Forum » Programska oprema » calc ali excel štetje podatkov v stolpcu
calc ali excel štetje podatkov v stolpcu
boss-tech ::
1. rad bi preštel koliko celic v nekem stolpcu ni praznih
2. rad bi preštel koliko celic v solpcu vsebuje neko določeno besedo
prosim za pomoč.lp
2. rad bi preštel koliko celic v solpcu vsebuje neko določeno besedo
prosim za pomoč.lp
steev ::
1. Gres v sosednji stolpec (recimo B, podtake pa imas v A)in napišeš.
=if(A1="";0;1) V celici B1, potem pa samo potegnes do kolikor hočeš navzdol.
Formula pa pomeni: če je sosednja celica prazna da vrednost 0 oz. 1 če ni prazna. Na koncu samo sešteješ stolpec B in že imaš število nepraznih celic.
2. Nevem kako točno hočeš. Recimo da v celic piše "jutri grem domov", ti pa želiš celice z besedo jutri in ti to celico potem šteje.
Ali pa želiš točno vrednost. Npr. če imaš spet v celici "jutri grem domov", ti pa želiš celice s točno tako vrednostjo.
=if(A1="";0;1) V celici B1, potem pa samo potegnes do kolikor hočeš navzdol.
Formula pa pomeni: če je sosednja celica prazna da vrednost 0 oz. 1 če ni prazna. Na koncu samo sešteješ stolpec B in že imaš število nepraznih celic.
2. Nevem kako točno hočeš. Recimo da v celic piše "jutri grem domov", ti pa želiš celice z besedo jutri in ti to celico potem šteje.
Ali pa želiš točno vrednost. Npr. če imaš spet v celici "jutri grem domov", ti pa želiš celice s točno tako vrednostjo.
:|
boss-tech ::
2. Imam emaile- rad bi videl koliko je mailov od volje, pa siol, hotmaila, emaila, googla... potem bi dal kar npr. naj najde @volja.net in sešteva
/dodano: No v OO sem našel ukaz za štetje praznih celic COUNTBLANK - tako da sem naredil samo razliko in dobil rezultat.
/dodano: No v OO sem našel ukaz za štetje praznih celic COUNTBLANK - tako da sem naredil samo razliko in dobil rezultat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boss-tech ()
steev ::
1. Prv primer lahko rešiš tudi tako da das v neko celico to formulo =COUNTA(obseg celic), pri čemer je obseg celic npr. A1:A40.
2. še vedno ne vem, mogoče pridejo makroji v poštev
2. še vedno ne vem, mogoče pridejo makroji v poštev
:|
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč excelOddelek: Pomoč in nasveti | 3505 (2229) | sax8er |
» | Excel datoteke, funkcije ne delujejo, #value napakaOddelek: Programska oprema | 2627 (2283) | SmeskoSnezak |
» | Excel pomočOddelek: Programska oprema | 2373 (1676) | smetko |
» | excell razvrščanjeOddelek: Programska oprema | 4093 (3737) | rferrari |
» | Pomoč v exceluOddelek: Programska oprema | 2476 (2091) | bosces |