» »

Trdi disk povzroča preglavice

Trdi disk povzroča preglavice

ninja88 ::

Imam tredi disk, ki sem ga vzel z compa, in ga dal v drugi comp, da sem ga formatiral, in nato vstavil nazaj v prejsnji comp,nato je pa comp zacel z piski ko sem ga prizgal..piski so kar dolgi, nekaj sec..kako dolgo cvili, tako je priblizno tudi ugasnjen...kaj bi lahko to bilo?
l.p.

Izi ::

Lahko bi bilo marsikaj.

Lahko nisi pravilno vtaknil kabla za podatke ali kabla za napajanje. preveri kable na obeh koncih pri disku in tudi na matični plošči, če se ni kateri iztaknil. Lahko se iztakne samo napol, ravno toloko da zgubi kontakt.

Če imaš ATA disk preveri, če si jumper za master slave pravilno nastavil nazaj, če si ga kaj prestavljal za uporabo v drugem računalniku.

Lahko pa si disk prijel iz spodnje strani , kjer je golo nezaščiteno tiskano vezje in se je zaradi statične elektrike vezje enostavno skurilo. To se zgodi zelo pogosto in dovolj je samo en dotik z roko, če se prej nisi primerno ozemljil.

Lahko pa si pri brskanju po notranjosti računalnika pokvaril, iztaknil ali skuril karkoli drugega >:D

Shit happens :D

Najprej probaj disk prestaviti nazaj v drugi računalnik, da sploh vidiš, če še deluje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Stratus ::

Grafično kartico potisni nazaj v slot !
Nije žvaka za seljaka !

A ma kdo žvečilni :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ne prižge

Oddelek: Strojna oprema