» »

Počitnice Turčija vs Grčija ?

Počitnice Turčija vs Grčija ?

Rambo ::

Pozdrav vsem!
Ker sem se za letošnje poletje odločil, da odpotujem malo bolj daleč, bi vas prosil za nekaj koristnih informacij, ker se ne bi rad po domače povedano nategnil . Torej v mislih imam počitnice v Turčiji (Analya) in Grčija ( Krf). Če gremo lepo po vrsti:
1. TURČIJA 100.000 SIT (v ceno je vključeno vse...viza turistična taksa) 7x zajterk in večerja......
2. KRF 70.000 SIT najem apartmaja. (brez hrane)! Torej kuhati bi si moral sam, kar pa se mi niti malo ne DA!
Sam se bolj nagibam na Turčijo.
Zanima me kakšna je razlika v samih cenah turčija - grčija (tukaj predvsem mislim na hrano in pijačo spominki....). Slišal pa sem, da v Turčiji sploh ne prodajajo alkohola v trgovinah!!!! Ali je to res?
Za odgovore in informacije se vam že v naprej zahvaljujem!

lp

Rambo ::

Ena napaka: Turčija 90 000SIT

Kaufmann ::

Če praviš da se ti ne da kuhat in greš sam, pojdi v Turčijo. Krf dobiš v začetku septembra za 30k.
ni podatka

Alan Ford ::

Definitivno turčija , usluga prva klasa.:\
Become a programmer and never see the world!

BigFoot ::

Odvisno kdaj mislis it. V samem poletju je v Turciji noro vroce in me tja ne spravis ce mi placas. Malo kasneje, na zacetku jeseni je pa definitivno cool.

Nejc Pintar ::

V muslimanskih deželah dobiš alkohol le v hotelih!
Če greš v Turčijo barantaj, tudi v trgovinah! Trgovec je lahko celo užaljen če nočeš barantati z njim in ceno lahko zbiješ pod 50% osnove!
Lahko je biti prvi, če si edini!

mrbungle ::

Puschkin ne seri... To ne velja za Turčijo. Ata Turk (vodiltelj, ustanovitelj sodobne Turčije) je islam oz. vero ločil od države, tako da je alkohol dovoljen, ženskam ni potrebno biti pokrit (vidiš kar hude bejbe) itd...

Sem bil že večkrat tam in ne preko agencije, temveč na lastno roko (spoznal domačina, ki me je naslednje leto povabil k njemu), tko da vem, kaj govorim. Alkohol se dobi v vsaki večji trgovini-supermarketu. Dokaz- PIVO EFES (po mestu Efez), ki je svetovno znano (ena večjih pivovarn, sponzor, košarkaškega kluba,... Maš pa v razvitih mestih polno supermarketov (npr. Migros), podobnih velikosti kot so pri nas InterSpari, Mercatorji... Dobiš pa tud žganje-mi smo na veliko sekal njihovo rakijo.

glede Grčija-Turčija --> definitivno Turčija, ker gre za čist drugačno kulturo, življenje je cenejše (alkohol je lahko v nočnih klubih ful drag, ker majo nekje cene določene s strani občin oz. župana), pa lahk med dopustovanjem na obali skočiš v notranjost države (Kapadokija) in si ogledaš narave lepote. Vročina poleti zna bit res problem, zato se ti tja splča iti enkrat v septembru...

V Turčiji lokalci ful prijazni, sam v turističnih krajih so pa tud že pokvarjeni in hočejo od tebe samo denar. Ful navijajo cene, pri tem pa te najprej vprašajo in ocenijo, od kod prihajaš, da ti postavijo ceno, ustrezno tvojemu standardu. Problem je, ker se že ful težko baranta-se jim pač ne da, ker vedo, da bojo nategnili koga drugega. Nasvet: če si hočeš kaj kupiti, si stvar oglej pri večih in to več dni zapored-skoraj vedno boš dobil drugačno začetno ceno. Pol je pa potrebno ful berantat. Ne kupuj v trgovini, v katero te pripelje vodič, taksist,... ker ima tista oseba, ki te je tja pripeljala okoli 50% od prodanega oz. tistega, kar si kupil (preverjeno, ker mi je to povedal prijatelj in lastnik trgovine s spominki, pri katerem sem brezplačno stanoval 1 teden).

