Forum » Izdelava spletišč » Google in poddomene
Google in poddomene
snajko ::
Nekje sem bral da Google obravnava veliko število poddomen kot spam, zdaj pa me zanima ali je to res?
Kolega ima namreč stran z 3000 in nekaj poddomenami in to že kaki dve leti pa jih Google bolj slabo najde. Vsaka poddomena ima čisto svojo vsebino in seveda tudi link na prvo stran domene. Ali je lahko kaj narobe, če ima precej teh poddomen še enkrat na drugi domeni. Vsebina je seveda enaka le izgled je drugačen.
Kolega ima namreč stran z 3000 in nekaj poddomenami in to že kaki dve leti pa jih Google bolj slabo najde. Vsaka poddomena ima čisto svojo vsebino in seveda tudi link na prvo stran domene. Ali je lahko kaj narobe, če ima precej teh poddomen še enkrat na drugi domeni. Vsebina je seveda enaka le izgled je drugačen.
Tody ::
Hmm to je definitivno spam ! Malce kmečke pameti... Večina ljud ne more vzdrževat in delat enega (1) portala. On jih pa kar 3000 ? Pomožnosti z kako cheap foro z belimi črkami na belem ozadju ?
Sicer nemorem z gotovostjo trditi karkoli ampak, googlov iskalni motor je tako zelo zapleten da ga poznajo samo ustvarjalci. Tako da ti kaj dosti ne moremo pomagat...
Sicer nemorem z gotovostjo trditi karkoli ampak, googlov iskalni motor je tako zelo zapleten da ga poznajo samo ustvarjalci. Tako da ti kaj dosti ne moremo pomagat...
snajko ::
Počasi, to je resna stran in ima administratorke, ki mu vnašajo besedila za vsako stranko v bazo in pol se vse skupi z slikami to prikazuje na poddomeni. Bom malo bolj natančno vprašal
1. Ali je 3000 poddomen z različno vsebino in linkom na glavno stran domene spam ali ne?
Ali je boljše in bolj ziher, da se naredi za vsako stranko pač svoja mapa, ki ima naslov recimo imedomene.com/imestranke/
2. Če imaš 1000 poddomen na recimo domeni1 in 1000 vsebinsko enakih a grafično malo drugačnih na domeni2 in linke z ene na drugo je to spam?
No upam, da sem bil dovolj jasn
1. Ali je 3000 poddomen z različno vsebino in linkom na glavno stran domene spam ali ne?
Ali je boljše in bolj ziher, da se naredi za vsako stranko pač svoja mapa, ki ima naslov recimo imedomene.com/imestranke/
2. Če imaš 1000 poddomen na recimo domeni1 in 1000 vsebinsko enakih a grafično malo drugačnih na domeni2 in linke z ene na drugo je to spam?
No upam, da sem bil dovolj jasn
Tody ::
Seveda ni spam samo ti moreš tudi razumeti da google gleda sam strani, torej ni nekega človeškega osebka za indexsacijo. Tako da če google ne prepozna search wordow ali pa ubistvu same domene, je to zato ker je sistem blokiral zadevo. Zdej če je upravičeno potem nimaš kej praskat. Če je neupravičeno (torej imate 3000 strank ki nosi vašo poddomeno, kar je recimor čisto normalno) ti pomaga samo neko resno pismo googlovim administratorjem. Ker meni zmeraj ko sem jim pisal sem dobil dogovor mogoče ne lih v isti minuti ali dnevu dobil sem pa ga.
Preseren ::
Sicer pa je najboljše, da to vprašanje nasloviš kar na google.
https://www.google.com/webmasters/sitem...
ti bo pokazal, kako ma indexirane strani, in kaj si misli o njih.
P.
https://www.google.com/webmasters/sitem...
ti bo pokazal, kako ma indexirane strani, in kaj si misli o njih.
P.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | gostovanje spletne strani - kateri ponudnik? (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 25106 (1219) | Lonsarg |
» | 301 redirectOddelek: Izdelava spletišč | 3820 (2595) | Netrunner |
» | Nastavitev domeneOddelek: Omrežja in internet | 1362 (993) | someone7 |
» | Prenašanje cookijev med poddomenamiOddelek: Informacijska varnost | 1848 (1563) | jype |
» | pddomenaOddelek: Omrežja in internet | 3035 (2687) | Gwanaroth |