Forum » Programska oprema » Program files iz C: na D:
Program files iz C: na D:
lei ::
zivjo
ok tokrat mam problem; ko sem kupuila laptopa (eno leto nazaj) sm takoj opazila da imam Program Files na veliko manjsem C disku. sicer me je ze skrbelo, ampak takrat pac ni blo casa ker sem pakirala in se selila v tujino za dalj casa. zaenkrat je se slo, zdej mi pa vedno zmanjkule prostora na disku. na njem imam seveda vse programe (zdej nekatere ze na D) kot so AutoCAD, Rhinoceros, Photoshop, Cinema ipd. v katerih delam redno in so prizgani vsaj po 2-3 naenkrat. takrat me zacne opozarjat da je ze kriticno stanje na C disku (ponavadi seveda photoshop) in mi zacne cistit disk in skratka use steka. Ceprav sem instalirala photoshop na D! in ne na C (in ga prej ni bilo) ga imam na c-ju tud??
kako lahko popravim tezavo oz. nekako nastimam, da bodo moji Program files na veliko vecjem D disku brez da bi karkoli zbrisala oz. ker sem punca - totalno razsula.
druga stvar je pa ta, da ko kliknem na meni Start/ Vsi programi, se mi pri dolocenih bliznjicah zraven nic ne pokaze oz.: kliknem Mozilla Thunderbird > (prazno), MAXON > (prazno), Winamp itd... Sicer mi vsi prigrami normalno delujejo. Prej tega ni bilo in sploh ne vem kako je prislo do tega. imela sem ze firefox tezavo z izgubo bookmarkov in takrat ko sem izgubila bookmarke sem opazila tudi to v startu? mogoce sem kej narobe nardila ampak se res ne spomnem.
Lp
wai
PS: jes sm punca ka pa js vem
ok tokrat mam problem; ko sem kupuila laptopa (eno leto nazaj) sm takoj opazila da imam Program Files na veliko manjsem C disku. sicer me je ze skrbelo, ampak takrat pac ni blo casa ker sem pakirala in se selila v tujino za dalj casa. zaenkrat je se slo, zdej mi pa vedno zmanjkule prostora na disku. na njem imam seveda vse programe (zdej nekatere ze na D) kot so AutoCAD, Rhinoceros, Photoshop, Cinema ipd. v katerih delam redno in so prizgani vsaj po 2-3 naenkrat. takrat me zacne opozarjat da je ze kriticno stanje na C disku (ponavadi seveda photoshop) in mi zacne cistit disk in skratka use steka. Ceprav sem instalirala photoshop na D! in ne na C (in ga prej ni bilo) ga imam na c-ju tud??
kako lahko popravim tezavo oz. nekako nastimam, da bodo moji Program files na veliko vecjem D disku brez da bi karkoli zbrisala oz. ker sem punca - totalno razsula.
druga stvar je pa ta, da ko kliknem na meni Start/ Vsi programi, se mi pri dolocenih bliznjicah zraven nic ne pokaze oz.: kliknem Mozilla Thunderbird > (prazno), MAXON > (prazno), Winamp itd... Sicer mi vsi prigrami normalno delujejo. Prej tega ni bilo in sploh ne vem kako je prislo do tega. imela sem ze firefox tezavo z izgubo bookmarkov in takrat ko sem izgubila bookmarke sem opazila tudi to v startu? mogoce sem kej narobe nardila ampak se res ne spomnem.
Lp
wai
PS: jes sm punca ka pa js vem
karafeka ::
A nima Photoshop nekje v nastavitvah možnost, da se spremeni Tempoary imenik? To boš ti bolj vedla, če ga uporabljaš. Pa ga nastavi na D:, če imaš tam dovolj prostora.
Aja, za drugo težavo, boš pa morala verjetno sama naredit bližnjice za posamezne programe, če hočeš, da se ti prikažejo.
Aja, za drugo težavo, boš pa morala verjetno sama naredit bližnjice za posamezne programe, če hočeš, da se ti prikažejo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: karafeka ()
Barrac00da ::
Izguba bookmarkov in bližnjic v meniju start je lahko posledica tistega čiščenja diska.
Najbrž lahko cel C disk preneseš na D s programom Norton Ghost, ampak jaz še z njim nisem delal, tako da nevem kako to gre.
Najbrž lahko cel C disk preneseš na D s programom Norton Ghost, ampak jaz še z njim nisem delal, tako da nevem kako to gre.
...brez da bi karkoli zbrisala oz. ker sem punca - totalno razsula.