Matr sem se razpisal... Če te še kaj zanima, sam vpraš.

ombre ::

Jzt sem bil v alanyi pa mi ni blo všeč. (začetek avgusta) Vreme je katastrofalno dol 40 stopinj, klima na obroke (12-15...), zadušno, od dvanajstih ne moreš bit zunej ker je sonce premočno... V glavnem klima je bla poden od podna.Včasih vidš ninđe ko se kopajo - se morš prov smejat k majo take kopalke kot anorake... No sej druga kultura. Turki pa so prijazni ja - povabjo te na čaj pa tko...
Maš pa fajn ja da lahk barantaš, poceni cunje dobiš pa izleti so kar fajni - priporočam rafting. :)) Reci da si Bosanc (če znaš govort) - boš kuj dobil cenejšo robo.
V Grčiji sem pa bil sam na Kreti - absolventski izlet. Pa tko - neki podobnega. Meybe je blo mal lepše vreme, malo manj zadušno. So pa bolj Grki dost bolj neprijazni (iz mojih izkušenj)
OmbreMan - Galaxy of knowledge

Zavo ::

Pravkar sem se vrnil iz Krfa in moram rečt, da je noro dobro. Cene v restavracijah so super ugodne, saj se naješ za 5 - 6 evrov (Mousaka, Gyros, Souvlaki...) pa tudi ribe, školjke in ostalo ne stane več kot 10 EUR.
Seveda sem slikal cenik, ker ponavadi vsi trosijo okoli, kako prekleto drago je v Grčiji!
Po moje če želiš svobodo in si malo raziskovalnega duha istočasno pa želiš zabavo in mlade ljudi okoli sebe, bi ti priporočal Krf!
Najemi si motor ali scooter in se vozi od plaže do plaže.
Lahko najdeš res sanjske plaže!

Če želiš ti pošljem par slik. To res ne moreš zgrešit, če greš na Krf!
Probaj se nastanit na jugu otoka, ne na severu!!! Dobiš pa Krf v Iliriki za 49.990, to pomeni Studio fortuna. Jaz sem šel za 39.990,00 in sem super zadovoljen. Klima v prostoru (seveda za 4 EUR na dan), kuhinja lepa, kopalnica super....

Edini minus Krfa je ta, da je vse več slovencev tam in se počutiš skoraj že tako kot v Portorožu in se ti niti malo ne zdi, da si kje daleč....Je pa plus ta, da ti natakar pozdravi v slovenščini :)! Izredno prijazni domačini!
pcoprema.cjb.net

Tilen ::

Jaz pa grem letos septembra v Santorini ---> Grčija. Pomoje bo sekalo :)

Je ze kdo bil tam?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zavo ::

Santorini je večkrat zapored bil najlepši otok sredozemlja! Mislim, da boš tam malo pogrešal zabavo, saj je otok namenjen predvsem starejši populaciji, ki si želi najti malo miru in lepote narave!

Morda pa se motim, ker še nisem bil tam.
pcoprema.cjb.net

Tilen ::

Zabave pomoje nebo manjkalo glede na to, da bo to maturantski izlet :>
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

whatever ::

Tudi mi smo šli pred 3 leti na maturantskega na Santorini. Mi smo šli tja z letalom, nazaj pa z luksuzno ladjo do Ancone. Moji vtisi: Letališče je na samem otoku; je nekakšna vojaška baza, ki pa v mirnih časih služi turizmu. Letalo pristane takorekoč na plaži. Od letališča do hotela boste šli z avtobusom (upaj, da imate kvalitetno agencijo in da vam bojo priskrbeli dober avtobus, kajti večina avtobusov, ki sem jih tam videl so samo še za na odpad in verjemi, da se nočeš vozit pri 35 stopinjah na razpadajočem smrdljivem busu brez klime). Med vožnjo z avtobusom do hotela si boš lahko ogledoval prelepo pokrajino, ki spominja na mešanico minskih polj, odpadov, koncentracijskih taborišč, vsepovsod vidiš bodečo žico, itd. Jst sn se kr zgrozil kam so nas peljali, čeprav se je kasneje izkazalo, da je takšen le delček otoka okoli letališča, ostalo je pa zelo ql. Mi smo stanovali v hotelu kakšna dva kilometra od plaže, mislim da sta bla dva ali celo trije hoteli - neka Santamaria al neki - kr kul hotel, žal sobe niso imele klime, ampak samo ventilatorje. Opazil boš, da se Grkom nikamor ne mudi, ker smo na vselitev v sobe čakali kakšne 3 ure. Mi smo bili na (mislim da) južni strani otoka, kjer je peščena plaža zelo lepa in čista, ampak vzemi s sabo denar, ker si moraš ležalnik in senčnik sposoditi, kar seveda stane. Razen če ga vlačiš s sabo na plažo. Vsaj senčnik boš definitivno rabil, ker na plaži ni nobenega drevesa in nobene sence. Če ga boš feštal, pazi, da se ga ne nacediš preveč, ker se mi je zgodilo, da sem dal kelnarju v enem disku (žal se ne spomnem kako se mu je reklo) bankovec za 10000 drahm (5000 sit), dobil sem pa eno usrano pivo in 200 drahm nazaj in sem si šele naslednji dan gor pršu, da me je okradel. Na otoku ni pitne vode (enako je v Atenah - ni pitne vode), zato boš moral kupovati ustekleničeno (pazi na razne Donat variante). Če te pa še kaj zanima, pa vprašaj.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Zavo ::

