Forum » Izdelava spletišč » Nalaganje dveh html strani v dva frame-a z uporabo enega linka...
Nalaganje dveh html strani v dva frame-a z uporabo enega linka...
Jackass ::
Živjo!
Uporabil sem tole in deluje:
< a onclick="parent.mainTop.location='./abeceda_ucinki.html'; parent.mainFrame.location='./ucinki.html'" href="#">
Problem se pojavi, ko pritisneš v brskalniku tipko "Nazaj". V Mozilli se ne zgodi nič, v IE pa se zamenja najprej vsebina 1. in nato še vsebina 2. frame-a.
Ali obstaja kakšna možnost, da bi se pri kliku na gumb "Nazaj" zamenjali vsebini obeh frame-ov hkrati?
Se da kako drugače rešiti ta problem?
Uporabil sem tole in deluje:
< a onclick="parent.mainTop.location='./abeceda_ucinki.html'; parent.mainFrame.location='./ucinki.html'" href="#">
Problem se pojavi, ko pritisneš v brskalniku tipko "Nazaj". V Mozilli se ne zgodi nič, v IE pa se zamenja najprej vsebina 1. in nato še vsebina 2. frame-a.
Ali obstaja kakšna možnost, da bi se pri kliku na gumb "Nazaj" zamenjali vsebini obeh frame-ov hkrati?
Se da kako drugače rešiti ta problem?
jAcKaSS
Stvar sem uspešno rešil tako, da so vsi linki narejeni tako, da se naloži samo vsebina enega frame-a. Potem pa stran, ki se naloži v frame kliče javascript funkcijo, ki v 2. frame naloži ustrezno stran.
Stvar deluje v Mozilli in IE super, edino v Operi noče.
FUNKCIJA:
function checkframes() {
if (parent.main.location.href.indexOf('../abeceda.html') < 1)
if (document.images)
parent.main.location.replace('../abeceda.html');
else
parent.main.location.href = '../abeceda.html';
}
Stvar deluje v Mozilli in IE super, edino v Operi noče.
FUNKCIJA:
function checkframes() {
if (parent.main.location.href.indexOf('../abeceda.html') < 1)
if (document.images)
parent.main.location.replace('../abeceda.html');
else
parent.main.location.href = '../abeceda.html';
}
jAcKaSS
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jackass ()
kopriva ::
Oprosti, ker ti gnjavim, sam ... frejmi sux.
Če maš kaj takšnega, da so potrebni frejmi ... mislim, da bi se dalo kako drugače rešit: npr. neki div-i + AJAX.
Če maš kaj takšnega, da so potrebni frejmi ... mislim, da bi se dalo kako drugače rešit: npr. neki div-i + AJAX.
Stvar more delat na CD-ju. Drgač bi kšno php varjanto naredu. Sm gledu en primer z AJAX-om, sam mi ni delal pravilno, pa še tist je blo neki na pol narjen s frame-i.
jAcKaSS
kopriva ::
he he
Kaka finta, glih sem iz teme, kjer se pogovarjamo, da se da PHP in MySQL lavfat na CDju ... oz. preko neke strežnik variante, ki se presname iz CDja.
Več o tem si poglej tukaj.
Kaka finta, glih sem iz teme, kjer se pogovarjamo, da se da PHP in MySQL lavfat na CDju ... oz. preko neke strežnik variante, ki se presname iz CDja.
Več o tem si poglej tukaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siol TV STB - softwareOddelek: Omrežja in internet | 10471 (3243) | Klemen Košir |
» | IE odpira strani v novih oknihOddelek: Izdelava spletišč | 1694 (1661) | Zzzzzzz |
» | frejmi - eno vprašanjeOddelek: Omrežja in internet | 938 (771) | Loki |
» | Komentarji & KritikeOddelek: Omrežja in internet | 1794 (1249) | SLOWWWeb.net |
» | popup windowsOddelek: Programiranje | 1101 (1012) | McAjvar |