Forum » Igre » Prenovljen The Settlers 2 je med nami!
Prenovljen The Settlers 2 je med nami!
d0rK ::
Men noce spilat demo...Takoj ko zazenem se pojavi crno okno za sekundo in se zapre.
Drgac pa, jz sm spilu Knights and Merchants. Zelo kul igrca. Sm jo hotu kupiti pa je nikjer nisem nasel.
Drgac pa, jz sm spilu Knights and Merchants. Zelo kul igrca. Sm jo hotu kupiti pa je nikjer nisem nasel.
BlackHole ::
Kako se pa pogleda skupno število vojakov, ki jih imamo v določenem trenutku? Meni vedno kaže ničle pri statistiki. Pa, a se mi je samo zdelo, ali pa res premog nosijo iz rudnikov za železo in železo iz premogovnih rudnikov?
Zanima me tudi, kako se naseliti (zgraditi zgradbo) na drug otok, kako ladjo kam pošlješ? Pa zakaj mi piva ne nosijo k vojakom, ampak kar v skladišče??
Zanima me tudi, kako se naseliti (zgraditi zgradbo) na drug otok, kako ladjo kam pošlješ? Pa zakaj mi piva ne nosijo k vojakom, ampak kar v skladišče??
LP Marko
mmmato ::
Pivo rabiš samo za rekrutiranje vojakov, ko enkrat imaš vojsko, jim moraš pošiljat samo denar.
Špil se mi kar dopade, vojska in napadanje je pa totalno dolgočasno. Bi moglo bit bol v stilu Strongholda.
Trenutno igram 2. misijo, in mi gre bol počas, ker imam premalo keša. Rabiš kar nekaj cajta, da se navadiš špilat. Zlatnikov ni brez zlata, zlata ni brez rudnika, rudarji ne delajo če nimaš dost hrane...
Igram na radeonu x200 brez problema (hp pavilion zv6000). Imam pa detaile na low (sploh nisem probal več) in 1280X800
Špil se mi kar dopade, vojska in napadanje je pa totalno dolgočasno. Bi moglo bit bol v stilu Strongholda.
Trenutno igram 2. misijo, in mi gre bol počas, ker imam premalo keša. Rabiš kar nekaj cajta, da se navadiš špilat. Zlatnikov ni brez zlata, zlata ni brez rudnika, rudarji ne delajo če nimaš dost hrane...
kake so minimalne zahteve te zadeve? mam sploh kako možnost to špilat na laptopu z integrirano grafo?
Igram na radeonu x200 brez problema (hp pavilion zv6000). Imam pa detaile na low (sploh nisem probal več) in 1280X800
'FireSTORM' ::
o ql
moram čimprej probat
zdaj sem spet padel v settlers 2 original :)
moram čimprej probat
zdaj sem spet padel v settlers 2 original :)
Those penguins.... They sure aint normal....
No, kak je pa z ladjami? Postavil sem pristanišče na predvidenem mestu, naredil nekaj ladij, vendar si ne morem nič pomagat z njimi. Kako naj naložim kaj na njih, kako jih kam poslat? Ravno sem končal 3. misijo.
Pe še to, ko sem zgradil 1. pristanišče, drugega več nisem mogel na tistem predvidenem mestu. Na začetku pa sem komot zgradil dva pristanišča, vendar pa nista bila na predvidenem mestu (nisem vedel).
Pe še to, ko sem zgradil 1. pristanišče, drugega več nisem mogel na tistem predvidenem mestu. Na začetku pa sem komot zgradil dva pristanišča, vendar pa nista bila na predvidenem mestu (nisem vedel).