No v bistvu voda je po vsej Grčiji pitna, le mi je nismo vajeni in lahko imaš manjše težave zaradi tega.
Glede denarja je takole, da sem jaz imel izredno pozitivno izkušnjo z Grki, saj sem pozabil denarnico v diskaču na šanku in me je ne da bi prej opazil čakala pri naši turistični vodički nasledje jutro.
Nekdo jo je tja oddal (kelnar po vsej verjetnosti), še danes ne vem kako je vedel s katero agencijo sem prišel. Skratka od 80 EUR ni manjkal niti cent.

V Grčijo me pa vsako leto vleče zaradi po moje najlepšega morja v sredozemlju. Predvsem kilometrske peščene plaže so fantastične!
pcoprema.cjb.net

Tilen ::

Tudi mi gremo tja z letalom, nazaj pa z ladjo.

pazi na razne Donat variante

kaj si hotel s tem povedat?

Pa ce ni skrivnost me zanima, koliko pribl denarja za zraven si imel/mi svetujes vzet zraven.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

whatever ::

Hja, po Donatu ponavadi dobiš drisko ane... Tak da sn mislu povedat, da pazi katero mineralno vodo boš vzel... itak majo samo neke grške vode povsod nikjer navodil v angleščini - jst sn pač kupil neko vodo pa sem dobil drisko po njej, pa ne vem ali je bila njihova varianta Donata ali je bilo kaj drugega krivo. Pač priporočam, da raje kupiš kokakolo ali kaj mednarodno znanega, če bojo mel to v trgovini. Jej pa tam, kjer je gužva, ker tam bo ziher OK hrana (jst sn se izogibal gužvi pa sem šel jest tam kjer ni blo nobenga skor pa je bila zanič hrana). Kulk dnarja met s sabo? Odvisno za kulk dni greste. Žal se ne spomnim več, kulk sem imel s sabo, ampak sem zagonil kar veliko. Boljš met preveč kot premalo.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

R0K ::

Zdejle bodo za Turčijo cene precej padle, le mal avanturista moreš bit :D

Luzdi ::

Bil sem v Grčiji dvakrat in enkrat v Turčiji. Jaz bi ti bolj svetoval Turčijo. Mnogo bolj zanimiva država kot Grčija (tistih antičnih razbitin se hitro naveličaš, kaj drugega prov posebnega pa ti grki nimajo za ponudit), da ne omenjm sploh cenovne razlike. Si razmišljal morda tudi kej o Tuniziji, jaz grem namreč to leto tja da vidim kako je kaj tam (grem na Djerbo), kaj drugega tudi meni dejansko na sredozemlju ne preostane (razen Egipta, vendar ko bom šel tja, hočem komplet potovanje po Egiptu).
Vglavnem jaz ti bolj svetujem Tručijo, ampak pojdi na all incluzive in imej 4 zvezdice pa boš imel počitnice na nivoju ;)
Kr en

Gwanaroth ::

Če greš na Djerbo, to sploh ni primerjave s tisto pravo Tunizijo. Pojdi recimo v Tunis ter potem naprej v puscavo.. pa bos videl pravo Tunizijo. Djerba je le en umeten otok, pripravljen za turiste, nic kaj posebnega. Tako kot npr. Ios v Grciji. Le s to razliko, da je Ios kupljen od Slovencev.
Lights often keep secret hypnosis..