#000000 ::
feithless ::
Ja Photoshop ima možnost da spremeniš temporary imenik. Photoshop temu pravi Scratch disk nastavitve pa najdeš pod preferences/Plugins & Scratch Disks. Natavi si na D:, sploh pa Photoshop po mojih izkušnjah hitreje dela če čimaš scratch disk na particiji na kateri nimaš os.
LP
//me je #000000 prehitel :D
LP
//me je #000000 prehitel :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feithless ()
recimo to ne vem kaj je =) ok mal ze...ampak scratch sm ze dala na D:, kaj pa Memory&Image Cache? tut pomemben an? kje se pa to nastima, ker v Edit/ Preferences/ Memory&Image Cache nimam pojma kaj se dogaja.
sploh pa mislim da ce bi imela Program files itak na D: tega nebi blo treba? tko da ko bi mela PS na porgrame files nebi blo treba urejevat scratcha pa temporary pa to? al ja? to velja tut za druge programe. tukej je en kup dela ce je treba use to v nastavitvah nastavt za vse programe, ker ce nekak lahko - recimo temu 'zamenjam' C pa D disk pa se enkrat nalozim programe (na D itak)
hvalahvala
sploh pa mislim da ce bi imela Program files itak na D: tega nebi blo treba? tko da ko bi mela PS na porgrame files nebi blo treba urejevat scratcha pa temporary pa to? al ja? to velja tut za druge programe. tukej je en kup dela ce je treba use to v nastavitvah nastavt za vse programe, ker ce nekak lahko - recimo temu 'zamenjam' C pa D disk pa se enkrat nalozim programe (na D itak)
hvalahvala
Veliko lažje ti bo če zamenjaš tele tempoary imenike v teh programih, ki jih uporabljaš (takih ki rabijo veliko placa), kot pa da prestaviš program files na d (če je to sploh mogoče, pa mislim da ne).
Edin način bi bil, če formatiraš diske, pa naložiš Okna na D. Vendar si rekla, da nebi rada česa brisala :), tako da to odpade.
Vprašanje je koliko imaš dejansko inštaliranih programov v imeniku Program Files na c in koliko ti to porabi placa na c. Če veliko, potem lahko programe zbrišeš, pa na novo namestiš na d. Ampak za kak winamp se to ziher ne splača :).
Edin način bi bil, če formatiraš diske, pa naložiš Okna na D. Vendar si rekla, da nebi rada česa brisala :), tako da to odpade.
Vprašanje je koliko imaš dejansko inštaliranih programov v imeniku Program Files na c in koliko ti to porabi placa na c. Če veliko, potem lahko programe zbrišeš, pa na novo namestiš na d. Ampak za kak winamp se to ziher ne splača :).
bzp ::
Kar komplet program files prestavit na D ne bo slo tako lahko. Tko da, najlazja varianta, vse nove programe instaliraj na D:/Program Files (saj vsak spodoben program pred namestitvijo vprasa kam naj se namesti), pa se kaksnega ki je na C odinstaliraj pa daj na D. V Photoshopu in ostalih pa nastavi naj za page-file in vse podobno uporablja D disk. Pa bodo problemi reseni.
gandi ::
Lahko pa uporabiš PartitionMagic in z njim povečaš C particijo in zmanjšaš D ... Bo, se mi zdi še najlažje.
Barrac00da ::
ok, pozabil sem da ima prenosnika.
Particija je del diska, ki deluje kot samostojna enota. En disk je tako lahko razdeljen na več particij, to pa izgleda kot da bi imel več diskov, saj ima vsaka particija svojo črko (C, D,...)
Particija je del diska, ki deluje kot samostojna enota. En disk je tako lahko razdeljen na več particij, to pa izgleda kot da bi imel več diskov, saj ima vsaka particija svojo črko (C, D,...)
Hja, v takem primeru je pa res najboljša rešitev Partition Magic. Če ga boš znala prav uporabiti, ker se lahko zgodi, da zaj... celotno zadevo.
A nimajo Okna XP že vgrajen nek partition configuration? Mogoče bi lahko probala tam. Samo kljub temu se 2x prepriči, da ne boš kaj ...pokvarla :).
A nimajo Okna XP že vgrajen nek partition configuration? Mogoče bi lahko probala tam. Samo kljub temu se 2x prepriči, da ne boš kaj ...pokvarla :).
to pomeni da mam C: 10Gb placa, pa na D: 65Gb = 2 particiji in C skorej zabasan, se pravi prostora se 1,25G (prej je blo se manj, zdej sm ze mal prostora nardila). ampak primer: za probo sm vcerej downloadala iTunes+Quicktime na D (120%!) in jih mam kr se na C-ju. isto se mi je zgodil z Gmail notifierjem pa mozillo?? res mi ni jasno kaj narobe delam. vedno ko dam dol program dam da mi ga shrani na D.
eee
eee
Looney ::
Rešitev tvojega problema shranjevanja programov:
V registru poišči ključ:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion
Potem pa poišči vrednost ProgramFilesDir
Tam imaš privzeto vrednost C:\Program Files
Namesto tega napiši eno drugo mapo na disku D.
