» »

os windows se ne zažene!

os windows se ne zažene!

kikicar ::

Imam problem, ki se je začel dogajat pred približno dvemi meseci. Včasih se mi ne zažene os windows in mi napiše boot failure... Vglavnem sprva sem sumil disk zdaj sem pa opazil da ne zazna niti cd-dvd enote in mislim, da je kriva matična al pa IDE...(zadnje dva dni sploh ne pridem v os8-O ). Če ma kdo kakšno idejo kaj bi blo narobe naj pove!

hvala

bluefish ::

morda bo pomagalo, če resetiraš BIOS matične plošče. To narediš tako, da v navodilih poiščeš loakcijo jumperja in ga ob ugasnjenem računalu iztakneš iz prvotnih dveh pinov. Nato ga prestaviš v sosednji pin in po nekaj sekundah v prvotno pozicijo. Sicer pa vse piše v navodilih plate.

hmmm... Zdej sem po dolgem času prišel v os in se je lepo zagnal, brez problemov vendar je vse zamrznilo po parih sekundah!8-O

bluefish ::

v Start meniju odpri Run in vpiši cmd, nato pa napiši chkdsk /f in ponovno zaženi računalnik. Če to ne bo pomagalo zaženi Win v Safe Modu in potem povej kaj se zgodi.

Sem že rešil:D , stvar je bila precej zanimiva...vzrok te težave pa je bil štifec kamor pride ide konektor, ki je bil potisnjen v disk (sem pred meseci narobe tlačil ide kabel v disk:P ). Zdej sem štifec enostavno potegnil ven in priključil kabel in os se je lepo zagnal in že deluje(zaenkrat:D )! Tebi blueFish pa hvala za trud:) !

lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ICH9R in RAID

Oddelek: Strojna oprema
222165 (1661) T(he) Boss
»

Nerešljiv problem: Windows XP particija se nenehno sesuva

Oddelek: Operacijski sistemi
242658 (2062) R33D3M33R