LP Marko
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BlackHole ()
borchi ::
> kake so minimalne zahteve te zadeve? mam sploh kako možnost to špilat na laptopu z integrirano grafo?
baje da ne. sigurno ne dela na intelovih integriranih grafičnih (GMA900, GMA950). če pa maš kaj od ati-ja ali nvidia-e pol pa ja.
baje da ne. sigurno ne dela na intelovih integriranih grafičnih (GMA900, GMA950). če pa maš kaj od ati-ja ali nvidia-e pol pa ja.
l'jga
Zgodovina sprememb…
- spremenil: borchi ()
Vikking ::
BlackHole, ladje same prevažajo surovine od pristanišča do pristanišča, ko imaš pa samo eno pristanišče lahko samo ekspedicijo aktiviraš, se pravi z tistimi puščicami potem pošlješ ladjo da poišče prazen prostor kjer postaviš naslednje pristanišče. Ko ga postaviš ladje same razvažajo potrebne surovine med temi pristanišči.
Za nove vojake potrebuješ pivo in orožje. Orožje ti izdeluje Smithy. Oboje se vedno odnese v skladišče, če so na voljo v skladišču obe potrebne surovine avtomatsko nastane nov vojak.
skupno število vojako pogledaš na statistiki (ne graf) ampak tam imaš možnost kjer piše: vse surovine in stvari ki so v vseh skladiščih skupaj.
Za nove vojake potrebuješ pivo in orožje. Orožje ti izdeluje Smithy. Oboje se vedno odnese v skladišče, če so na voljo v skladišču obe potrebne surovine avtomatsko nastane nov vojak.
skupno število vojako pogledaš na statistiki (ne graf) ampak tam imaš možnost kjer piše: vse surovine in stvari ki so v vseh skladiščih skupaj.
Ampak, jaz pri ladji ne vidim nobenih puščic, saj vem da bi morale biti. Če kliknem na ladjo ali na pristanišče, nobenih puščic, da bi ladijo kam poslal.
LP Marko
puščice se aktivirajo samo če je ladja pripravljena na ekspedicijo. Poleg tega more biti nezaseden prostor (se pravi prostori kjer je možno zgraditi pristanišče - Harbour). Če so vsi prostori za zgraditev pristanišča že zasedeni od sovražnika ne boš mogel prav tako zagnati ekspedicije, boš se moral pretolči do sovraga tako daleč da prideš do njegovega pristanišča mu ga zrušiti ter postaviti svojega.
Malo drugače od starega dela. Sedaj so točno določeni prostori za zgraditev pristanišča in jih je zelo malo. 2 - 4 nekje na mapo.
Malo drugače od starega dela. Sedaj so točno določeni prostori za zgraditev pristanišča in jih je zelo malo. 2 - 4 nekje na mapo.
Pegaz: zgradiš vojašnico (barracks, guardhouse, Watchtower, fortress... katerokoli od teh, ki jih nato zasedejo vojaki). Ko je vojašnica zasedena se prostor avtomatsko poveča.
Se pravi vojašnico vedno zgradi na robu kroga, na začetku misije je pomembno da čimprej razširiš prostor, da prideš do resourcov (kamenje, rudniki, prostora za postavitev farm). Čeprav farmo sem uporabljal samo za pivo in ne za hrano. Sem ugotovil da če postaviš čim več ribičev, bo zadosti hrane, vendar z rudniki ne gre za pretiravat, eden na najden prostor določene rudnine je povsem dovolj, če ne prehitro zmanjka hrane in potem zadeva samo stagnira).
Se pravi vojašnico vedno zgradi na robu kroga, na začetku misije je pomembno da čimprej razširiš prostor, da prideš do resourcov (kamenje, rudniki, prostora za postavitev farm). Čeprav farmo sem uporabljal samo za pivo in ne za hrano. Sem ugotovil da če postaviš čim več ribičev, bo zadosti hrane, vendar z rudniki ne gre za pretiravat, eden na najden prostor določene rudnine je povsem dovolj, če ne prehitro zmanjka hrane in potem zadeva samo stagnira).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vikking ()
jan01 ::
Škoda, da niso raje trojke predelali.
Slabosti teh settlersov:
-vojskovanje je bolj slabo izpeljano. Vojakov ne moreš "klikati" in jih usmerjati. Napada pa zgleda tako, da se pol vojske vrača, ko je zasedlo eno trdnjavo, pol pa prihaja, da zavzeme drugo, le malce stran. Da o fajtu med vojakim ne govorim(vse je ena na ena(en se tolče, ostalih 20 pa zdraven gleda...
