» »

Nakup barvnega laserskega tiskalnika

Nakup barvnega laserskega tiskalnika

trot ::

Iščem barvni laserski tiskalnik, ki bi ga uporabljal za tiskanje raznih etiket, vizitk letakov itd. Nič profesionalnega. Bilo bi precej tiskanja na samolepilni papir in papir večjih tež. So pa te nalepke vedno v tako majhnih serijah, da se mi zdi nepotrebno hodit tiskat v tiskarno, tam bi se mi za tri liste nalepk verjetno samo nasmehnili :P, pa še od desetih obiskov, ko bi se ravno nekaj zmislil, mam že skor s potnimi stroški in zapravljenim časom plačanega pol tiskalnika.

Torej, kaj izbrati, v rangu do nekje 70 k?

Na izbiro so nekak
Samsung CLP-510N
Minolta Magicolor 2400W
hp 1600

Nadaljnji predlogi so dobrodošli, mogoče sem še kaj spustil.

Katerega od teh izbrati, da bo izpis čim lepši, da ne bom bankrotiral ob nakupu novih tonerjev (ali celo, da bi bil nov tiskalnik trikrat cenejši od tonerjev;( ;(( ). Tudi kak nasvet o obnovljenih tonerjih ne bi škodil.

jerry2000 ::

Tega Samsunga pri Rolanu pozabi ker je natega do neba. Ko ga daš v košarico je 91 jurjev na ROlanu pa so mi rekli, da je akcije konec, bolha pa ažurira enkrat na teden cene (!!!). Stvar za inšpekcijo torej.
Jerry and Tom

trot ::

No, to je škoda. Upam, da bo mogoče ob začetku šolskega leta še kakšna podobna akcija. Mogoče še kakšno mnenje o kakovosti ostalih tiskalnikov?

O cenah in zavajanju pa raje ne bi ...:|

urbybaby ::

Jst imam Samsung CLP 550. Imam ga dobro leto in sem z njim zelo zadovoljen. Uporabljam ga za podobne stvari kot ti. Edina zamera je, da je malce glasen.
Izpis je OK, tiskal sem tud že na 240g papir pa je šlo brez problema. Nalepke, etikete in podobno šaro pa tudi prebavlja OK.
V tiskalniku imam še zmeraj tonerje ki jih dobiš poleg tiskalnika, naredil pa sem že več kot 3000 kopij (črnih in barvnih), pa jih še ni zmanjkalo, čeprav naj bi črn toner zmogel 3000, barvni pa 2000 kopijj. Vem, da to ni ravno referenčen podatek ampak vendarle.
Cena pa je bila 91.000 SIT (lansko leto), kupil pa sem ga na firmi AVTENTA (zdej se imenujejo drugače mislim da).
Kupil sem tudi tonerje (vse), zanje pa sem dal okoli 80.000 SIT.
Zaenkrat tolk, če pa te še kaj zanima pa vprašaj.

trot ::

Tonerji imajo kar lepo ceno. :( Si se mogoče kaj zanimal za obnovljene?

Zanima me, kak papir uporabljaš za nalepke - če imaš kak specifičen samolepilni papir? Kako je z obstojnostjo tiska na 240g papirju? Recimo, natisneš vizitke, ljudje tisto vlačijo po žepih ... Ali ostane tisk na papirju, ali se mogoče kaj lepi po rokah ali kaj podobnega.

urbybaby ::

O tonerjih sploh ne razmišljam ker sem z njimi preskrbljen vsaj za kakšne 3 leta.

Kar se tiče nalepk uporabljam razne nalepke od Zweckform-a in pa še ene noname..

Kar se tiče pa 240g papirja je pa takole: vizitk še nisem printal, razne diplome, priznanja in podobna šara so pa čist OK, prah ničć ne odpada in se ne lepi na prste. Enkrat sem tiskal tudi na 240g papir z kar globokim rastrom in je blo tud OK.

