Forum » Kaj kupiti » vrednost serverja Compaq ProLiant ML350
vrednost serverja Compaq ProLiant ML350
sikamikanico ::
proc: Pentium III, 800MHz
diski: 60GB SCSI
RAM: 256 MB
DAT
CD ROM
za koliko bi se to še dalo prodati? star je nekaj let (ne vem točno...)
diski: 60GB SCSI
RAM: 256 MB
DAT
CD ROM
za koliko bi se to še dalo prodati? star je nekaj let (ne vem točno...)
Funk you!
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
krneki0001 ::
Tole je računalnik iz leta 1999 ali 2000. Problem za take serverje je dobit ram, ker je drag kot žafran. Za IBM netfinity serijo in Xserver je cena za 256Mb ECC registered rama kar 24.600 sit + davek, za 512Mb pa 53.000 + davek, za Compaq pa je cena zelo podobna.
Če bi imel več rama, bi bila zadeva vredna kar mnogo več, tako pa bi na oko rekel okoli 10 do 15.000 sit, mogoče 20, če ima dober kontroler scsi notri.
Jaz sem dal za dual xeon 1.1GHz, 512Mb rama in 6x73Gb scsi diskov 40.000 sit. Dodal sem mu še 1.5Gb rama(na srečo sem ga imel doma še od prejšnje mašine) in je sedaj res orenk mašina.
Če bi imel več rama, bi bila zadeva vredna kar mnogo več, tako pa bi na oko rekel okoli 10 do 15.000 sit, mogoče 20, če ima dober kontroler scsi notri.
Jaz sem dal za dual xeon 1.1GHz, 512Mb rama in 6x73Gb scsi diskov 40.000 sit. Dodal sem mu še 1.5Gb rama(na srečo sem ga imel doma še od prejšnje mašine) in je sedaj res orenk mašina.
Bolha je predraga. Največ jih jst dobim na firmah, kjer ji menjajo in jih potem odprodajo za majhne vsote denarja.
Ja tako nekako.Splača se ti prodat posamezno in daš serversko plato v oglas za 10.000 sit skupaj s scsi kartico, potem pa procesor posebej in ram posebej. Disk pa obdrži, pa po možnosti daj v svojo mašino še scsi kartico pa ga uporabljaj - zadeve hitro delujejo in brez vsakakršnih napak.
Kok pa je diskov - en z 60Gb ali 3x po 20Gb?
Kok pa je diskov - en z 60Gb ali 3x po 20Gb?
sikamikanico ::
3x20...
ma če bom, bom prodal vse skp, ker se mi ne da zajebavat, še prej bom pa razmislu, za kaj ga lahko sam ponucam... kot server za igre je primeren? včasih kak AOE igramo, pa MOHAA ali Quake, nič novejšega...
ma če bom, bom prodal vse skp, ker se mi ne da zajebavat, še prej bom pa razmislu, za kaj ga lahko sam ponucam... kot server za igre je primeren? včasih kak AOE igramo, pa MOHAA ali Quake, nič novejšega...
Funk you!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sikamikanico ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kdo kupuje rabljene računalnike?Oddelek: Loža | 11027 (8870) | Invictus |
» | Ocenite računalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6364 (4880) | opeter |
» | Leopard proti Visti (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 17377 (13105) | opeter |
» | SCSI diskOddelek: Strojna oprema | 1781 (1580) | stromar |
» | Koliko je vreden vaš računalnik??Oddelek: Loža | 1577 (1206) | Tomi |