» »

Nakup v Avstriji

Nakup v Avstriji

roli ::

Po dveh tednih,ko sem prišel z morja se bom kmalu podal v nakup v Avstrijo.Vendar pa me zanima nekaj stvari.Slišal sem že velikokrat za MediaMarkt in tudi prebral članek v BUGu.Sedaj pa me zanima še nekaj stvari.

1.Kakšne so kaj cene? Mislim tako na splošno.Še posebno za LCD monitorje in dlančnike.
2.Zna kdo tam okoli še kaj drugega,ko Nemški jezik? Moje znanje nemščine ne presega par besed.
3.Kako je z garancijo ob nakupu?
4.Je še kaka druga trgovina vredna omembe?
5.Kaki manjši nasveti?
http://www.r00li.com

opeter ::

2.Zna kdo tam okoli še kaj drugega,ko Nemški jezik? Moje znanje nemščine ne presega par besed.


Znajo tudi angleško... samo pa... no ne vem. Če sem že v takem stanju, da ne vem ravno nemško oz. kak tuji jezik, samo tak ne bi kupoval v tujini.
Seveda pa imam to srečo, da mi tuji jeziki niso tako tuji :D Nicht wahr, Herr Andrej? :)

Poglej malo na geizhals.at - tam najdeš cenike.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

roli ::

Hvala za link do cenikov.Sem našel že stran od mediamarkta in pogledal cene.Zakaj bi kupoval tam:D ? Morda zaradi nižjih cen:D? Kolikor sem v BUGU bral naj bi bila to bolj samopostrežba za kar ne bi rabil kaj več besed kot dober dan in nasvidenje:D .Tehnične specifikacije pa lahko preberem tudi v nemščini:D.Samo še vedno je dobro za vsak slučaj vedet še kaki drug jezik.Angleščina mi gre čeprav ne bi imel nič proti Slovenščini:D.

Hudiča z wahr si me pa zmedel.Na srečo sem imel pri roki gugla.
http://www.r00li.com

Melanholija ::

ja tako je lahko ujameš tudi kakšnega prodajalca ki zna slo ali hr sam to je bol tko
men jeziki nedelajo problemov saj kar se govora in razomevanja tiče.. seveda ang in nem...ampak vem da v aut znajo anglešk da šprehat ni problema..Sam moraš pa celo aut prehodit da najdeš kaj cenje nevem no moj sosed je v sturnu in mediarktu gledal 19 lcdje in so v mimovrste ceneje ker si je prov napisal neke cene samsung monitorjev pa je blo kar dost dražje. Drugače pa maš kar nekaj računalniških trgovin ala preluga ki so cenješe ampak ne tako da bi se splačalo grem raje kupit v funtech al pa kam drugam saj z grancijo ni problemov!

Zgodovina sprememb…

AngelOfDeath ::

Mediamarkt je dražji kot slovenija :)
edit: Slovnica

1309976 ::

Včasih sem dosti kupoval v Birgu (današnji Vobis se mi zdi, je pa v samem centru Graza, maš pa tudi internetno stran www.vobis.at). Čeprav dandanes je ugodneje kupvati komponente v južni sosedi (22%), le več ljudi moraš zraven imeti.

Lep dan

roli ::

Hmmm ja cene so očitno zelo različne.Bom še malo poglodal.
http://www.r00li.com

Vajenc ::

V Žurnalu imaš vsak teden reklamo za Mediamarkt (se mi zdi da italijanski) in imajo predstavljeno najbolj "vročo" ponudbo, vem, da sem videl oglas pred kratkim za notesnik Amilo? z dual core za 200k sit. To se npr. izplača.

luli ::

1309976 Ali lahko date linke od kake hrvaške računalniške trgovine?

1309976 ::

luli:

glej temo "nakup (komponent?) na Hrvaškem". V tej temi je dobro opisano vse skupaj.

