» »

workstation..kaj kupiti..

workstation..kaj kupiti..

stryk ::

pozdravljeni...

sam sem si sestavil konfiguracijo delovne postaje, katera naj bi gnala brez tezav kompletno serijo adobeovih programov...od pre-press do motion graphics..in me zanima ce bi bilo potrebno se kaj modificirat

2x dual core intel xeon 5160 3.0ghz /4mb/1333mhz
8x 1gb sdram ddr2 667mhz ecc registered
1x nvidia quadro fx 4500 /512mb/x16
4x 146gb sas hdd 15.000rpm /raid 0

malo sem skepticen, ce komponente v tej navezi dosegajo svojo polno efektivnost...

hvala.
only change is permanent

opeter ::

Pod kakšnim operacijskimi sistemom boš uporabljal ta računalnik? Ker Windows XP PRO 32-bit lahko naslavlja samo do 4 GB RAM-a, pa še to večinoma napačno. Ravno zaradi tega imam jaz "samo" 3 GB-e. Photoshop ti ne v 32-bitnem PC okolju ne more naslavljati več kot 2 GB-a...

Nekaj na to temo boš našel na tej Adobe-jevi strani. V 64-bitnem okolju, pa obstaja možnost, da ti Photoshop CS2 naslavlja 3 GB-e,oz. s plugin celo do 3.7 GB-ov, ostali pomnilnik (recimo imaš 6 GB-ov ali več), pa ti lahko porabi, kot Scratch disk, kar je nekajkrat hitrejše, kot fizični trdi disk!!!

Drugače je sestava v redu... sicer ne razumem, zakaj rabiš Quadro kartico... vsaj za prepress je totalno brez zveze. Pri motion graphics pa toliko razlike ni (ne glede na OpenGL ali kako drugo pospeševanje med "klasičnimi" igračarskimi kartami in Quadro serijo, da bi bil vreden tega denarja). No ja, če pa deleš neko blazno zahtevno 3D modeliranje oz. neke efekte oz. postwork na filmih, mogoče kaj pomaga. Se mi pa zdaj, da bo čez čas 4x146 GB disk premajhen (če res delaš kakšne hude HD zadeve).

Sicer pa so napisane zadeve totalno v redu, ta Xeon je slučajno Woodcrest? :)

Dosti sreče pri nakupu in še več pri uporabi!
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Opkow ::

ecc registered
To ni kul, da imas v masini, ce hoces imet cimvecjo hitrost od nje. To se uporablja v glavnem za serverske masine. Ta zadeva ti bo malce bolj bremzala zadevo, kot ce bi imel non ecc registered rame.

Mr.B ::

France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

ronaldo ::

Ne splaca se dajati taksne denarje v procesor, ki bo v par mesecih ze outdated. Kajti quad-core pridejo ven cez par mesecev in verjemi da bo razlika v hitrosti okrog 50-80%. Zato mislim da je nesmisel metati toliko denarja, se posebej ce za isti denar dobis dvakrat vec cez par mesecev. Ce pa ze rabis nujno sedaj, potem vsaj vzemi najcenejse dual-core procesorje pa jih cez 1 leto menjaj za quad-core.

martinsm3 ::

@Killer "ecc registered
To ni kul, da imas v masini, ce hoces imet cimvecjo hitrost od nje. To se uporablja v glavnem za serverske masine. Ta zadeva ti bo malce bolj bremzala zadevo, kot ce bi imel non ecc registered rame."

Moraš se zavedat , da nekatere workstation plošče enostavno ne prebavijo druga kot pa ECC REGISTERED RAM-e , pa še to v zelo ozkih specifikacijah glede hitrosti, žal.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vrednost serverja Compaq ProLiant ML350

Oddelek: Kaj kupiti
81038 (906) krneki0001
»

Registered RAM

Oddelek: Kaj kupiti
91046 (942) Isht
»

Nov DDR modul na staro matično. Je sploh mogoče?

Oddelek: Pomoč in nasveti
5794 (759) Dr X
»

Kaj bi vi spremenili pri tem PCju, če bi zadeli na LOTU-u?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
794177 (3149) undefined
»

Nova podražitev pomnilnika na vidiku

Oddelek: Novice / Pomnilnik
61791 (1791) Zmaitz

Več podobnih tem