Luzdi ::

JA to vem kako je z Djerbo, s tem razlogom grem tudi na dvodnevni safari, vendar tudi nimam neke velike želje čez puščavo hodit, ker sem jo praktično že vidu, ap tudi tak stil življenja kot je v Tuniziji (Turčija pa tud v Maroku sem bil, kjer sem tudi po puščavi malo kruzal). Grem pa dol predvsem zaradi počitka, katerega pa mislim da si bom na otočku lahko privščil, in seveda tudi zelo cenovno ugoden se mi zdi (120k sit, all incluziv, v solidnem hotelu) :) Si že bil tam mogoče, maš kakšen predlog, grajo, karkoli... ;)
Kr en

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Luzdi ()

Gwanaroth ::

Ja to je zdaj hit letosnjega poletja, ta all inclusive. To je res pocitek, saj ti ni treba skrbeti popolnoma za nic. Vecino casa si v hotelskem kompleksu [ki je ogromen] ter jes, popivas in pocivas :)

Pazi da se ne prevec zredis :P
Lights often keep secret hypnosis..

barbarpapa1 ::

Pozdravljeni

Naša familija je pred štirimi leti šla za 14 dni v Grčijo, pred tremi leti pa za 14 dni v Turčijo. Imamo dokaj specifičen okus (ne maramo velikih hotelov, radi gremo na kakšen izlet...)

V Grčiji smo bili na otoku Thasos (Manj znan turistčni cilj) v malem družinskem hotelu (21 sob). Plaža je bila čudovita (grušč in pesek), pa še fantje, ki so delali v hotelu so jo vako jutro čistili (Res pa je, da si moral plačati za najem senčnika in ležalnika pa klime v sobi), kar verjetno ni ravno običaj. Imeli smo še srečo, da je družinica veliko svojega zaslužka ustvarjala z restavracijo, ki je nudila predvsem celotni izbor grške hrane (mljac...). Pa tudi otok ima kaj za pokazati, če greš na izlet (če si bolj hm... arheološko naravnan - torej starogrške ruševine in pa čudovit samostan). Pa odlične izdelke na osnovi medu (Fige v medu imamo še zdaj doma, čakamo na kakšno posebno priložnost, da zadevo požremo:D ). Aja, imeli smo polpenzijon (zajtrk+večerja). Skratka, bili mso zelo zadovoljni.

V Turčiji leto kasneje, smo bili par kilometrov izven Alanye. Izgleda, da agencije ne tržijo malih turških hotelov (pa tudi videl jih nisem), zato smo se odločili za enega bungalovskega tipa (z bazenom in manjšim vodnim topoganom) ter "all inclusive" aranžmajem. Sreča, da smo se odločili za hotel z bazenom, ker je plaža enostavno rečeno, umazana. Ja, pa za ležalnike in senčnike ni bilo potrebno nič plačati, le dovolj hiter si moral biti (jih je bilo premalo 8-O ). Je pa zadeva imela malo negativen pečat, kar se hrane tiče. Hrane je bilo ogromno, edino v mesne jedi so dajali ogromno kopra, kar je zadevo skvarilo (nasploh je turška hrana dobra). Kar se izletov tiče, Antalya in pa Alanya ponujata veliko, prav tako fini so tudi izleti z ladjo (npr po reki Manvgat). Tudi tukaj smo bili zadovoljni

Za konec še pripomba. V Grčiji in pa Turčiji je najbolje letovati v predsezoni ali posezoni, ker so temperature takrat za naše pojme še znosne, drugače je peklensko vroče...

Pa uživajte...

LP

Jože


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Različni all inclusive aranžmaji

Oddelek: Loža
174489 (1607) c3p0
»

TUNIZIJA - Djerba

Oddelek: Loža
268881 (8111) AtaStrudl
»

kam predlagate na dopust

Oddelek: Loža
152080 (1793) Invictus
»

Grčija in senca na plaži- 6 letnik

Oddelek: Loža
415727 (4054) ABX
»

Grčija- Zakintos

Oddelek: Loža
3710124 (3552) balocom

Več podobnih tem