Upam, da pomaga.

trot ::

Aha, torej mu tiskanje slik ne dela težav. Recimo v primerjavi z ink-jeti je izpis rastrskih slik boljši?

urbybaby ::

V glavnem da. Je pa full odvisno od papirja.

igy pop ::

Pri nakupu barvnega laserskega tiskalnika moraš biti pozoren na ceno tonerjev! Vedi da so tonerji v novem tiskalniku polnjenji samo za 1500 printov. In cena za vse štiri tonerje (original) je krepko čez 100.000 tolarjev. V startu mala investicija dražji potrošnji materijal in obratno. Kar se tiče pa Konica Minolta 2400W je pa to igračka za domačo uporabo,sem ga stestiral.Med vsemi tiskalniki kar si jih omenil se mi zdi še najbolj primeren Samsung ampak ne vem cen za potrošnji materijal.

PaJo ::

Menim da je Samsung 550 dobra izbira, jih imam v firmi nekaj in delajo super, pa se v osnovi pride z cisto polnimi kartusami, ki pa drzijo 5000 strani crna in 3000 barvne. Edino kar moras pazit je to, da ko printas CB, da pri printerju nastavis na CB tisk, ker drugace pripravi tudi barve, ki jih pa potem zavrze in gredo v nic:(
Refili zanj se tudi dobijo in po mojih testih delujejo ok, res pa da mi je enkrat zavrnil crni prah, ampak to ti ga te refil firme tako menjajo za drugega.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

urbybaby ::

Pa toner za odpadni prah moreš kupit nov, ko se ti napolni. Jst sm ga probal spraznit pa dat nazaj pa ne dela. Sicer ni drag ampak...

urbybaby ::

Klkr se jst spomnim nism dobil polnih tonerjev, ampak mi je prodajalec rekel da je črn za 3000 in barven za 2000 kopij.

PaJo ::

Tonerji so pri 550N 100% polni, ce je pri 550 drugace pa dvomimi. Ono posodo za odpadni prah pa se da izpraznit komot, mam printer, ki je naredil ze vsaj 50000 kopij in imam se prvo posodo noter, tako da se da:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

urbybaby ::

Imaš kakšen nasvet kako. Spraznit jo ni problem, sam potem ko jo daš nazaj not, ti printer javlja, da je toner za odpadni prah poln.

Dami ::

Mam 510N iz rolana (kupu ene 2 mesca nazaj) in imel že od začetka probleme z mrežo. Bil 2x na servisu in zdaj dela tak k more. Je zelo vlka in glasna škatla samo printa pa tak k je treba. Če bi prej vedu da so z mrezo lahk taki problemi (pri NOVEM printerju) bi rajs navadnega vzel.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

opeter ::

Samsung CLP-550N je boljši, ima vgrajen PosctScipt emulacijo. Je pa res, da je kar počasen (emulacija namreč).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Tea Time ::

urbybaby... Poglej to temo: povezava.

Preprosto streseš ven prah, vzameš papirnato brisačo, jo zmočiš in nekako očistiš tisti del, kjer gre skozi žarek (pod eno izmed lukenj se nahaja takšna "izboklina"...). To je to.
Have a break!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Za vse tiste, ki kupujete printer za lastno podjetje oz. kjer se bo delalo večje št. (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
548298 (3051) noraguta
»

Barvni laserski tiskalniki

Oddelek: Kaj kupiti
203562 (2644) Pina
»

Barvni Laser - cca 100kSit ??

Oddelek: Kaj kupiti
51214 (987) OrlyTM
»

[Laserski tiskalnik] - barvni do 100.000 SIT

Oddelek: Kaj kupiti
192398 (1996) glinik
»

Kateri barvni laserski tiskalnik za okoli 110.000 sit ?

Oddelek: Kaj kupiti
181952 (1609) mersol

Več podobnih tem