» »

Microsoft konferenca Gamefest

Microsoft konferenca Gamefest

Slo-Tech - Na letošnji konferenci Microsoft Gamefest je omenjeno podjetje predstavilo nekaj zanimivih informacij na temo odprtega razvoja aplikacij za Xbox360 in prihodnosti sistema PC + Vista na trgu računalniških iger in zabave.

Velika novost za vse ljubitelje konzole Xbox360 je vsekakor okleščena in "brezplačna" verzija razvojnega okolja XNA Game Studio Express. Seveda je potrebno dodati, da bo za prevajanje, izmenjavo in poganjanje iger na Xbox360 potrebna enoletna naročnina v tako imenovan "creators club", ki znaša $99 . Beta verzija bo na voljo 30. avgusta kot brezplačen download za operacijski sistem Windows XP (.NET Framework v2.0, C#). Za dodatne informacije o Microsoft XNA skočite semkaj.

Microsoft ima tudi velike načrte za PC igre na operacijskem sistemu Vista. Med drugim želi izboljšati dostopnost in prijaznost trga PC iger ter uvesti znamko "Games for Windows" za vse igre, ki dosegajo določene standarde (Showcases & Essentials). Zraven najavljenih novosti kot so Windows Vista Game Explorer in Direct3D 10, bo Microsoft veliko pozornosti posvetil tudi sistemu Live Anywhere, ki bo platformam Windows Vista in Windows Mobile omogočal povezavo do servisa Xbox Live ter vsem pripadajočim funkcionalnostim, ki jih ta servis omogoča (igra z Xbox/360 uporabniki, TruSkill matching sistem, integriran voice chat, profili igralcev Gamertag, mikrotransakcije - Microsoft Points ipd.).

4 komentarji

Tr0n ::

Upam, da bo ta Microsoft PC "brca v rit" malce pomagala tej platformi na trgu iger. Trenutno je bolj bogo zgledalo, ker je ves focus presel na konzole.

Live Anywhere se tudi dobro slisi. Vprasanje, kako bo tole v praksi laufalo pa katere igre bodo podpirale multiplayer med razlicnimi platformami.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

Vesoljc ::

games for windows? odlicno! podobno stvar so imeli/imajo ze na xbox-u. koncno bodo izdani gejmi dejansko koncani, ne pa prisiljeni v predcasen in hroscat izid s strani lacnih zaloznikov...
tudi live anywhere zveni cisto fajn... (anticheat friendly :p)
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Looooooka ::

matr zgleda da bo microsoft kr bankrotiru pocas a ne....not :D

Tr0n ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Win 8 in xbox igre

Oddelek: Igre
71144 (880) win64
»

Katere igre v letu 2008?

Oddelek: Igre
192613 (1826) AapocalypseE
»

Gears of War

Oddelek: Igre
352424 (2115) Jst
»

Gears of War

Oddelek: Konzole
242299 (1303) Gr0unD Zer0
»

Microsoft XBOX 360 primarna platforma za Johna Carmacka

Oddelek: Novice / Konzole
414615 (3057) Senitel

Več podobnih tem