» »

ATI predstavil Radeon X1950 XTX

1
2
»

poweroff ::

zdje bomo pocas zacel na trgu iskat graficne ki bojo clo delale optimalno na nasem procesorju.
bom kupu ati in bom ugotovil da bom meu 30% boljsi performance ce kupm amd procesor.kar pomen da je sla potrosniska izbira...pa tud ce si se najbl zagret AMD fan...v tri krasne.


Od kdaj pa tebe skrbi potrošniška izbira? Pri Microsoft navijanju te skrbi ni videti.
sudo poweroff

Izi ::

Dobro bi bilo, če bi nekdo malo pojasnil zadeve glede DX10, ker izgleda ljudem tukaj ni vse jasno.
Bom to kar jaz :8)

Izdelovalci iger sicer lahko naredijo igro, ki bi izrecno zahtevala samo DX10 grafično kartico in na drugih karticah sploh ne bi delovala.
Ampak take igre bodo začeli izdelovati šele takrat, ko bodo DX10 grafične dodobra uveljevljene, se pravi čez 3 do 5 let.

Vmes bodo izdelovali igre, ki bodo sicer podpirale DX10, vendar bodo delale tudi na DX9 grafičnih karticah, samo tistih par dodatnih efektov ne bo tako lepih kot če bi imel DX 10 kartico.

Tudu sama DX10 kartica ti ne bo nič koristila brez DX10 driverjev, ki pa bodo navoljo šele v Visti.
Se pravi najprej rabiš Visto, nato rabiš DX10 grafično kartico in nato še igre, ki bodo podpirale DX10.

Bistvo pa ostaja, da bo prva igra, ki bo rabila izključno DX10 na voljo čez več kot 3 leta :D
Ostale z podporo DX10 bodo lepo delale tudi na DX9 karticah.

Vsekakor pa najprej razmišljaj o nakupu Viste, ker brez nje (ali je lahko OS ženskega spola? :D ) tako ali tako ne boš imel DX10.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

RC14 ::

cole-22:

Se popolnoma strinjam s teboj.
Prve DX10 igre se bodo začele dobro prijemati šele čez kakšno leto(prva igra bo prišla šele čez pol leta, pa še to je vprašanje) , do takrat pa bo recimo 7900GT; X1900XT ... več kot dovolj opravljala svoje delo. Čakat na prve grafe pa je brezveze, najprej mora priti ven vsaj ene par iger ki bodo izkoriščale vse dobrote , da se sploh splača kupit tako grafo, do takrat pa bo preteklo še ogromno vode.
In tako kot je rekel cole22, na začetku pridejo ven samo high-end grafe ki bodo cene v višavah, potem šele vse ostalo.

Kdor ima sedaj namen kupit grafo in jo dobi za UGODNO ceno naj jo vzame, res pa je, da za X1900XT ne bi dal nikol 100k+ in se za tako ceno res ne splača. X1900XT je zelo hitra kartica in je v povprečju nekje v rangu med 7900GT in 7900GTX. Že sedaj se jo dobi za 70k v tujini kdor pač tam kupuje, kmalu pa lahko pričakujemo pocenitev (okoli 60-65k). Tega denarja pa je vsekakor vredna. DX10 gor ali dol.
Da bi pa sedaj životaril na eni podpovprečni grafiki še najmanj pol leta in čakal na prve DX10 grafe, ne hvala.

In ja, tako kot je napisal Izi, prvo je treba imeti visto, potem šele DX10 grafo , no čez kakšno slabo leto pa se bomo lahko pogovarjali o DX10 igrah.


Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RC14 ()

M-XXXX ::

Sm nekaj me se zanima? A gre dx10 grafa na vsako matično al bo treba ksn drugacen cipset met?

FireSnake ::

Ko pa tele bedne komentarje berem se pa samo smejim:

- x800xt ko se ravno hvalis, da ves vec o grafah kot nekdo drug (ni letelo name, pa vseeno), me zanima KAKO znanje ims v mislih, ce priblizno ves, koliko cevovodov ima katera graficna to ni NOBENO znanje. Ko mi bos razlozil delovanje videopomnilnika, kake resne algoritme v grafiki, potem se oglasaj, drugace pa bodi tiho

- Looka (offtopic, pa vseeno) par efektov, ki ne bodo delovali na vseh graficnih? HA HA HA, a si kdaj slisal za STANDARDE???!!!???