-sistem poti postavljanja po zastavicah je bol slab->valovitost cest.
-sistem prenašanja stvari(les, kamen,...) ima velikokrat napake(npr po isti cesti potujejo kamni v skladišče in v gradnjo, le da v nasprotno smer... ja saj vem, da je to računsko problematično, a pri igranju zgleda tako neumno...
...
lp
Slabosti teh settlersov:
-vojskovanje je bolj slabo izpeljano. Vojakov ne moreš "klikati" in jih usmerjati. Napada pa zgleda tako, da se pol vojske vrača, ko je zasedlo eno trdnjavo, pol pa prihaja, da zavzeme drugo, le malce stran. Da o fajtu med vojakim ne govorim(vse je ena na ena(en se tolče, ostalih 20 pa zdraven gleda...
-sistem poti postavljanja po zastavicah je bol slab->valovitost cest.
-sistem prenašanja stvari(les, kamen,...) ima velikokrat napake(npr po isti cesti potujejo kamni v skladišče in v gradnjo, le da v nasprotno smer... ja saj vem, da je to računsko problematično, a pri igranju zgleda tako neumno...
...
lp
chucki ::
Tretji del te igre je bil men najbolsi.....ene 3x sm ga ubrnu na easy,medium ter hard.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
ma ni ga čez dvojko
zdaj spet špilam
ve kdo kak bi usposobil da bi lahko 2 na enkrat igrala settlers dvojko?
tist ko se ti ekran razdeli na dva dela
vem da ko sem prvič to igral sem probal z dvema miškama, pa ni blo učinka, obe miški sta premikali en kazalec
zdaj spet špilam
ve kdo kak bi usposobil da bi lahko 2 na enkrat igrala settlers dvojko?
tist ko se ti ekran razdeli na dva dela
vem da ko sem prvič to igral sem probal z dvema miškama, pa ni blo učinka, obe miški sta premikali en kazalec
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 'FireSTORM' ()
Če so vsi prostori za zgraditev pristanišča že zasedeni od sovražnika ne boš mogel prav tako zagnati ekspedicije, boš se moral pretolči do sovraga tako daleč da prideš do njegovega pristanišča mu ga zrušiti ter postaviti svojega.
Ja, saj, to sem tudi naredil. Zgradil sem pristanišče na svojem ozemlju. Ko sem prišel do drugega prostora, ki sem ga zasegel sovražniku, pa pristanišča nisem mogel zgraditi. Nič ni napisalo, samo ko sem hotel postaviti pristanišče, je ignoriralo moj ukaz, kot da ne bi nič stisnil.
Kako pa robo spraviš na ladjo?
LP Marko
ne rabiš nič spravljat na ladje
saj je isto kot če si naredil "pot" po vodi in je človeček šel z čolnom na glavi d ote poti in je potem razvažal robo med dvema zastavicama avtomatsko z čolnom
isto je z ladjo samo da pač razvaža med dvema pristaniščema
saj je isto kot če si naredil "pot" po vodi in je človeček šel z čolnom na glavi d ote poti in je potem razvažal robo med dvema zastavicama avtomatsko z čolnom
isto je z ladjo samo da pač razvaža med dvema pristaniščema
Enkrat sem naredil vodno pot na en mali otoček, kjer je bil prostor za eno malo hiško, vendar se je ni dalo zgradit, ker pač zidar nikoli ni prišel tja, čeprav se je možiček s splavom postavil na tisto pot. ??
LP Marko
BlackHole: nevem zakaj imaš probleme s pristanišči, zgrajeni so lahko samo tam kjer je sidra.
S splavom se lahko prevažajo samo surovine, ljudi pa ne, zato na otokih ne moreš gradit če nimaš pristanišča, ker delavcev ne spraviš gor.