LP

link do teme

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 1309976 ()

Hux ::

Druga kot laptope ki so do 100k cenejsi se tak nesplaca kupovat vec. Ostala sara je ista cena ali celo drazje. Monitorje se sploh nesplaca. Niti navadne kompe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

zagarb ::

Kje v Avstriji pa je ugodno kupovati prenosnike? Ravno razmišljam o nakupu srednje to visoko zmogljivega prenosnika. Ali je res, da se za HP prenosnike da kupiti Care pack v Sloveniji, če prav je prenosnik kupljen v Avstriji? Borut

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zagarb ()

VidKo ::

V Grazu sta najcenejši trgovini (ponavadi) Peluga in Exacomp. Mediamarkt je podobna trgovina kot pri nas Big Bang kjer dobiš vso tehnično opremo po dokaj visokih cenah.

Se pa splača naročat tudi po pošti iz Nemčije.

Lp, VidKo
http://www.commit.si
spletna računalniška trgovina za overclockerje, gamerje in modderje

Hux ::

Odvisno od akacije. Lih pred kratkim so meli Paviliona 17 colskega za jurja evrov z jurja rama, 200giga diska, turinojem, pa nekaj Xpress 200 graficna.
Pa enga Acera 15.4 za jurja sem gledo z bolso graficno, procesorjem, ampak majn diska. Podobna sestavina pride pri nas kamot 350k+

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

EvilDare ::

Ali kdo ve za kakšno modding trgovino ki bi pošiljala v Slovenijo. Rad bi si malo uredil ohišje in nimajo več kompletov bužirk. Naročiti jih pa verjetno tudi ne bodo morali.

vladika ::

Dodal bi samo da v Feldbachu v trgovini nippon.at se da zmenit skoraj vse.
Sem kupoval pri njih pred časom in prek emaila spraševal kaj in kako (g. Beni hrvat) mi je pa lepo odgovarjal. Sem bil kar v zadregi ko sem spraševal ich möchte.. on pa... ovo vam možemo...:D
Tako bom rekel cene so take kot so, ko pa prideš k njim se še da marsikaj pomenit, meni osebno ni žal se še sigurno vrnem tja tako da...:)

Hux ::

Zakaj si bil v zadregi? Al glupan hrvatski ni znal nemsko in slovensko pa kr po svoje nekaj muto. On je bil v zadregi in nespostljiv. :D

Gionni ::

Kako je pa z garancijo v MediaMarktu? Sem iskal po netu pa nisem našel oz. ne kapiram tok nemščine :P
Je mogoč mednarodna garancija? Zanima me za Fujitsu-Siemens prenosnike.
A potem je tudi nemška tipkovnica? Si daš potem sam slovenske nalepke gor in je problem rešen? Kako je s programsko opremo? Je nemška?
A to je res, da če formatiraš disk in naložiš drug operacijski program, zgubiš garancijo?

Lp

Kibby ::

Imam izkusnje le z MediaMarktom v Seiersbergu. Garancija je pri njih, v visjem nadstropju, zravn vhoda na desni je taka mini pisarna, kam se reklamirajo artikli. Prides tja, z racunom, ti izdajo listek da so dobili back v garancijo s katerim pol lahko dvignes ko je fertik. Jaz sem dal mail naslov, so me obvestili, dal listek, izrocili zadevo, srecno. In v cem je stala nemske tipkovnice? Zaradi teh sumnikov zganjat paniko? Saj se navadis, sam imam ze vrsto let notebooke z nemskimi tipkovnicami, in ni nic spornega, saj se navadis. In zakaj bi izgubil garancijo ce das drug software? To bi torej pomenilo da bi moral za vsaka jajca it k njim... Nelogicno..

