,...ti mater,....dober je met kr eno ledeno 1.5 literco,...da ko prideš ven si jo napopaš na faco,...ful paše,...še zdej sem čist zatečen in jem lahko hrano,...pa šive mam še not,...pa še kri mi ni nehala tečt,...tako da sem šel še enkrat na urgentno,...tako da so mi še enkrat odprl, pa zaprl,...zdej sem pa tako zašit, da še odpirat ne morem dober ust,...no glavno da je kao vse kul,...pa da bolečine niso bile tako astronomske,...sem se pa kr smejal,..ko mi ga je pulil,...ker zgornji ni glih hotel it iz prve ven,....dober so se držali...upam,...da bo čim prej konc te kalavarije,...pa nobenemu ne prvoščim kakršnekoil zaplete in bolečine...

Vens ::

Sam sem dal ven vse štiri (2+2). Med operacijo ne boli nič. Moji zobje so bili trdno vsidrani v čeljust, tako da se je moral zelo potruditi.

Mene je bolelo po operaciji še 3 dni. Zelo. Sem se tudi zbujal ponoči.

davidov ::

Mene pa zanima, če so komu modrostni v zobe rasli in jih ni dal izpulit - je možno, da se to še zravna? Je mel kdo s tem težave (koliko sem bral so modrostni nadležni predvsem zaradi dlesni, ki se rada vname in ker počasi izraščajo)? Opažam sicer, da se zobje bolj skupaj tiščijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: davidov ()

dukedl ::

jz mam pr 28 vse štiri zunaj in še vedno notr :) ..so mi pa začeli vn lezt pr cca 22ih.
poleti se mi je zgodilo da me je dlesen okoli osmic začela neznansko boleti. ker moje zobozdravnice ni bilo, sem šel n dežurnemu. in meni nič, tebi nič mi je hotel osmice kr vn potegnt. seveda sm rekel hvala, ampak ne hvala in šel. nato sem si 2 dni spiral dlesni z žajbljevem čajem(matr to pomaga, nism mogu vrjet) in je blo ok. se je izkazalo da sem imel vnetje dlesni in nič drugega. dodged the bullet there :)

long story short...meni rastejo naravnost, brez vraščanja tako, da me ne bolijo. upam, da mi jih ne bo treba dajat ven. če pa...bojo pa pač šli. vseeno pa mal cvikam, glede na vaše pisanje zgoraj :S
lp dukedl

julah ::

Kako pa sploh lotijo riti zob ven? Kolikor vem se moji zobje držijo v ustih kot pribiti!!!

Blinder ::

Meni je pred casom uzel ven dva modrostna, prvo enega in cez en mesec se drugega. Z lokalno anestezijo nisem cutil nicesar, razen obcasno sem slisal zvok kako na silo vlece zob iz ust, en tak krut zvok kosti se slisi. brrr.
Potem ko mi je prvega dal ven sem se en teden bil doma in vecinoma lezal, ker se mi je vnela rana. Lice sem mel mocno zateceno v obeh primerih. Drugic se mi ni vnela sem pa vseeno moral lezat nekaj dni. En velik problem je odpiranje ust. Ko se moras silit jih odpirat cimvec, in to full boli.
Poseg pa je trajal ene 45 minut. brrr kruto
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

p0ki ::

kolegu so vzeli 4 modrostne vn in so mu dali popolno anestezijo in je bil vredu čeprav je potem 4 dni bil doma in ni še bil za vn če me zastopiš... in to v celjski bolnici
"As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster"

norcuron ::

To lahko greš vsakega posebi dat ven pa za vsakega "fašeš" 1 teden bolniške, vsaj v Ljubljani na maksilofacialni je tko, da kirurg ponavad predlaga 1 teden počitka.

Splošna anestezija je tko tko, če ni glih nuja raj ne. Fajn je, da ti ni treba poslušat tistega ropotanja, brušenja, puljenja, po drugi strani pa se po lokalni "vstaneš in greš".