Aja. Če rabiš podrobnejša navodila pa povej!
V registru poišči ključ:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion
Potem pa poišči vrednost ProgramFilesDir
Tam imaš privzeto vrednost C:\Program Files
Namesto tega napiši eno drugo mapo na disku D.
Aja. Če rabiš podrobnejša navodila pa povej!
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Looney ()
vedno ko dam dol program dam da mi ga shrani na D.
Luba gela. Če ga daš dol, še ne pomeni, da ga inštaliraš.
Katero črko oz. imenik, pa izbereš ko program inštaliraš oz. namestiš?
Lahk ugibam: C:\Program files\ ?
Ko ti program namestiš, ima večina ta imenik že vnešeno. Ti moraš ta namestitveni imenik spremenit, tako da bo kazal na imenik na Dju.
Glede na to, da uporabljaš take zahtevne programe, kot si jih napisala v prvem postu, mi je malo čudno, da enačiš dol dajanje (iz interneta) in inštaliranje. Ali pa sem te malo narobe razumel.
Za katero drugo dol dajanje, se pa lahko zmenima na privat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: karafeka ()
Luba gela. Če ga daš dol, še ne pomeni, da ga inštaliraš.
klasika- moja povrsnost. res sem s tem mislila na 'instalirat' in ne samo dat dol z neta setup. sploh pa je biu moj post vprasanje kako dat cele Programe files iz C: na D: in zakaj mi zamjkuje prostora na disku C: ce imam photoshop na D: (scratch je biu pa na C, nisem vedla, zdej vseeno) in ne, kako se program vzame z neta in na 'katero crko' ga intsaliram oz. namestim.
ce uporabljam
take zahtevne programebi blo res cudno da bi menjala downloadanje z neta in instaliranje.
Za katero drugo dol dajanje, se pa lahko zmenima na privat.
tut za to so spletni forumi. svetujem, da si na netu najdes in das dol eno hudo bejbo in je dobr nainstaliras, da bodo mele druge redke punce tukej gor mir pred tvojim hard drivom.
lp
wai
To mam zdaj, ko sem si vzel čas, pa ti svetoval pri tvoji težavi......
Ženska hvaležnost.
Ženska hvaležnost.
RookY ::
Tako kot so ti že svetovali: uporabi partition magic in vzemi ene 10GB od D: in si povečaj C:
Ponavadi ni nobenih problemov z izgubo podatkov, vsaj jest jih še nikol nism imel. Program pa je enostaven.
Ponavadi ni nobenih problemov z izgubo podatkov, vsaj jest jih še nikol nism imel. Program pa je enostaven.
Juhu juhu spet bom bruhu
To mas zdej ko si zaceu z lubo 'gelo' pa koncal z 'drugim dol dajanjem'. Nima veze z nasveti.
Za vse ostalo pa res hvala.
Za vse ostalo pa res hvala.
Draga moja, ne vsega tako resno jemat. Konec koncev je to le forum.
Probat pa tudi ni greh ;)
Bom pa vesel, če ti bo zaradi mojih nasvetov uspelo rešit problem s prostorom.
Potem se boš pa lahko vedno, ko boš odprla photoshop, spomnila na mene
Probat pa tudi ni greh ;)
Bom pa vesel, če ti bo zaradi mojih nasvetov uspelo rešit problem s prostorom.
Potem se boš pa lahko vedno, ko boš odprla photoshop, spomnila na mene
Dragi moj ni panike. ampak da bom pa kr tiho pa tud nisi mogu prcakvat?
vsak dan pri photoshopu z mislimi nate,
lp
wai
vsak dan pri photoshopu z mislimi nate,
lp
wai
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Poln C diskOddelek: Pomoč in nasveti | 3884 (3158) | Invictus |
» | Expand C driveOddelek: Pomoč in nasveti | 1203 (947) | mednejed |
» | Na disku C preveč prostora, na D skoraj ničOddelek: Pomoč in nasveti | 1410 (1010) | rytmonorm |
» | Windows Vista - prostor particije?!Oddelek: Operacijski sistemi | 2831 (2544) | Veron |
» | Photshop, najbrž vse od AdobaOddelek: Programska oprema | 960 (847) | Kekec |