Res, nekateri tukajle so pa res pravi, kake idiotizme so zmozni naklobasat!8-O :P
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

FireSnake ::

Glede cakanja pa samo tole: kako dolgo pa mislite, da se razvija ena igra? In cisto samoumevno je, da spili ne bodo takoj podpirali DX 10.
Ampak, kupovati tik pred zdajci je pa metanje denarja stran, komu ga ni zal naj izvoli.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

M4TECH ::

Nvidia > ATi

PrimozR ::

Tukaj je precej očitnih fanboyev, ampak tole je pa too much... :\

EDIT: natoxt PCIe. Sej so tut DX 8 (za 7 ne vem) ter DX 9 plate pasale na AGP :) Pa prej so ble vse na PCI. N panike. PCIe bo. Intel bo čez eno leto dal ven nov čipset s PCIe II ki pa bo kompatibilen s PCIe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

Senitel ::

Kaj je razlika med DX6 in DX7? In potem med DX7 in DX8? Ter se kasneje med DX8 in DX9? In kako se razlikujeta DX9 in DX10?
Folk se vedno razmislja o "efektih" ala "uuu lej ta bump mapping" in pricakuje nek shiny efekt ki bo kar instant dal Janezku vedeti, ok to je pa sedaj DX10. Zadnja grafa, ki je bila narejena s takim mislenjem je GeForce 2 GTS. Zadnja grafa, ki je imela kar koli "fiksnega" je GeForce 3, ki je imel poleg shaderjev se dobri stari T&L engine. Novejse grafe vse te stare efekte emulirajo s shaderji, ce igra pac za nekaj ne uporabi shaderjev. V DX10 teh fiksnih efektov sploh ni vec ker moras vse naredit s shaderji.
Spili, ki bodo podpirali DX10 ga bodo tudi izkoristili in to tocno toliko, kolikor bodo DX10 grafe dopuscale in kolikor bo dopuscala domislija razvijalcev. Ko pises DX10 potko za Crysis te nic ne skrbi kolk hitro bo to teklo na Radeon X1600, ker tam pac enostavno ne bo delal (kako bo Crysis delal na X1600 te skrbi ko pises DX9 potko)!
In ce imajo garfe ze od Radeona 8500 naprej samo se shaderje, zakaj bi sedaj rabil DX10 in Visto da bo G80 res izhoriscena? A kdo pricakuje da bo G80 imel en kup DX10 logike in zraven se DX9 logiko? >:D
Garantiram da bojo DX10 grafe tudi v Quake 3 bolje izkoriscene kot recimo GeForce 7900GTX. >:D

In kaj naj bi tole pomenilo: "še doolgooo ne bo takšnih iger, ki bodo izkoriščale DX10"? Igre ki bodo izgledale bistveno boljse od DX9? Veliko vec zelenjave in dreves pri visjih FPS-jih steje za bistveno boljse? Pred kratkim sem videl spil, za katerega smo se pogovarjal z razvijalci da bi ga portal na DX10. Pa nimam pojma zakaj so sploh DX9 rabli. Point tega je da igre zgledajo tolk dobro kolikor pac developerji vlozijo casa in domislije.

Gregor P ::

Po mojem, če moraš res nujno danes takoj zdalje kupiti neko "high end" kartico, ker si pač "heavy odvisnik" od video iger s € 500,- v žepu, kupiš NV 7950GX2 se priklopiš nanjo in počakaš na te DX 10 kartice, ampak ne ta prve; počakaš malo, da se vnesejo itn.

Če pa nisi, potem pa počakaš, da še malo padejo cene, izdajo nekaj vmesnih modelov in si kupiš neko normalno "price/performance" karto. Nato pa si res vzameš čas, da presedlaš na DX 10 karte (torej, ko ti skoraj nobena igra več ne dela>:D )
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

PlayTheGame ::

Jaz pa takole pravim: Tisti, ki danes še vedno poseduje kak Geforce 4 ali pa kak star Radeon 9200 ipd. in bi rad igral nove igre, naj gre veselo v nakup nove grafične kartice. zdaj a bo to kartica za 40 jurjev ali pa 80+ jurjev je pač odvisno koliko mu finančno stanje omogoča.

Tisti, ki pa posedujejo(mo) razne GF6800, 6600,... ali pa Radeone v tem rangu in druge novejše/boljše je pa neumnost kupovat nove kartice za 80 ali celo 100 jurjev. V mojem primeru enostavno zato, ker mi na GF 6800 GT vse igre lavfajo tekoče na 1280x1024, vse na high in z vklopljenima AA in AF. Situacija je podobna kot pred ene tremi leti, ko iz istih razlogov nisem hotel iti iz GF 4200 Ti na takratnega "super-duper" Radeona 9800 ali pa GF 5900 FX in sem raje "preskočil" tisto generacijo grafičnih in počakal na NV40. Enako bo sedaj in upam, da mi bo GF 6800 GT (ki ga imam btw. že 2 leti) še kako leto lepo služil.:D
Asus P8Z77-V Pro|i5-3570K|16GB DDR3 1600|Gigabyte G1 1060 GTX 6Gb
SSD Samsung 860evo 500Gb & 850evo 500Gb|4TB HDD|EVGA G3 750W

