Forum » Znanost in tehnologija » NASA Finds Direct Proof Of Dark Matter ?
NASA Finds Direct Proof Of Dark Matter ?
madviper ::
Pa je prišlo na moje To jaz že od nekdaj trdim pa mi noben fizik ni hoto dat za prav
Moram prebrat članek, ko bom mel čas, da vidim kak jim je to uspel.
Moram prebrat članek, ko bom mel čas, da vidim kak jim je to uspel.
I'd like to do something crazy!
Thomas ::
IMO skoraj gotovo zelo pomembno odkritje. Dovolj neposredno opazovanje temne mase na delu.
Temna masa ne deluje z elektromagnetno silo, niti z močno, niti s šibko - pač pa le z gravitacijsko. Taki delci v velikih jatah, to so videli.
Uredu.
Temna masa ne deluje z elektromagnetno silo, niti z močno, niti s šibko - pač pa le z gravitacijsko. Taki delci v velikih jatah, to so videli.
Uredu.
njok ::
A lahko nekdo razloži, kaj je prikazano na zgornji sliki? A gre tam dejansko za tisto ločevanje med medzvezdnimi plini in temno materijo, ki je omenjeno v članku? O_o
Zgodovina sprememb…
- zavarovalo slike: gzibret ()
gzibret ::
> A lahko nekdo razloži, kaj je prikazano na zgornji sliki? A gre tam dejansko za tisto ločevanje med medzvezdnimi plini in temno materijo, ki je omenjeno v članku?
Kolikor sem jaz zastopil članek gre za to, da so s pomočjo uklona svetlobe (gravitational lensing) izmerili maso klustra galaksij. Glede na število zvezd v tem klustru in glede na količino rdeče obarvanega plina (ki seva x-žarke) je mase veliko premalo za doseganje gravitacijskega lečenja.
Na podlagi gravitacijskaga lečenja oz. uklona svtlobe galaksij za tem klustrom so na podlagi računalniških simulacij izdelali karto temne snovi, kar prikazuje modra barva.
Kolikor sem jaz zastopil članek gre za to, da so s pomočjo uklona svetlobe (gravitational lensing) izmerili maso klustra galaksij. Glede na število zvezd v tem klustru in glede na količino rdeče obarvanega plina (ki seva x-žarke) je mase veliko premalo za doseganje gravitacijskega lečenja.
Na podlagi gravitacijskaga lečenja oz. uklona svtlobe galaksij za tem klustrom so na podlagi računalniških simulacij izdelali karto temne snovi, kar prikazuje modra barva.
Vse je za neki dobr!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bo temna energija pokopana?Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 12322 (9107) | gus5 |
» | Našli manjkajočo snov, ki sestavlja vesoljeOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 8483 (3584) | gus5 |
» | Gravitacijski valovi zaviti v oblak prahuOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 7374 (5662) | s6c-gEL |
» | Odkriti tavajoči planeti brez svoje zvezde (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 16971 (13296) | Bor H |
» | Starost VesoljaOddelek: Znanost in tehnologija | 3486 (3486) | gani-med |