Forum » Omrežja in internet » Problem z dvema usmerjevalnikoma
Problem z dvema usmerjevalnikoma
cekr ::
Imam dva routerja (SiOL-ov Sagem in Asus WL-520G). V mreži so štirje računalniki.
Na Sagem so priklopljeni trije računalniki in Asus WL-520G. Na Asus pa potem še en računalnik. Asus imam samo zato, da mi omogoča brezžično povezavo. Ne potrebujem nobenih požarnih zidov(izklopljen) ali kakršnihkoli drugih zaščit. Vsak računalnik posebej nima nobenih težav z dostopom na internet. Tisti trije, ki so direktno povezani na Sagem, se normalno vidijo med seboj. Rad bi pa, da bi se v tej mreži videl tudi računalnik, ki je vezan na Asusa.
Poenostavljeno: rad bi, da bi Asus deloval kot sikalo, tako bi bilo najmanj težav.
Na Sagem so priklopljeni trije računalniki in Asus WL-520G. Na Asus pa potem še en računalnik. Asus imam samo zato, da mi omogoča brezžično povezavo. Ne potrebujem nobenih požarnih zidov(izklopljen) ali kakršnihkoli drugih zaščit. Vsak računalnik posebej nima nobenih težav z dostopom na internet. Tisti trije, ki so direktno povezani na Sagem, se normalno vidijo med seboj. Rad bi pa, da bi se v tej mreži videl tudi računalnik, ki je vezan na Asusa.
Poenostavljeno: rad bi, da bi Asus deloval kot sikalo, tako bi bilo najmanj težav.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
PaJo ::
Saj to ti lahko deluje takoj, iz Sagema v Asus pac ne smes iti na WAN port ampak na enega izmed 4 LAN portov in bi wlan moral biti v isti mreze kakor je lan, seveda ce so ip-ji v istem subnetu.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
cekr ::
Hvala za pomoč.
Napaka je bila pa čisto na drugem koncu. En kontakt v usmerjevalniku je bil tako skrivljen, da ni bilo stika.
Sem pa že rešil zadevo in normalno deluje.
Napaka je bila pa čisto na drugem koncu. En kontakt v usmerjevalniku je bil tako skrivljen, da ni bilo stika.
Sem pa že rešil zadevo in normalno deluje.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cekr ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NAS in hostingOddelek: Pomoč in nasveti | 4209 (3363) | FX6300B |
» | Kateri router? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18423 (13906) | Poldy |
» | T2 + router = no goOddelek: Omrežja in internet | 1956 (1676) | 123nick |
» | Lan kontrolaOddelek: Pomoč in nasveti | 1133 (951) | boogie_xlr |
» | Igranje iger preko multyplayer-a?Oddelek: Omrežja in internet | 1550 (1381) | Mavrik |