Forum » Programiranje » En problem v ASP
En problem v ASP
teac ::
V MS Accessu si naredim tabelo. Potem naredim iz te tabele formo. To formo shranim in jo pote izvozim, kot MICROSOFT ACTIVE SERVER PAGES (ASP). Zdaj pa me zanima, kaj naj napišem v tisti okno, kjer mi napiše, da morem vpisat IME VIRA PODATKOV? Zdaj sem vpisal ASPDeveloper, vendar mi potem ko sem hotel dostopat do tega *.asp fajla na mojem strežniku ni delovalo. Napako mi je javlo prav v tej vrstici...
conn.open "ASPDeveloper","username","password"
Kaj morem tam vpisat, da bo to delovalo?
conn.open "ASPDeveloper","username","password"
Kaj morem tam vpisat, da bo to delovalo?
- spremenilo: teac ()
No ja, mogoče v zgornjem postu nisem najboljše opisal, kaj v resnici rabim (pač, prišel sem domov in se vsedel za računalnik).
Tu pa je še error, ki mi ga vrže:
Technical Information (for support personnel)
Error Type:
Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80004005)
[Microsoft][ODBC Driver Manager] Data source name not found and no default driver specified
/test.asp, line 12
Ta test.asp pa je moja forma, ki sem si jo naredil v accessu.
Tu pa je še error, ki mi ga vrže:
Technical Information (for support personnel)
Error Type:
Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80004005)
[Microsoft][ODBC Driver Manager] Data source name not found and no default driver specified
/test.asp, line 12
Ta test.asp pa je moja forma, ki sem si jo naredil v accessu.
Loki ::
sklepam, da si nastavil DSN baze na nadzorni plosci/ administrative tools/ data sources (ODBC).
Ja, sem si. Saj misliš SYSTEM DNS, a ne? Sem si nastavil oz. inštaliral (Microsoft Access Driver (*.mdb))
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: teac ()
david ::
napako imas prif konfiguriranju baze, se pravi systemDNSa ... meni se je to velikokrat dogajalo in se danes ne vem, kaj je napaka ;) ti pa svetujem nekaj drugega:
strconn = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; Data Source=c:\pot\do\baze.mdb"
Set conn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
conn.Open strconn
pac vkljucis tja, kjer bazo potrebujes ... najbolje, da to kontroliras preko INCLUDE stavka ...
david ...
strconn = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; Data Source=c:\pot\do\baze.mdb"
Set conn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
conn.Open strconn
pac vkljucis tja, kjer bazo potrebujes ... najbolje, da to kontroliras preko INCLUDE stavka ...
david ...
webblod ::
Se popolnoma strinjam z davidko... Nikar ne dostopaj iz ASP preko DSN-ja, vedno neposredno iz kode (razlika v hitrosti je več kot očitna), sicer pa morda še en namig...
tisti conn.open bi jaz izpustil in ga vstavil natanko tja kjer ga potrebujem... Pri delu z IIS-om je namreč potrebno izredno pazljivo delati z resource-i in odprta povezava jih porabi mnogo... Če ne verjameš probaj z dvema gumboma (conn.open in conn.close) in v task manager-ju poglej, kaj se dogaja...
tisti conn.open bi jaz izpustil in ga vstavil natanko tja kjer ga potrebujem... Pri delu z IIS-om je namreč potrebno izredno pazljivo delati z resource-i in odprta povezava jih porabi mnogo... Če ne verjameš probaj z dvema gumboma (conn.open in conn.close) in v task manager-ju poglej, kaj se dogaja...
There must be a reason, why I'm so damn dissapointed on M$ Visual Basic
WEBblod.NET :: Slovenska programerska scena
WEBblod.NET :: Slovenska programerska scena
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [c#] in sql bazaOddelek: Programiranje | 1365 (864) | japol |
» | [C#] Spremembe podatkov se ne shranijo v podatkovno bazoOddelek: Programiranje | 1609 (1200) | somebody16 |
» | [ASP.NET] label povezava z bazoOddelek: Programiranje | 1108 (1024) | darkolord |
» | ASP in vnosni podatki v MDBOddelek: Izdelava spletišč | 989 (900) | swalow |
» | Visual Basic Developer Site & ForumOddelek: Programiranje | 1896 (1487) | webblod |