» »

[C#] Spremembe podatkov se ne shranijo v podatkovno bazo

[C#] Spremembe podatkov se ne shranijo v podatkovno bazo

bandedos ::

Zdravo!

Trenutno se ukvarjam z porgramom Visual Studio 2005 in izdelujem program ki deluje s pomočjo podatkovne baze.
Pojavil se mi je problem ko sem hotel dodati nek zapis v podatkovno bazo in tudi kadar sem hotel kakšen zapis posodobit. Težava je v tem da ko program zapreš se tudi podatki ki sem jih spremenil v programu izbišejo oz. se ne shanijo v podatkovno bazo.
Prosil bi za pomoč, kajti to nujno potrebujem!

Havala,

LP8-O
Maybe in next life...........
  • spremenilo: CCfly ()

Gundolf ::

Dodaj še kakšen commit v program.

bandedos ::

Ej sem probal glihkar.....pa brez uspeha

Evo tole je koda :

Na klik gumba:
OleDbConnection conn = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=e_redovalnica.mdb;");
OleDbCommand command = new OleDbCommand("INSERT INTO leta (id_leta, leto, posebnosti) VALUES (1,2006,'madafaka');", conn);

conn.Open();
int result = command.ExecuteNonQuery();
MessageBox.Show(result.ToString());
OleDbTransaction trans = conn.BeginTransaction();
command.Transaction = trans;


conn.Close();

Zanima me če lahka ti pošlem celotni program pa mi ti pogledaš pa pomagaš.....nujno bi rabil sam morem to narediti za projektno nalogo

LP
Maybe in next life...........

Gundolf ::

Glede kode ti ne morem pomagati, ker jo nimam kje prevesti.
Še vedno ne vidim, da bi kje imel commit. A veš kaj je commit? Spremembe se ti ne bodo zapisale v bazo dokler bazi ne naročiš commit.

V tvojem primeru sodeč po MSDN: command.Commit();

bandedos ::

Zdravo!


Aja ups....nisem ti vse kopiru....moja napaka.... sem uporabil commit pa vseeno ne reši mojega problema.....počasi dobivam občutek da je neki narobe z samim Visualom:\

LP
Maybe in next life...........

Gundolf ::

Poskusi narediti podobno, kot je v tem primeru:
MSDN

darkolord ::

zakaj narediš transaction potem, ko si že izvedel ukaz?

bandedos ::

Zdravo!


Oprostite ker nism tk dolgo odpisal......totalno sem obupal že nad tem....probu sem že vse mogoče pa ne gre.....:(


Če ma kdo visual studio 2005 pa zna delat s tem, bi ga prosil če bi mu jst lahka poslal primer.....pa bi mi popravil napako....hvala

LP
Maybe in next life...........

darkolord ::

lahko pošlješ meni na mail (brez nospam :))

bandedos ::

Evo poslano....


Hvala
Maybe in next life...........

somebody16 ::

Sam sem imel enkak problem. Težave nisem rešil več kot teden. Ko zalaufaš program vse deluje tako kot je treba ko pa vse skupaj zapreš se zapisi v bazi izgubijo.


Poglej v svoj projekt preko windows explorerja. Ko debugaš ti visual studio naredi eno začasno bazo. Poišči pravo bazo v mapi My Projects. Poglej malo, kakšno strukturo direktorijev maš. To bazo poskusi odpreti s kakšnim drugim programom. V mojem primeru sem delal z accessovo bazi in sem lahko z MS Accessom preveril zapise.

Mislim da je neka nastavitev v Visual Studiu kako on testira to aplikacijo. Svetujem pa ti da preizkusiš svojo aplikacijo samostojno pognati in jo stestirati.Prepričan sem da bodo zapisi ostali v bazi tudi po ponovnem zagonu.

bandedos ::

Zdravo!


Rešitev te uganke:


Program pravilno deluje šele ko ga resnično zaženemo ( .exe datoteka) se pravi dokler izdelujemo ne moremo vnašati in brisati podatke ki so vnešeni v bazo pred izdelavo programa.......ko zaženeš program stvar lepo dela.........Velika slabost Visuala


LP
Maybe in next life...........

bandedos ::

somebody16 hvala ti za pomoč......veliko si mi pomagal




LP
Maybe in next life...........

Gundolf ::

Sej Visual ne naredi nič drugega kot zažene exe.

darkolord ::

Vidim da si mi poslal mail, žal nisem imel pri roki PCja z VSjem med vikendom... Vzrok težave si sicer ugotovil, rešitev pa je še bolj preprosta:

V Solution Explorerju klikni na datoteko e_redovalnica.msb in pri nastavitvi Copy To Output Directory izberi opcijo Copy if newer

bandedos ::

Zdravo!



darkolord hvala ti stokrat...... sedaj deluje popolnoma pravilno........tudi v samem programu(visualu)


Zanima me še če ti lahka pišem še kej na mail....če bom imel še kake podobne težave?

Hvala še enkrat:)


LP:))
Maybe in next life...........

darkolord ::

Lahko 8-)

nody ::

sem novi na forumu...in sem šele sedaj odkril da ste se tudi vi srečevali v problemi v C#...mi lahko kdo aplikacijo v C# ... vključno z bazo pošlje na mail ker sem ravno začetnik pa bi me zanimalo kak to deluje....pošljete lahko na marko17@mail386.com...lepe pozdrave in lepe praznike usem :)

somebody16 ::

V Solution Explorerju klikni na datoteko e_redovalnica.msb in pri nastavitvi Copy To Output Directory izberi opcijo Copy if newer

To je ta nastavitev, ki se je nisem mogel spomniti. Je že nekaj časa odkar sem se ukvarjal s tem. Vem pa, da sem takrat imel ogromne težave. Prebrskal sem kup forumov in pomoči vendar nisem nikjer našel rešitve.

Veliko programerskih uspehov!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

C# težava

Oddelek: Programiranje
232954 (1800) mladec
»

SQL problem

Oddelek: Programiranje
141308 (926) win64
»

razložitev nekaterij elementov v visual studio 05

Oddelek: Programiranje
71752 (1557) darkolord
»

OleDb in visual studio .net

Oddelek: Programiranje
161946 (1725) Kovalchuk
»

c# vprasanje

Oddelek: Programiranje
171575 (1254) znupy

Več podobnih tem