RC14 ::

ker mi na GF 6800 GT vse igre lavfajo tekoče na 1280x1024, vse na high in z vklopljenima AA in AF 8-O

Prosim te lepo no, na tej grafiki pri tvojih omenjenih nastavitvah niti pod razno ne tečejo gladko igre. Razen če igraš 2 leti in starejše igre.
Ti kr naštejem ene par ki tvoja grafa oz podobne njej poklekne: COD2 (DX9) ; riddik (že dokaj stara igra); quake4 ; GT legends; need for speed most wanted; F.E.A.R., oblivion.........in še kakšna.
Verjem, pri teh igrah na 1280x1024 z vklopljenim AA-jem in AF igre nikakor ne tečejo gladko na 6800GT, razen če je zate gladko igranje 25FPS-jev. Imel sem to kartico in vem kako delujejo igre na tej ločjivosti in AA-jem. Sedaj imam GTO2@850XT pa je situacija podobna. Se pa da spodobno igrat z temi grafikami na tej ločljivosti brez AA.
Pa brez zamere.




Lp

PlayTheGame ::

Moral bi reči: "Vse igre, ki jih JAZ IGRAM" :8) In ja, to so meddrugim tudi COD2, NFS MW, Prey, Quake 4, FlatOut2,... Res pa je, da nisem nič rekel, na kateri stopnji imam AA in AF. :D Je velika razlika, če imaš oboje recimo na x8 ali pa na x2 --> večinoma imam na x2 ali x4. Če bi pa res katera igra štekala, ja u šit no, pol pa pač izklopiš tisti AA in AF, kot da je nevemkaka razlika. :\ Sicer pa sploh ni point te debate v tem, kako meni dela GF 6800 GT, ampak v tem, da v kolikor poseduješ to ali podbno karto, se ti ne splača kupovat nove za 80 ali 100 jurjev (razen če denar serješ), ker ti, u šit, ne delata 2 ali 3 igre vse na high z vklopljenim AA in AF. To je tist, kar sem hotel povedat. ;)
Asus P8Z77-V Pro|i5-3570K|16GB DDR3 1600|Gigabyte G1 1060 GTX 6Gb
SSD Samsung 860evo 500Gb & 850evo 500Gb|4TB HDD|EVGA G3 750W

Mr.B ::

razmerje cena vs frame rate.
Ps Pravijo da je THG od Intla 8-O
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

EvilDare ::

Za Slovenske cene to nič ne pomeni saj dobiš pri nas 7900gtx cenejše kot 1900xtx, in 7950GX2 za skoraj isto ceno kot 1900xtx.

simnov ::

a bo kaj kmalu kakšna x1950 za okoli 60 tisoč

Mr.B ::

Za božička.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

FireSnake ::

@x800xt

Ti, ko si tak poznavalec wannabe, kaj nas to sprasujes, to bi moral sam vedet :\ |O >:D
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

m0LN4r ::

kaj pa ta varianta ne obstaja kot optimizacija? Mislim na igranje dx9 iger kot so hl2. Sam sem igro igral z mx440 se zahvaljujoč z dx7 in stvar deluje super duper. A se z temi današnjimi kartami serije 7 to ne more zgodit.

Namreč, če bo igra z dx10 in jaz bom mel karto 7600gt (ki jo hvalabogu mam) zakaj mi nebi igre delovale tudi pod tem optimized principom.

Razlike v HL2 med igranjem na nv440mxse in 7600gt ne da bi pohvalil ampak se mi zdijo brezvezne razlike.
texture od blizu so pri obeh za kurac. Svetlikanje pa mi itaq ne paše. Ker v realnem svetu ni vse polakirano da bi se moglo svetlikat kot ogledalo (HDR)

No ali bo ta varianta mozna. Ker ce bo potem še bolj ne bom nameraval kupit nove grafe.

Zakaj pa dx10 igre ne bodo laufal na xpjih?
https://www.youtube.com/user/m0LN4r
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SAPPHIRE X1950 PRO VS MSI 7900 GTO

Oddelek: Kaj kupiti
412471 (1429) SavoKovac
»

kdaj pride x1950xt ?????

Oddelek: Strojna oprema
151785 (1431) MEDENA
»

Kakšen Gaming Pc do 300.000 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1106585 (4786) strumf666
»

ATI predstavil Radeon X1950 XTX (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
688669 (7075) m0LN4r
»

ATI: prihod Radeona X1950 in pocenitev X1900

Oddelek: Novice / Grafične kartice
103379 (2708) DrAndy

Več podobnih tem