» »

Blue screen pri nalaganju windowsov

Blue screen pri nalaganju windowsov

Orchestra ::

Pozdravljeni!

Virusi so mi totalno zbili PC, tako da je formatiranje bila edina resitev.Bootal sem windowse, zbrisal particijo,naredil novo, formatiral in zacel nalagati.Podatke nekaj casa kopira na disk, po tem pa pride do blue screena, ces da mam gor virus, ali pa da morm ustimat kontrolerje in se tretja moznost- slabi sektorji, kar pa ne pride v upostev, ker sem ravnokar dobil nov disk iz garancije(prejsnji je imel slabe sektorje).

Je mozno, da mi je virus pokvaril stare kontrolerje(novih nisem nalozil z F6 nacinom, ocitno je sistem uposteval obstojece, ali pa so se nalozili s cdja,ker imam intergriran SP2).

-Novi disk je WD 200GB SATA 8MB, stari pa SEAGATE 20GB ATA 133 in moram priznat,da imam z SATA diski same preglavice.Moj stari ata disk mi ni nikoli zatajil, nobenega slabega sektorja, sploh pa ideje,da bi ga 2x nosil v garancijo.

Sedaj imam sistem na starem disku, wd disk sem precekiral s FLOBO HDD progijem, pa pravi, da ni nasel I/0 errorjev.

Mozno je tudi,da se disk pregreva,ker smo v zadnjem nadstropju brez klime in cel dan obsijani s soncem(za znoret), samo ne verjamem,ker je kista do fula raztavljena :D

-Techo- ::

Jez sem imu isti problem z blue screen sam moja težava je bla z ramam tako da si skeniri ram
One for all, all for one

Z memory testom sem po default nastavitvah testiral do testa #6, ampak ni bilo videt nobenih napak 8-O

Sedaj sem pognal še msjev memory test na extend mode, pa ni javil napak .Sam ne vem, kaj je narobe ;((

b0B3k ::

Jaz osebno tudi menim, da je kriv ram. Če so bluescreen-i pri namestitvi OS-a, je skoraj vedno kriv ram.
Imel sem že primer, ko mi memory-check ni javil nobene napake (tudi po 4 urnem testiranju), pa je še zmer butalo bluescreene ven. Ko sem ram zamenjal je delalo vse BP.

EDIT: Ubil tiskarskega škrata ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: b0B3k ()

BLUESCREEN:0x0000007B , 0xF894D528 , 0x00000034 , 0x00000000 , 0x00000000

b0b3k: če je RAM kriv pol ni tak problem, problem je odkrit kateri od 2 modulov je v škripcih :D.Zamenjati oba je neprofesionalno.

še 1x: vse dela ok, če naložim winse na ata disk, če pa na sata se pa pojavi ta problem(oba diska delujeta ok)

Zgodovina sprememb…

google mi je nasel tole(eden od ceskih forumov):

"zpráva STOP 0x0000007B: INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE , nebootujete pomoci F6"
To naj bi pomenilo,da windows ne najde diska, ker SCSI driverji niso nalozeni prek F6???

muzičar ::

Točno tako. Če ti reče da moraš pritisniti F6 potem pritisni. Pri SATA je to obavezno. Zraven moraš imeti še disketo s SATA gonili. Če še vedno ne dela potem je spet disk fuč (zakaj si tok prepričan da ni tudi ne vem).

"(zakaj si tok prepričan da ni tudi ne vem)"

Ker je prvi zajebawal, sedaj pa imam novega iz garancije

muzičar ::

H3h. Meni so prejšnega WD-ja zamenjali 2x v enem tednu in skupaj 3x v 2 mesecih. Še vedno prepričan? Ne morš kr rečt ja je pa čist nov ta pa dela. To so tovarniške napake ki so žal zadnje čase vedno bolj pogoste pri bralno/zapisovalnih enotah (da ne omenjam NEC-ovih pečic).

Si namestil zdaj še SATA tako kot sem ti rekel (oz. ti XP govori že nekaj časa)?

Winse sem(spet) nalozil po standardnem postopku vključno s formatiranjem in z F6 načinom s pravimi driverji.Spet blue screen.Nato sem oba RAM modula premesal, enega vun..vse mozne kombinacije...spet blue screen

A mam zaklet komp?Odkar ga mam noče delat kot se zagre >:D

3x v 2 mescih?Že vidim,kao bom ubavill "morskegate".Razmišljam celo,da ne bo več SATA.Čudno,da so se šele zdaj pojavili problemi..wtf?

btw:na disk se mi use skopira, ko je pa treba resetat,pa bootat z HDDja, pol pa "evo ti ga na, blue screen 4 free"

Zgodovina sprememb…

Koliko je moznosti,da sta oba RAM modula frdebana, pa da memory test ne zazna niti ene napake?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

blue screen med zagonom ali namestitvijo OS

Oddelek: Pomoč in nasveti
211387 (1113) ST-777
»

Računalnik se resetira (forever)

Oddelek: Pomoč in nasveti
291905 (1389) GTX970
»