» »

vpisovanje žanrov v arhiv glasbe

vpisovanje žanrov v arhiv glasbe

t-zonaz ::

takole je,
doma na računalniku si počasi delam zbirko muzike. Vse CD-je sem si namreč mp3jal na HD in sedaj nimam več polnih polic CDjev. Za poslušanje uporabljam windows media player in ker drugih ne poznam, mi ta kar ustreza. V tem playerju imaš celo vrsto podatkov o vsaki posamezni pesmi, med drugim tudi v katero zvrst spada. In tu postavljam vprašanje. Ali je mogoče na kakšen način poenostaviti vpisovanje zvrsti glasbe za vsak Cd posebej. Preko Allmusic, ali kakšne druge strani lahko dobim za vsako pesem točno zvrst, ampak ker se mi ne da vpisovati ročno več kot 300 Cdjev, bi rabil kakšen nasvet za lažje vpisovanje.
thnx

---------------------------------------
Premikam v za to bolj primereren oddelek.
- moderator
t-zonaz
  • spremenil: Mavrik ()

karafeka ::

S temle Mp3Tag lahko spreminjaš v večih mp3jih naenkrat imena skladb, izvajalcev, žanra... v bistvu vse kar se da.

Glede na spodnji post, mp3tag podpira bazo na http://www.freedb.org/, tako da ti avtomatsko poišče album in vstavi ime skladbe, izvajalca, ime albuma, letnico.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: karafeka ()

Nejc Pintar ::

Mislim da WMP podpira pobiranje podatkov iz CDDA (nisem prepričan da se tako napiše)

t-zonaz ::

Saj v bistvu imam že podatke o avtorjih in naslovih pesmi, samo še zvrst mi manjka tako, da z Mp3Tag moram še vedno vse skupaj ročno..

Tudi meni se zdi da bi WMP moral znati pobrati te podatke iz kakšne baze, samo ne vem kako.
t-zonaz

karafeka ::

Verjetno imaš več albumov istega žanra, pa potem v mp3tagu samo označiš vse komade, ki imajo isti žarn, napišeš ta žanr v id3, pa ti pri vseh označenih pemih spremeni oz. doda zvrst. Boljše, kot pa pri vsaki pesmi posebej spreminjat.

t-zonaz ::

No to imaš prav Karafeka, če ne drugega bo vsaj za vsak album posebej Mp3Tag prišel prav. Vendar, če pogledaš kakšen trend je v zadnjih časih, da nimamo več samo rock, pop, jazz in metal, ampak da so vsi žanri razdeljeni še ne podžanre in na podpodžanre, pridemo do tega da je vsak album (vsaj v moji zbirki) drugačen od drugega. Zato bi rabil nekaj avtomatskega in natančnega.
t-zonaz

karafeka ::

Imaš prav, ampak ti ni treba toliko komplicirat. Kdo pa sploh pogleda kak žanr ima katera pesem? Pa itak so dandanes skoraj vse POP :\ .

t-zonaz ::

ha, ha vse je pop...razen če poslušaš radio š..dent
Ta ideja z zvrstmi mi je pa prišla na pamet ker ima WMP različne možnosti poslušanja oz. razvrščanja glasbe po kategorijah.
Jaz rad uporabljam različno muziko ob različnih priložnostih in ob različnih razpoloženjih. Zato bi na primer ob kosilu poslušal afriški avantgardni jazz, ob petkih zvečer pa ambientalni tehno dub.
t-zonaz


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

urejanje glasbe

Oddelek: Programska oprema
202260 (358) bellaalice
»

Dension ali xCarLink

Oddelek: Kaj kupiti
205759 (1228) Siddh
»

Kako organizirati domačo digitalno audio knjižnico ?

Oddelek: Zvok in slika
8942 (712) 2f4u
»

Kateri program uporabljate za poslušanje glasbe? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8713189 (8760) Olórin
»

Arhiviranje mp3 fileov na CD z zaporednimi številkami

Oddelek: Programska oprema
171730 (1457) valterz

Več podobnih tem