S splavom se lahko prevažajo samo surovine, ljudi pa ne, zato na otokih ne moreš gradit če nimaš pristanišča, ker delavcev ne spraviš gor.
Person ::
Jp, po vodni poti se prevažajo samo materiali ... ljudje pa nočejo plavat
Je bilo enako že v originalu.
Je bilo enako že v originalu.
Let's make something useful!
Znajo plavat, samo ko jim porušiš vodno pot, prav zanimiv jih je gledat kako žabico plavajo
BendeR ::
Mazohist.
Se da geologa prepričat, da bi ostal na tistem bregu in ne da po minuti spet leti stran?
Se da geologa prepričat, da bi ostal na tistem bregu in ne da po minuti spet leti stran?
:=)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BendeR ()
BendeR, ne da se, pač pokličeš novega nekje zraven, saj hitro pride.
A je možno, da moraš imeti na svojem ozemlju 2 mesta (sidra) za pristanišče, da ga lahko zgradiš? Ma ne vem v čem je fora. Včeraj spet ni šlo zgradit, pa je bilo sidro narisano. Sicer sem imel v lasti samo eno tako mesto. Na koncu itak mislim, da ne bom potreboval v 4. sobi, ampak sigurno bo kakšna soba, kjer bo treba z ladjami po surovine.
A se še komu dogaja, da mu igra zmrzne? Ker ne vem, če je igra kriva, ali moj računalnik.
A je možno, da moraš imeti na svojem ozemlju 2 mesta (sidra) za pristanišče, da ga lahko zgradiš? Ma ne vem v čem je fora. Včeraj spet ni šlo zgradit, pa je bilo sidro narisano. Sicer sem imel v lasti samo eno tako mesto. Na koncu itak mislim, da ne bom potreboval v 4. sobi, ampak sigurno bo kakšna soba, kjer bo treba z ladjami po surovine.
A se še komu dogaja, da mu igra zmrzne? Ker ne vem, če je igra kriva, ali moj računalnik.
LP Marko
BendeR ::
Mah, sploh ne pride pol več. Očitno dela kot črnogorec.
:=)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BendeR ()
Person ::
@Vikking:
Hahaha, bo treba sprobat
Mislil sem, da pač zidarji nočejo čez plavat oz. se zraven peljat na splavu
Hahaha, bo treba sprobat
Mislil sem, da pač zidarji nočejo čez plavat oz. se zraven peljat na splavu
Let's make something useful!
Saj zidarji se tud res ne vozijo s splavi, pač pa nosači zaplavajo, če jim mejo skrajašaš.
LP Marko
ahac ::
BlackHole: Možno, da si v bližini postavil kaj drugega pa je sedaj premalo prostora za pristanišče.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
Ja, ampak, če je narisano sidro, potem je prostora dovolj?! Celo tri sidra so bila izrisana na enem mestu in ne gre zgradit.
LP Marko
d0rK ::
Sicer nism se tanove dvojke spilu sam, ce se prov spomnem si mel v tastari se moznost unih tipckov, ki so ti mejo premikal rocno.
Vem kaj je bilo narobe z mojim pristaniščem. Ker sem hotel zgraditi Shipyard, jasno da ni šlo. Šele kasneje sem ugotovil, da seveda na sidro paše Harbour.
Tistih tipčkov se tudi jaz spomnim, ki so lepo počasi mejo premikali, ampak verjetno je to bilo v trojki.
Tistih tipčkov se tudi jaz spomnim, ki so lepo počasi mejo premikali, ampak verjetno je to bilo v trojki.
LP Marko
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SettlersOddelek: Igre | 4130 (1076) | opeter |
» | Hearts of iron 4 Grand strategyOddelek: Igre | 4108 (2648) | Berserker |
» | Settlers 7: Paths to a Kingdom (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 8583 (4309) | zerdoner |
» | Stare Igre - katera je tista ki vam pospeši nostalgično srce (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Igre | 13325 (10599) | SavoKovac |
» | The Settlers VOddelek: Igre | 2461 (1390) | Mavrik |