Gionni ::

Men je to tud blo čudno, da bi zgubil garancijo, če kaj drugega gor naložiš. Pač mi je en to rekel, pa sem moral preverit ;)

A garancije pa ne bi mogel uveljavljat pri nas pri zastopniku? Kupil bom najbrž Fujitsu-Siemens notebook ( KLIK) pa se ne bi spet v avstrijo vozil, če bi kaj crknilo... A ne obstaja kakšna mednarodna garancija?
Kolko let pa sloh je garancija na notebooke? Nisem nikjer našel na strani www.mediamarkt.at

Kibby ::

Moj oz. puncin FSC laptop je imel 24 mescev garancije. Nazalost le ta ni bila mednarodna, torej sem moral iti k njim. "Pick-up & return" al kak se ze temu rece. Ves najboljse je tam prodajalca vprasat, on ti bo tocno vedo povedat kako in kaj, sam osebno dvomim da imajo mednarodno garancijo, sicer pa vpr. ni greh in povrh vsega se nic ne stane. :) Pa obilico veselja z novo "igracko" ko jo nabavis. :)

Gionni ::

No, če je 24 mescev, potem je super. V SLO imajo FSC ponavad samo 1 leto :S
"Pick-up & return" garancija se pa men zdi, da pomeni, da ti notebook pridejo iskat na dom in ti ga potem popravljenga tud prpelejo nazaj na dom. Sam dvomim, da to funkcionira v Sloveniji, hehe..
No, bom vprašal prodajalca. Upam, da znajo kolikor toliko tud angleško. Moja Deutsch ist nicht sehr gut ;)

Kibby, veš kaj me še zanima; operacijski sistem je najbrž nemški, ne? Se da potem dobit kakšen language pack? Oz. se brez problemov sformatira pa da gor drug OS? to bo moj prvi notebook pa ne vem, če je situacija enaka kot pri namiznih računalnikih - zato mam taka butasta vprašanja :p

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gionni ()

Kibby ::

Problem z OS-jem je ta da imajo ponavadi kako Windows home edition, vsaj pri mojem FSC-ju je blo tko, tako da je najboljse sformatirat pa si naredis particije po zelji, pa nalozis svoje winse. Tak sem sam naredil in ni bilo nobenih tezav, razen tega da mi ni hoto diska prepoznat, ampak to so starejsi notebooki imeli tezave, pri teh novih tega nisem zasledil.

Mr.B ::

Če boš tam zraven, se odpelji še do metroja in si kupi 1TB zunanji USB disk za 140€.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

kmetek ::

firma, ker disk notr?

Gionni ::

A zna kdo nemško tukaj?
Bi lahko kdo to prevedel, če zna:
Packungsinhalt:
Akku, Fernbedienung, Netzteil
empfohlenes Zubehör:
Ersatz-Akku, Maus, Reinigungstücher, Tasche, USB-Stick


Lp

Kibby ::

Paketna vsebina:
Baterija, daljinec, polnilec.
Priporočljivi dodatki:
Rezervna baterija, miška, čistilne krpe/robčki, torbica, USB ključ.

djordjevic ::

Sem tam nekje leta 2001 kupil pri Cosmosu (vizavi starega Mediamarkta v Grazu) compaqa presario z 2 letoma garancije in so mi ga komot 2 leti popravljali pri Lancomu. Ljubljanski Qservis je recimo kompliciral, da mi oni priznajo samo eno leto, ker je eno leto pri nas bilo običajno za takšne notebooke. Se mi zdi, da je čisto odvisno, kako se zmeniš.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kupovanje Windowsov v tujini

Oddelek: Operacijski sistemi
153152 (2708) first_line
»

Pomoc,nakup notesnika do 800eur!

Oddelek: Kaj kupiti
242771 (2245) Racunalnik
»

Toshiba ali HP v MediaMarkt

Oddelek: Kaj kupiti
244244 (3807) berta
»

Še po zadnje ugodne nakupe v Avstrijo....

Oddelek: Kaj kupiti
406820 (5593) Vice
»

nakup prenosnika

Oddelek: Kaj kupiti
191694 (1401) |GrEgOr|

Več podobnih tem