Čeprav so anestetske mešanice za splošno anestezijo + kombinacije I.V. anestetikov z inhalacijsko, da prideš čimprej skoz prvi 2. fazi (ko te mal mečejo razni refleksi, ko se "izklapljajo" posamezni centri) do tretje faze (ko je anestezirano skoraj vse, razen najnižjih centrov), kjer te hočjo met, da začnejo v miru delat, dost bolj varne in "pacient-friendly" kot so bile včasih, imaš še vedno cel kup stvari, ki lahko grejo narobe. Čist "banalna" stvar je recimo, ko ti mal želodec kisline gor rukne ob indukciji v anestezijo pa ti zalije malenkost kislina pljuča preden te utegnejo intubirat pa cuff napihnt. Pol pa fašeš za brezveze kako kemično pljučnico. Za zobe se pomoje ne splača. Maš pa še cel kup ljudi z glavoboli po anesteziji pa motnjami koncentracije, pozornosti itd. Sam to je spet, 100 ljudi, 100 chudi.

V glavnem, moj point kar se osmic tiče je, da ne jemat splošno anestezijo za boljšo varianto. Pustimo tist, če je indikacije taka, da je treba vse na1x ven probrat. Če maš pa vneto dlesen al pa kje blizu zoba, te pa sploh ne bo šel šlatat. Ponavad raje počaka, da je zob v "zimskem spanju". ;)
Great are mysteries of the mind ... or not?

gzibret ::

Se strinjam s hypnoticom. Pri splošni anesteziji te tako zadanejo, da padeš v komo. Vsekakor daleč od tega, da bi bilo koristno za sive celice. Če malo narobe izračunajo dozo, pride celo tako daleč, da te morajo priklopit na umetno dihanje.

Ja, za zobe se definitivno ne splača.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gzibret ()

hamax ::

Meni so spodnji modrostni zobje zrasli zelo lepo in na ravnost.
Zgorji pa malo ven strlijo. Ravno toliko, da se vsake toliko ugriznem
v ustno sluznico zraven. Vsekakor pa ne toliko, da bi si jih sel pulit.

Nagi Bator ::

Jaz moram verjetno bit nek naravni fenomen. Osmice so mi zrasle pri trinajstih - vse stiri, za njimi bi pa bil plac se za devetke ce bi htele pognati.
Sem pac zelo moder clovek :D

BigWhale ::

Nagi, nehaj no. To samo pomeni, da imas velik gobec, mislim celjust. Ne pa da si moder... :>

Meni en modrostni ni zrastel, ker ni bilo prostora, dva sta zrastla in sta sedaj popolnoma uporabna, eden je pa moral ven, ker je bil cuden. Spulil ga je pa kar zobozdravnik. Be a man and take it like a man! Sej ne pulijo na zivo. ;)

Azrael ::

>Be a man and take it like a man!

Grmomoglasno, da ga sliši vsa čakalnica, vpraša očka, ko njegovega Janezka sestra pripelje iz zobozdravniške ordinacije: "Se je moj sin pri zobozdravniku držal kot pravi dedec?"

Sestra: " Ne, sploh ne. Niti zastokal ni."
Nekoč je bil Slo-tech.

BigWhale ::

Azrael :))

Zaradi tiste lokalne je stvar dandanes relativno trivialna.... Da bi pa zato hodil na splosno narkozo je pa mal hecn. :)

koyotee ::

evo, danes sem šel pulit 18ko, desno zgoraj,(po 10 mescih čakanja) je šlo bp. 2,3min pa je biu vn, po 8 urah komaj čutim kaj bolečine, jem juho, banane pa puding :P čez 1 tedn grem pa šive pobrat, tolk cajta mi tut pripada bolniška. Bil pa sem na tbilisijski pri dr. borut sotošek.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

kriko1 ::

Srečnež. Jaz pa zbiram še pogum za operacijo ostalih dveh. ;((

koyotee ::

sej mene tut se 2 cakata spodaj, mi rasteta pod kotom 45°tak da ne ti men kdo bo rabu pogum ;)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

5er--> ::

Pojdita na ruvanje predenj bodo zobje za ven kariozni. Po tem zna bit veselje... košček po košček. ;)
«
1
2 3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Laser - Zobozdravnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8310080 (3684) Jure14
»

Puljenje modrostnega zoba (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26795664 (38923) Steinkauz
»

Težave z zobom. Je še rešitev?

263160 (2099) Alamar
»

Puljenje zoba (štajerski konec)

205262 (4802) Volta
»

Bolečina - puljenje zoba