Forum » Pomoč in nasveti » Rabim DOS program za spremljanje CPU temperature
Rabim DOS program za spremljanje CPU temperature
Pentium ::
Da, prav ste prebrali. Rabim mali programček za spremljanje temperature procesorja, ki lavfa v DOS-u.
Na mojemu prenosniku Compaq Armada M700 PIII700, 256MB RAM, Disk 12GB,... se sistem sam izklopi čez nekaj časa (to je približno na vsakih 8 minut). Zdi se mi da je kriva temperatura, saj je hladilnik zelo vroč, ko se komp ugasne.
Zato bi izredno rad dobil en majhen program, s katerim bi lahko opazoval na koliko mi zraste temp, preden se mi komp izklopi.
S tem bi lahko izoliral kake druge dejavnike, ki bi lahko škodili prenosniku.
Prosim lepo, da ne rabim kakšnega Windows temp monitorja, ampak tak program za DOS. Zato ker Windows preprosto ne dela (zmrzne med nalaganjem).
Help needed!
Na mojemu prenosniku Compaq Armada M700 PIII700, 256MB RAM, Disk 12GB,... se sistem sam izklopi čez nekaj časa (to je približno na vsakih 8 minut). Zdi se mi da je kriva temperatura, saj je hladilnik zelo vroč, ko se komp ugasne.
Zato bi izredno rad dobil en majhen program, s katerim bi lahko opazoval na koliko mi zraste temp, preden se mi komp izklopi.
S tem bi lahko izoliral kake druge dejavnike, ki bi lahko škodili prenosniku.
Prosim lepo, da ne rabim kakšnega Windows temp monitorja, ampak tak program za DOS. Zato ker Windows preprosto ne dela (zmrzne med nalaganjem).
Help needed!
ant ::
pa se sploh vklopi ventilator za procesor?
mogoče je šel pa ventilator in bi ga bilo treba zamenjati???
mogoče je šel pa ventilator in bi ga bilo treba zamenjati???
Pyr0Beast ::
Torej pregrevanje.
1. pojdi v bios, tam imaš sigurno eno stvar za nastavljanje obratov venta glede na temp.
2. Namaži vent, ki je zaribal, v vsakem primeru boš moral odpreti prenosnik, če ga boš hotel popraviti. Wd40 ni dober, uporabi litijevo mast.
1. pojdi v bios, tam imaš sigurno eno stvar za nastavljanje obratov venta glede na temp.
2. Namaži vent, ki je zaribal, v vsakem primeru boš moral odpreti prenosnik, če ga boš hotel popraviti. Wd40 ni dober, uporabi litijevo mast.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Disk 100% ni šel, ker sem ga ravno prelje prklopu u moj PC (mam 2.5 v 3.5 adapter) in ga sformatiral in pognal WXP Chkdsk.
Prelje sem potipal hladilnik, ki se nahaja pod tipkovnico in se nanjga opekel. Ventilator dela na full vseskozi, prej sem tudi spihal cel hladilnik, močno sumim pregrevanje, zato sprašujem tudi za tisti DOS programšek.
Bom zdajle poskusil še odstraniti procesor in preverit za termalno pasto.
Prelje sem potipal hladilnik, ki se nahaja pod tipkovnico in se nanjga opekel. Ventilator dela na full vseskozi, prej sem tudi spihal cel hladilnik, močno sumim pregrevanje, zato sprašujem tudi za tisti DOS programšek.
Bom zdajle poskusil še odstraniti procesor in preverit za termalno pasto.
Glede BIOS-a, prenosnik ima Compaq BIOS, ki nima nikakršnih nastavitev za rpm venta, ali temp monitorja...
Na procesorju je bilo zelo veliko termalne paste, se mi zdi, da jo je bilo preveč (bila je razmazana po celem procesorju). Bi bilo dobro procesor in hladilnik sčistiti z acetonom in nanesti nov (tanjši) sloj termalne paste? Sem pa pred časom prebral nekje, da je veliko Applovih prenosnikov imelo preveč termalne paste nanešene na procesor in da so se zaradi tega zelo pregrevali.
Še kar sprašujem za temp monitor za DOS.
Any suggestions?
Še kar sprašujem za temp monitor za DOS.
Any suggestions?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pentium ()
Pyr0Beast ::
Nekaj paste daj na sredo, pa vse skupaj lepo pritisni. Ja, bi bilo dobro spucat vse skupaj, ampak, če je hladilnik tako vroč, da se skoraj opečeš nanjga, nekaj ni v redu.
Some nanoparticles are more equal than others
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | računalnik se kar ugasneOddelek: Pomoč in nasveti | 3035 (2137) | sixis4 |
» | problem z pregrevanjemOddelek: Pomoč in nasveti | 4412 (3485) | Riff |
» | Hladilnik za prenosnikOddelek: Kaj kupiti | 4587 (3922) | jimmy69 |
» | (Ne)normalno segrevanje procesorja?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2305 (1829) | BlackHole |
» | (pre)vročeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2158 (1511) | joza20 |